Neved: Daniel Hoffmann Játékos(ok) neve: Rendőrség Panasz oka: 1 napos karakter ki toloncolása, Rendvédelem által önkényesen létrehozott törvények.. Panasz kifejtése: Nem revelánsan szeretnék ki toloncolni a karakteremet, mivel nem elég indok az hogy nem tud angolul beszélni.. tegnap ic folyamán le lett rp-zve hogy zöldkártyássan van az országban... Bizonyíték rovatban publikálom a valós Amerikai jogszabályt erre vonatkozóan.. Bizonyíték (kép, log, videó): német ember kaphat zöld kártyát, személyi igazolványt vagy más hivatalos papírokat az USA-ban akkor is, ha egyáltalán nem beszél angolul. Az angol nyelvtudás nem feltétele a bevándorlási vagy tartózkodási engedélyeknek (kivéve bizonyos speciális eseteket, például az állampolgársági vizsgánál). Zöld kártya (állandó tartózkodási engedély) Egy német állampolgár többféle módon kaphat zöld kártyát, például: Családi kapcsolatok alapján (pl. ha van amerikai házastársa vagy közeli rokona). Munkavállalás révén (ha egy amerikai munkáltató szponzorálja). Zöldkártya-lottóval (Diversity Visa Program). Befektetői vízummal (ha jelentős összeget fektet be az USA-ban). Az angol nyelvtudás nem feltétel a zöld kártya megszerzéséhez, de a beilleszkedéshez és munkavállaláshoz nagyon hasznos. Személyi igazolvány vagy jogosítvány Ha valaki zöld kártyával vagy egyéb jogszerű státusszal él az USA-ban, akkor jogosult lehet állami személyi igazolványra (State ID) vagy jogosítványra. Ezeket az adott állam DMV (Department of Motor Vehicles) irodájában lehet igényelni, és a legtöbb helyen angol nyelvű tesztet kell kitölteni a jogosítványhoz. Azonban sok államban elérhető fordítás vagy tolmács segítsége. Állampolgárság Ha valaki később amerikai állampolgár szeretne lenni, akkor az állampolgársági vizsgán alapfokú angol nyelvtudás szükséges. Viszont bizonyos esetekben felmentést lehet kérni (például idősebb emberek vagy egészségügyi problémával küzdők számára). Összegzés: Egy német ember nyugodtan költözhet és tartózkodhat Amerikában különböző vízumokkal vagy zöld kártyával, még ha nem is tud angolul. Az ügyintézés nehezebb lehet, de nem kizáró ok. Az angol nyelvtudás inkább a mindennapi élethez és munkavállaláshoz fontos. Megjegyzés: Nincs, jogszabály a minden.
Pár sort hagynék csak abból, hogy miket szerepjátékozol. Van ebben minden, de vegyük sorra akkor:
Párszor németül írsz csak:
[2025-3-30 17:27:57] [IC-Chat] Daniel Hoffmann mondja: Guten tag.
[2025-3-30 21:41:31] [IC-Chat] Daniel Hoffmann mondja: Nicht.
Aztán angolul:
[2025-3-30 18:58:15] [IC-Chat] Daniel Hoffmann mondja: Hallo, semmi extra őszike.
[2025-3-30 19:21:9] [IC-Chat] Daniel Hoffmann mondja: Csá katica.
[2025-3-30 19:25:22] [IC-Chat] Daniel Hoffmann mondja: Ejj, elő kapták a festéket és bekenték őket.
Majd végül használod az elő taget:
[2025-3-30 22:15:4] [IC-Chat] Daniel Hoffmann mondja: (Ger) Tesommal költöztem ide, jelenleg tanulom a nyelvet, tesom tud angolul ezért van irataim stb...
[2025-3-30 22:17:4] [IC-Chat] Daniel Hoffmann mondja: (ger) meg hazámban a rendörök éppen zöld fehér szinűek, itt meg random fekete szürke kocsik követtek... és azt hittem hogy ez valami országi körbe vezetés vagy rablás, és azt se tudtam mit kiabálnak.
[2025-3-30 22:17:49] [IC-Chat] Daniel Hoffmann mondja: (ger) Tesom már itt él egy pár éve, igy kaptam zöldkártyát.
Na most ahogy látom a szereptévesztés és a karakterhűtlenség is hasonlóan jól megy, mint Google-ben kikeresni az éppen aktuálisnak vélt jogszabályokat.
Megpróbálod elkerülni az IC következményeket azzal, hogy felmutatod a "De hát én német állampolgár vagyok" kártyát és minden egyes fair hozzáállást megtagadsz, holott a logok szerint igenis tisztában vagy a nyelvvel.
A kitoloncolást én engedélyeztem, tekintettel több dologra:
- 1 napos a karaktered, de már többet ültél, mint szerepjátékoztál (érthető, hisz a meneküléshez nem kell angolul tudni, noha azért nem áll a karakteredtől messze a nyelv a logok szerint)
- A kihallgatásod alatt semmilyen formában nem vagy együttműködő, csak mutogatsz és dobálod a "német vagyok" kártyádat.
Mindig mindenki azzal jön, hogy a rendvédelem nem áll fair módon az illegálhoz. Ezek után őszintén, mit vársz?
A PK jogtalan, a hozzáállásod és a két szabálysértés végett új karaktert kell hoznod az elsődlegesre, mert a másodlagostól ettől a naptól határozatlan időre eltiltalak.
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.