Jogos Devin Marano --> Lance Herrera

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Shamiello

Lelkes Forumozó
Játékos
Üzenetek:42
panaszkonyvj.png

Neved: Devin Marano
Játékos(ok) neve: Lance Herrera
Panasz oka: PG, Fear RP és Fair play hiánya, józan ész elvének figyelmen kívül hagyása.
Panasz kifejtése: A mai fegyverraktár törés alkalmával több TARV is érkezett a rendvédelem részéről, ebből az egyikben Lance Herrera, valamint Tomasso Corsetti ült. Az említett járművet Lance Herrera vezette végig, számára gyakorlatilag arról szólt az egész esemény, hogy egy roncsderby-t szimuláljon az illegál oldalon lévő járműveket érintve. Az első perctől kezdve a rammingre ment ki a játék, minden tényezőtől és sebességtől függetlenül. Tisztában vagyunk mi is azzal, hogy a rendvédelem használhatja a járművét halálos erőként, szó se róla. De ami itt történt, az bőven meghaladja a reális kereteket.

A legelső ilyen megmozdulás lényege látható az első videón, ahogy gyakorlatilag ~100 km/h-s tempóval rongyol bele az egyhelyben álló Jugularba szándékosan. Páncélozott autóról beszélünk persze, de ekkora tempónál komoly sérüléseket szenvedhetne a jármű sofőrje (és utasai), bármilyen túlzás nélkül. Lőni nem lőttek a TARV-ra azok akik ellen a megmozdulás irányult, márpedig a szándék elég egyértelmű, hely bőven lett volna a Jugular kikerülésére, mégsem próbálkozott meg ezzel. Mindemellett pedig arra is kíváncsiak lennénk, hogy sikerült-e bármit RPzni az ütközések (főleg az első videón látható) után, mert ahogy mi láttuk, meg se próbálkozott ezzel. (Fear RP hiánya, (hanyag RP)?)

Áttérve a második pontra, Lance karaktere úgy látta, hogy a TARV segítségével lazán eltologathat a helyéről egy Benson típusú kamiont a helyéről, hiszen milyen nehézséget is okozhatna ez persze? Egy fával megrakott, több tonnás kamionról beszélgetünk, amit a GTA fizikájának köszönhetően természetesen nem nagy feladat megmozgatni, azonban a józan ész elvét alapjaiban hágja át.

Amikor pedig a srácok kiérkeztek a raktárból hosszasan szenvedtek azzal, hogy be tudjanak egyáltalán ülni a járműbe, eközben Lance karaktere miután a tarvból kiszállt lábon is lett lőve (erről majd később), majd inkább visszaszállt egy újabb RAM erejéig biztos ami biztos, tudván hogy a TARV scriptileg belőhetetlen, ezáltal ő is sérthetetlen. (szerk.: Azzal pedig mindenki tisztában van, hogy a fémtörő lőszerek jelenleg használhatatlanok) A harmadik videón így tehát az látszik, ahogy Charlotte karaktere animban van az F gomb lenyomása után, de a TARV természetesen inkább rálökte a Jugulart, hogy még véletlenül se legyen esélye beszállni. (Fair play hiánya?)

És végezetül, csak hogy feltegyük azt a bizonyos pontot az i tetejére.: Mindezek után, hogy Lance karaktere láblövést kapott a srácok raktárból való távozásakor, az ellátás igénybevétele helyett (lőtt sérültként) inkább az üldözésbe csatlakozott be a menekülő Francesca ellen, nem törődve azzal a ténnyel, hogy az a bizonyos lőtt seb megfelelő ellátás nélkül elfertőződhet, ami akár amputációhoz is vezethet a későbbiek folyamán.. Az üldözés nem egy-két percig tartott, ahogy maga a komplett esemény sem, így mielőtt az adrenalinra hivatkozva jönne elő az, hogy ő ezt bátran, fájdalmak nélkül megtette, nem, nem tartana eddig az adrenalin hatása + Nem hinném, hogyha megvan bárkinek az a lehetősége, hogy azonnali ellátást vegyen igénybe, inkább választaná az üldözést, fittyet hányva a saját testi épségére. (PG, Fear RP hiánya)
Bizonyíték (kép, log, videó):

1. Videó: (Fear RP hiánya + hanyag RP?)

2. Videó: (józan ész elvének figyelmen kívül hagyása)

3. Videó: (Fair play hiánya)

A 4. pont pedig a logból könnyedén visszakövethető.

Megjegyzés: -

Utoljára szerkesztve:

Cross

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:412
-
Adminisztrátor hozzászólás
Sziasztok!

A PK-t én fogom bírálni. Az érintett feleknek 24 órájuk van hozzászólni a témához!

Bendyyy

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:99
Lance Herrera / Jaden Ayers
Sziasztok!
Pontokra szedve válaszolok, leginkább a vidókre, és a 4.-ik pontra ami a log lesz majd. Illetve előre leszögezem nem kimagyarázni szeretném a dolgokból magam, hanem egy tiszta képet alkotni mit miért ettem úgy ahogy

1. Videó (Fear RP hiánya + Hanyag RP(?))
Nos ahogy a videóban is látható két személy van az autónál, kevlárban fegyverekkel... lőttek az egységekre mint ahogy azt én hallottam rádión, és már korábban is találkoztam velük az akción ami már tartott egy bő 5 perce, foylamatosan voltak a lövések. Felmérve a helyzetet számítottam rá hogy autóba fogtok szállni, bár kicsit hamarabb gondoltam ezt, de ettől függetlenül hogy "rám" vagy a TARV-re amiben ültem nem löttetek többi rendévdelmi tagra igen így valamilyen módon erőként kellett használjam a TARV-t. Az hogy ez kimerítette-e a Fear RP hiányát majd Cross vagy a bíráló adminok eldöntik, én nem bíráskodom se magam se felettetek. Egy TARV átlagban 7-8 tonna körül mozog súlyban ha pontos adatokat nézünk, a ti autótokat vegyük akkor egy Normál méretű Sport szedánnak 1,5-2,5 tonna max a súlya, egy ilyen ütközésnél nem hogy nem hajtotok tovább de sok nem marad az autó hátából (GTA engedi, így ezt nem is vitatom tovább stb). Viszont ahogy a videón is látszik ti erősen sérültök az ütközés következtében egy jó 35-45% lemegy a HP-kból, nekünk tény és való nem és azt sem tagadom hogy nem érezné meg a karakterünk a TARV-be ezt az ütközést de ha én felvagyok kérdezve hol maradt az esetről az RP... akkor nektek volt-e? Gondolom logokból kiderül majd úgyis.

2. Videó: (józan ész elvének figyelmen kívül hagyása)
A videón látszik hogy egy Benson-t tol arrébb a TARV. Ez a Benson egy IRL 26 FT UHaul Trucknak felelhet meg a leginkább melynek az üres tömege 6,5 tonna, üresen. (Nem akarok belemenni a számokba, több a válaszomban ilyen nem is lesz nyugalom) Na ha most tele pakoljátok fával ez tény és való sokkal több, akár egy súlyba, vagy minimálisan túllépve a TARV súlyát akár nehezebbé is válik. Üresen ahogy a videón is látszik lassan eltolva nem lenne nagy akadály a TARV-nak. Ha pedig fával volt telerakva elfogadom lehet nem tolta volna el, csak ezt az információt én sehonnan nem szülhettem volna meg tekintve hogy nem volt az oldalára írva se semmi ha erről tudok lehetséges tényleg nem próbálom meg arrébb tolni. De legyen tele volt, akár fa itemekkel is, mondjuk ennyi erővel én is telepakolhatom a TARV-t bármivel aminek a súlya nagy. De majd ha akar a bíráló admin utánna jár tényleg tele volt-e fával az a jármű az eltolás pillanatában.

3. Videó: (Fair play hiánya)
Talán a PK legkényesebb része... Az elsődleges terv az lett volna hogy kijutás nem biztosítva elzárom a déli oldalát a sikátornak, mivel az északit egy BENSON álta el korábban mely az RP alatt egyszer eltűnt és vissza is lett állítva, majd mégegyszer eltűnt de akkor már nem lett és később a Jugular is arra hajtott ki... Lényeg az egészben, én a TARV-ból mikor kiszáltam elősször direkt nem is lőttem rátok attól függetlenül hogy kb 2-3 fő folyamatosan túrta a páncélos jobb felét. Később kb 7 lövést adhattam le felétek, talán egy se talált és pont mindenki tőletek fedezék mögött volt ekkor. Valaki ekkor lőhette el a lábam (hozzáteszem ezt csak rá 5 percre az üldözés közben vettem észre). Visszaszáltam a TARV-be, még ti is próbáltatok beszállni a Jugularba, a sofőr be is szállt, a videón látható ahogy a női karakter is már éppen szálna be, ekkor indultam meg felé TARV-vel, mivel a járművötök is halálos erővé vált a szituációban és 2 kevláros, állig felfegyverzett kb "terrorista" alak volt, megpróbáltalak titeket le rammolni. Ez sajnos nem úgy sikerült ahogy szerettem volna, egy fő meghalt a szituációban mivel rá löket a Jugulart, itt le is szögezem, el ismerem az itt vétett hibám a DB-t, mivel meghalt a személy, e miatt nem is magyarázkodom mert megtörtént még ha nem is így akartam.
Az hogy itt meg lett-e adva nektek a Fair Play majd eldől ezt nem szeretném vitatni.

4. logok(Továbbítom Cross felé a logokat melyek részét képezik az ügynek)
Ahogy a 3.-ik pontban már említettem a kiszállásomkor történhetett meg a láb lövésem mely alsó lábszárt/lábfejet érhetett. Én ezt se IC se OOC nem vettem észre hogy ellőttek tekintve hogy elég sűrű és káoszos helyzet volt. Ezt már csak később a szürke Astron üldözése alatt észleltem, nemsokkal az előtt mielőtt az Astron ütközött egy egységgel. A helyszínen kb 2-3 percig intézkedhettem majd amint megközelítettük a személyt le is sétáltam az útról és nem vettem részt semmilyen túlságosan megterhelő cselekedetben melyet a láblövésemmel nemtudtam volna elvégezni. (5-10 percre rá le kellett lépjek a szerverről mert OOC dolgom volt így ezt a sérülésem a mai nap IC-em tovább).
Összeségében ennyit tudok a PK-val kapcsolatban leírni, nem mondom hogy nem hibáztam, közel sem tagadom, de erősen azt érzem hogy ez inkább egy "bosszú PK" formájában írodott panaszkönyv mint sem hogy tisztázás vagy megbeszélés miatt.

Várom a bíráló admin válaszát/kérdéseit. Ha szükséges válaszolok rá. (Logokat csatolom)

EDIT: Nem tagadom és nem is akarom hogy úgy nézzen ki mintha tagadnám a tetteim, túlzásba vittem tegnap tény és való a TARV-val való lökdösést és társait, másképpen is meglehetett volna ezt a szituációt játszani, nem feltétlen ilyen formában.

Utoljára szerkesztve:

Shamiello

Lelkes Forumozó
Játékos
Üzenetek:42
de ha én felvagyok kérdezve hol maradt az esetről az RP... akkor nektek volt-e? Gondolom logokból kiderül majd úgyis.
Legjobb tudomásom, illetve a srácok elmondása szerint RP-zték az ütközést, de ahogy írtad is, a logok olvasásakor ez minden bizonnyal látszódni is fog, ahogy az is, hogy nektek mit sikerült az ütközésről szerepjátszani. Az előtte írtakat pedig nem vitatnám, tartom az álláspontom azzal kapcsolatban, hogy indokolatlan volt az ütközés, de ezt majd Cross megítéli.

Ez a Benson egy IRL 26 FT UHaul Trucknak felelhet meg a leginkább melynek az üres tömege 6,5 tonna, üresen.
Csak hogy a kételyeket eloszlassuk, a gta wiki alapján ez egy International 4700-asnak felel meg, ami különböző oldalak alapján 8,5-13,5 tonnát nyom évjárattól és pontos típustól függően, ami messze áll az említett 6,5-től. Bár ettől függetlenül nem tudom hol reális, vagy IRL hol próbálnának meg egy bearcattel egy kamiont tologatni, főleg aktív tűzharc közben.

mivel a járművötök is halálos erővé vált a szituációba
Ezt az állítást nem egészen értem, hiszen próbálkozás sem volt arra senkitől, hogy halálos erőként használja a járművét a mi oldalunkon, illetve ha akartuk se tudtuk volna (pl veled szemben) alkalmazni, hiszen ahogy írtad is egy több tonnás tarv-ban/mögött voltál, de egyébként a GTA fizika se engedné meg ezt.

Én ezt se IC se OOC nem vettem észre hogy ellőttek tekintve hogy elég sűrű és káoszos helyzet volt.
Erre a részletre túl sokat nem szeretnék reflektálni, valakinek a figyelmetlensége nem hinném hogy mentesít bárkit is az RP és a Fear RP alól, arról nem beszélve, hogy bemondásos alapon bárki kihúzhatná magát ennyivel a storyból. (Nem állítom, hogy most is feltétlen erről van szó, de remélem a lényeg érthető.)

de erősen azt érzem hogy ez inkább egy "bosszú PK" formájában írodott panaszkönyv mint sem hogy tisztázás vagy megbeszélés miatt.
Nem tudom, hogy mi keltette ezt a benyomást számodra, szimplán egy egész frakcióra kiterjedő eseménysorozatról van szó és nem csak egy-két megmozdulásról, amit nem szerettünk volna szó nélkül hagyni. - És persze újra megtapasztalni sem a jövőben.

Bendyyy

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:99
Lance Herrera / Jaden Ayers
Köszönöm hogy kifejtetted a véleményed Shamiello, nem szeretnék rá reflektálni amennyiben Cross vagy más admin kérdezne felöllem a PK-val kapcsolatban szívesen válaszolok.

Cross

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:412
-
Adminisztrátor hozzászólás
Sziasztok!

A kapott bizonyítékok alapján a következő a helyzet.

A TARV-al való Benson eltolás: Eltekintve attól, hogy megrakodott furgonról van szó vagy sem (amit szerverügyileg nem lehet külsőleg megmondani) adott helyzetben indokolt lehetne, de itt véleményem szerint nem lett volna rá szükség. Feszegethetjük, hogy képes lenne-e eltolni vagy sem, jelenleg a GTA fizikája engedi, így ebben a pontban a határozat, hogy inkább ne tologassunk furgonokat, szankció itt nem kerül kiosztásra, de tartsuk észben.

Jugularral való ütközés (első és harmadik videó):
Attól, hogy egy adott illető vagy illetők tűzharcot kezdenek, nem szükségszerű hogy egy páncélautóval hajtsunk át rajtuk. Ha jól emlékszem régebben is volt már hasonló eset, ahol egy páncélautóval került sor hasonló manőverre. Próbáljuk meghúzni a határokat mi szükséges és mi nem. Attól, hogy a járműből tüzet nyitottak, nem megoldás, hogy egy páncélautó áthajt rajtuk. Főleg ha azt nézzük, hogy a rendvédelem elkövetőket elkapni próbálná, nem elsődlegesen megölni őket. Lance Herrerának Drive-by indokkal szankciót osztok.

Láb lövés és ütközések RP-zése:
A kapott logok alapján az első videón látható ütközést Flavio Rizzo és Kayden Greco RP-zte, ellenben Lance Herrera RP-je logjából nem derül ki hogy Ő is így tett volna, ezért szükséges RP elmulasztásáért szankcióban részesítem. A láb sérülés az akció hevében lehet nem tűnt fel, legközelebb figyeljünk erre, és vigyázzunk a karakterünkre. Nem az a fontos hogy minden akciót megnyerjünk, hanem hogy szerepünkhöz hűen alakítsuk azt.

Összefoglalva:
- Lance Herrera DB és RP elmulasztás indokkal szankcióban részesítem.
- Tartózkodjunk a páncélautóval másokon való áthajtáson.
- Figyeljünk oda a karakterünk szerepére, állapotára és ne csak a győzelem hajtson bennünket.

U.I.: A "bosszú pk"-val kapcsolatban pedig. Mindenkinek joga van panaszkönyvet nyitni ha úgy érzi hogy az adott szituáció átlépi a szerver szabályait.
Aki nem ért egyet a bírálatommal, hasonlóképp joga van panaszkönyvet nyitni ezzel kapcsolatban. Szép estét mindenkinek.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó