Adrenalin hatásának scriptes megvalósítása

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

RavaszRobert

Újonc
Játékos
Üzenetek:7
Martha Greenwood

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

»Martha Greenwood/Ravaszroka#0243 «

Ötleted leírása

» Az én ötletem az lenne, hogy a szerveren jelenleg az átlagos kaja illetve ital igény nagyon alacsony. Az Adrenalin scriptes megvalósításában, akár munkavégzés során, vagy scriptes rablásoknál, ahol fegyverrel kell megtenni a szükséges lépéseket, vagy éppenséggel duty alatt kicsit nagyobb igénybevételnek legyen kitéve a karakter, hiszen amikor dolgozunk több energiát használunk fel, több igénye is van a szervezetnek ennek pótlására. Scriptes megvalósításban ez úgy nézne ki, hogy amint valaki felveszi a dutyt, vagy elkezd mondjuk tököt szedni, vagy szalmát vinni, vagy éppenséggel fegyvert vesz a kezébe, onnantól amíg ez be nem fejeződik a tevékenység, plusz energiát - éhségcsíkból, szomjúságból - a munkától függően nagyobb százalékban csökkenne, de ne legyen olyan feltünő. Mondjuk 5% hatásfokkal. Fegyveres rablás ez lehetne úgyszint 5%-kal nagyobb veszteség. Emellett figyelembe lehetne venni a hőmérsékletet is mely 20 fok felett minden 5 fok emelkedés mellett plusz százalékban tenne hozzá ennek a csökkenéséhez mondjuk 2% értékben minden plusz 5 fok után. Amikor pedig végez a dutyval vagy a munkával - telephely elhagyása -, vagy éppenséggel a fegyvert rakja el, ekkor elindulna egy visszaszámláló, amíg a helyzet vissza nem áll normálra. Mondjuk legyen 15 perc. «

Csatolmányok

» - «

Egyéb megjegyzések

» Mit adna ez a szervernek? Gondolom mindenki felteszi ezt a kérdést magának. Szerintem elsősorban felkészültebben menne dolgozni, plusz RP szituációkat alakítna ki ha valaki felkészült illetve kevésbé felkészült, kivált képp egy scriptes rablás vagy fegyverraktár rablás, vagy hasonló helyzetekben, illetve természetesen ameddig dolgozik is. Ezen kívül bővítené az Éttermek forgalmát, mindenki jobban megnézné, melyik kaját számára hol érdemes megvenni, alapjáraton úgy gondolom egy versenyszférát jelentene az Éttermek között. Illetve nagyobb pénzforgalmat generálna a szerveren is. Másrészről adódna egy úgymond kényszerhelyzet, hogy az éttermeseknek is jobban meg kelljen nézzék az áraikat, ha nyereségesek szeretnének lenni, vagy maradni. Mit adna még ezen felül? Talán kicsit több kommunikációt olyanokkal akiknek termőföld (tökföld) van birtokában, hiszen esetleg olcsóbban juthatna olyan nyersanyagokhoz, ami a piactéren a véleményem szerint kicsit magas. Természetesen nem hagynám ki azt sem, hogy jobban odafigyelne saját magára is egyben. «

Demzsi

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:456
Lack Elek
Szerintem elsősorban felkészültebben menne dolgozni, plusz RP szituációkat alakítna ki ha valaki felkészült illetve kevésbé felkészült
Vagy csak zúgna a discord a scriptes rablás előtt, hogy jó akkor mindenki vegyen kaját töltsön fel +1 dolog, ami ooc felkészülést jelentene a bedrogozás mellett. Semmi RP szituációt nem teremtene.

Maga a szükséglet rendszer is teljesen megkérdőjelezhető dolog. Tömérdek RP szituációt és rp szálat szakít meg, hogy a karakter szomjas/éhes. Pill rp pause, mert mindjárt szomjan döglik a karakterem, el kell mennem innivalóért. Szerintem bontani kellene belőle és nem építeni rá. Mert aki kajálást akar rpzni, az úgyis alkalmat teremt rá, a többi csak szaladgálás muszájból.

Ha a rendszert mindenképpen bent akarnák hagyni, akkor így is lassítani kellene a csökkenésen, nem rásegíteni.

RavaszRobert

Újonc
Játékos
Üzenetek:7
Martha Greenwood
Maga a szükséglet rendszer is teljesen megkérdőjelezhető dolog. Tömérdek RP szituációt és rp szálat szakít meg, hogy a karakter szomjas/éhes. Pill rp pause, mert mindjárt szomjan döglik a karakterem, el kell mennem innivalóért. Szerintem bontani kellene belőle és nem építeni rá. Mert aki kajálást akar rpzni, az úgyis alkalmat teremt rá, a többi csak szaladgálás muszájból.
Látom sikerült megfogni a lényeget. RP szerveren vagy, és RP szituációban gondoskodhatsz a másikról is, ápolni az emberi kapcsolatokat, jobban odafigyelnél másokra és talán magadra is. Az hogy 5%-ról nyafogsz, csak jobban meggyőz engem arról, hogy jóesetben mindent is a segged alá raknak. Kaját nem kell főznöd, innivalót adják neked, gondolom IRL a gép elé ülsz reggel eszel egy kis kaját, iszol egy pohár innivalót, majd nyomnád estig minden igény nélkül. Olyan szépen hangzik, hogy ez megkérdőjelezhető. De jelen pillanatban nem neked kell megfőzni az étterembe a kaját, nem neked kell ott állni és fél egy órát eltölteni hogy a játékosközösség igényeit kielégítsed. Épp elég csak "elfutni" kajáért mert úristen igény van rá. Éppen ezért hozta be Legend, hátha egy kicsit jobban odafigyeltek egymásra.
A másik dolog, hogy miért éppen OOC kéne hangoznia annak, hogy mindenki vegyen kaját? Az nem meríti ki az MG fogalmát? RP-be nem tudod ezt megvalósítani? Vagy ez nehezedre esik? Jó lenne ezeken elgondolkozni, mielőtt odavágsz valamit a másikhoz.
Időarányosan kicsit több kaját venni az átlagosnál szerintem nem bűn. S RP-be is bőven belefér, ha 3 taco helyett 4-et kell venned. Illetve 4 Cola helyett -öt kell meginnod. Még jó hogy étterem nincs a kezedben szerintem csődbe mennél vele együtt.

Demzsi

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:456
Lack Elek
Az nem meríti ki az MG fogalmát?
De kimeríti, gyorsan rájöttél Sherlock, ügyes vagy. Csak MG-t szülne, mert a játékozközösség lusta ahhoz, hogy ilyen apró dolgokat leIC-zen. Lehet sírni, attól még ez van.
Az hogy 5%-ról nyafogsz, csak jobban meggyőz engem arról, hogy jóesetben mindent is a segged alá raknak.
Én szépen beszéltem veled, örülnék, ha nem ugatnál. Ha én tudok veled értelmesen beszélni, erőltesd már meg magad, köszi.
Látom sikerült megfogni a lényeget. RP szerveren vagy
Ehhez pedig ezt ajánlom neked elolvasásra. Büszkén másolom be, ha továbbiakban bármi kérdésed van, akkor megtalálsz Discordon. Demzsi a felhasználónév. Kikérem magamnak, hogy RP-re hívd fel a figyelmem, mikor te beszélsz tökszedésről és szalma cipelésről.

Egyszer.
Kétszer.

Kaját nem kell főznöd, innivalót adják neked, gondolom IRL a gép elé ülsz reggel eszel egy kis kaját, iszol egy pohár innivalót, majd nyomnád estig minden igény nélkül.
Kép log bizonyíték?

Klód

Fékezhetetlen
Very Important Person
Üzenetek:1,118
.
Mivel már az első komment feszültséget szült, és nem bír normális keretek között menni a kommunikáció zárom a témát bírálásig...

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó