Üzenetek:108
Kevin Stamper
Szerverrel kapcsolatos ötletek
In Game Neved/Discord Neved
» Kevin Stamper/djangesz «
Ötleted leírása
»
Sziasztok, egy újabb ötlettel jövök, mostanra már biztos nagyon unhatjátok. Biztos vagyok benne, hogy a szerver vezetőségének is sok nagyszerű ötlet van a listáján, de ezt még megosztom, aztán egy ideig leállok!
Nem tudom, korábban volt-e felvetve ilyen ötlet (rákerestem a fórum keresőjében, és nem láttam), arra gondoltam, be lehetne hozni egy autóbérlési rendszert. A járműveket egy megadott időre lehetne kibérelni, vagy akár úgy is működhetne, hogy aki kibérli, a megtett kilométer után fizet, de lehetne a kettő kombinációja is. Erre ki lehetne alakítani egy külön vállalattípust, vagy bele lehetne építeni például az autókarbantartó vállalatokba.
San Andreas-szerte lehetnének telephelyek egy meghatározott bérleti díjjal, ahonnan a kocsit ki lehet bérelni. Egy vállalatnak több telephelye is lehetne, hogy jól le lehessen fedni az államot. Aki kibérli a kocsit, annak nem muszáj visszavinnie a telepre azt (ugye sokszor azért jönne jól az autóbérlés, mert épp nincs kéznél a saját kocsink, és érte kéne menni. Ha még a bérelt kocsit is vissza kéne vinni a telephelyére, ismét autó nélkül maradunk, amikor letesszük, és ugyanott vagyunk).
Azokat a kocsikat, amelyeket nem a telephelyre visz vissza a bérlő, ott, ahol hagyta, ugyanúgy bérelheti más személy is (lenne erre egy applikáció, amelyik jelzi, hol van a legközelebbi bérelhető kocsi). Amennyiben viszont tilosban van hagyva, a hatóságok lefoglalhatják, ezért a vállalattulajdonosnak sem árt figyelnie, épp hol vannak a kocsik. A cég – hogy helyrepakolja a kocsikat – vásárolhatna egy erre specializálódott szállító utánfutót kamionra (az új utánfutót, ami a legutóbbi update-ben jött), vagy egy platós járművet, amivel tudja hordozni az autókat.
A bérelt kocsikat jó lenne karbantartani, ne legyen az, hogy a fényszórók be vannak törve, és este nem is lehet velük legálisan közlekedni. Ez nyilván többletköltséget jelentene, és itt bukna az ötlet olyan szempontból, hogy nem érné meg. Itt jönne be a biztosítás kérdése. Amikor valaki kibérel egy kocsit, felugorna egy opció, hogy szeretne-e a kocsira biztosítást kötni. Annak értéke például, ha maga a kocsi egy órára 10.000 dollár, 5.000 dollár lenne. Amennyiben az illető elfogadja a biztosítást, és a kocsi megsérül, a bérlet lejárta után a bank kiutalna egy összeget a tulajnak a javításra. Ha a bérlő nem fogadja el a biztosítást, és a kocsi megsérül, az összeg levonódik a számlájáról. Amennyiben valaki nem akar biztosítást kötni a kocsira, csak abban az esetben bérelhetne, ha van a számláján legalább 50 ezer dollár.
A vállalat, amelyik ezzel foglalkozik, hozzáférhetne a vállalati járműpiactéren különböző kategóriájú járművekhez, a jobb járművek pedig a vállalat szintjéhez lennének kötve, valamint, ha elér egy bizonyos szintet, és aktivál egy fejlesztést, akár saját járműveket is hozzá adhat a céghez. Itt természetesen minden ilyen használatra bocsájtot kocsit rendszeresen szervizeltetni kéne, és legalább havonta új regisztrációs lapot kiállítani neki. Amennyiben nincs aktív regisztrációs lap egy kocsin, azt nem is lehetne kiadni. Annak érdekében, hogy elkerüljük a vállalat úgy működjön mint egy autókereskedés, a vállalatba kocsit csak a tulajdonos tehetne be, és kivenni is csak ő vehetné ki, azaz nem lenne lehetőség arra, hogy a vállalatból a kocsit valaki más megvásárolhatná.
Arra is lehetne opció, hogy egy adott járművet hosszabb távra is ki lehessen bérelni, akár hetekre, hónapokra. A vállalat vezetősége kocsinként és bérlés időtartamhoz külön külön tudna árat adni. Ha pl. valaki csak egy órára bérli a kocsit 5.000 dollár, ha egy napra akarja 20.000 dollár, ha egyből egy hétre kéri 100.000 dollár, ha pedig esetleg egy hónapra kérné akkor 200-300.000 dollár.
Tisztába vagyok vele, hogy egy hasonló vállalatot custom business formában is létre lehet hozni, viszont akkor nem lenne mögötte egy rendszer ami megkönnyítené a mindennapi használatot. Persze, IRL is elég körülmnyes tud lenni egy autókölcsönzés, viszont már arra is vannak olyan megoldások mint a car sharing.
«
Csatolmányok
» Nincs «
Egyéb megjegyzések
» Nincs «