Autókölcsönző vállalat

django

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:108
Kevin Stamper

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Kevin Stamper/djangesz «

Ötleted leírása

»

Sziasztok, egy újabb ötlettel jövök, mostanra már biztos nagyon unhatjátok. Biztos vagyok benne, hogy a szerver vezetőségének is sok nagyszerű ötlet van a listáján, de ezt még megosztom, aztán egy ideig leállok!

Nem tudom, korábban volt-e felvetve ilyen ötlet (rákerestem a fórum keresőjében, és nem láttam), arra gondoltam, be lehetne hozni egy autóbérlési rendszert. A járműveket egy megadott időre lehetne kibérelni, vagy akár úgy is működhetne, hogy aki kibérli, a megtett kilométer után fizet, de lehetne a kettő kombinációja is. Erre ki lehetne alakítani egy külön vállalattípust, vagy bele lehetne építeni például az autókarbantartó vállalatokba.

San Andreas-szerte lehetnének telephelyek egy meghatározott bérleti díjjal, ahonnan a kocsit ki lehet bérelni. Egy vállalatnak több telephelye is lehetne, hogy jól le lehessen fedni az államot. Aki kibérli a kocsit, annak nem muszáj visszavinnie a telepre azt (ugye sokszor azért jönne jól az autóbérlés, mert épp nincs kéznél a saját kocsink, és érte kéne menni. Ha még a bérelt kocsit is vissza kéne vinni a telephelyére, ismét autó nélkül maradunk, amikor letesszük, és ugyanott vagyunk).

Azokat a kocsikat, amelyeket nem a telephelyre visz vissza a bérlő, ott, ahol hagyta, ugyanúgy bérelheti más személy is (lenne erre egy applikáció, amelyik jelzi, hol van a legközelebbi bérelhető kocsi). Amennyiben viszont tilosban van hagyva, a hatóságok lefoglalhatják, ezért a vállalattulajdonosnak sem árt figyelnie, épp hol vannak a kocsik. A cég – hogy helyrepakolja a kocsikat – vásárolhatna egy erre specializálódott szállító utánfutót kamionra (az új utánfutót, ami a legutóbbi update-ben jött), vagy egy platós járművet, amivel tudja hordozni az autókat.

A bérelt kocsikat jó lenne karbantartani, ne legyen az, hogy a fényszórók be vannak törve, és este nem is lehet velük legálisan közlekedni. Ez nyilván többletköltséget jelentene, és itt bukna az ötlet olyan szempontból, hogy nem érné meg. Itt jönne be a biztosítás kérdése. Amikor valaki kibérel egy kocsit, felugorna egy opció, hogy szeretne-e a kocsira biztosítást kötni. Annak értéke például, ha maga a kocsi egy órára 10.000 dollár, 5.000 dollár lenne. Amennyiben az illető elfogadja a biztosítást, és a kocsi megsérül, a bérlet lejárta után a bank kiutalna egy összeget a tulajnak a javításra. Ha a bérlő nem fogadja el a biztosítást, és a kocsi megsérül, az összeg levonódik a számlájáról. Amennyiben valaki nem akar biztosítást kötni a kocsira, csak abban az esetben bérelhetne, ha van a számláján legalább 50 ezer dollár.

A vállalat, amelyik ezzel foglalkozik, hozzáférhetne a vállalati járműpiactéren különböző kategóriájú járművekhez, a jobb járművek pedig a vállalat szintjéhez lennének kötve, valamint, ha elér egy bizonyos szintet, és aktivál egy fejlesztést, akár saját járműveket is hozzá adhat a céghez. Itt természetesen minden ilyen használatra bocsájtot kocsit rendszeresen szervizeltetni kéne, és legalább havonta új regisztrációs lapot kiállítani neki. Amennyiben nincs aktív regisztrációs lap egy kocsin, azt nem is lehetne kiadni. Annak érdekében, hogy elkerüljük a vállalat úgy működjön mint egy autókereskedés, a vállalatba kocsit csak a tulajdonos tehetne be, és kivenni is csak ő vehetné ki, azaz nem lenne lehetőség arra, hogy a vállalatból a kocsit valaki más megvásárolhatná.

Arra is lehetne opció, hogy egy adott járművet hosszabb távra is ki lehessen bérelni, akár hetekre, hónapokra. A vállalat vezetősége kocsinként és bérlés időtartamhoz külön külön tudna árat adni. Ha pl. valaki csak egy órára bérli a kocsit 5.000 dollár, ha egy napra akarja 20.000 dollár, ha egyből egy hétre kéri 100.000 dollár, ha pedig esetleg egy hónapra kérné akkor 200-300.000 dollár.

Tisztába vagyok vele, hogy egy hasonló vállalatot custom business formában is létre lehet hozni, viszont akkor nem lenne mögötte egy rendszer ami megkönnyítené a mindennapi használatot. Persze, IRL is elég körülmnyes tud lenni egy autókölcsönzés, viszont már arra is vannak olyan megoldások mint a car sharing.
«

Csatolmányok

» Nincs «

Egyéb megjegyzések

» Nincs «

boldogdani11

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:101
Támogatom az ötletet. Viszont szerintem szabályhoz kellene kötni azt hogy bérelt autóval ne lehessen scriptes rablásra menni például.

Pecsrik

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:489
Max Meyer
Nem támogatom. Többször próbáltunk egy bérlőt létrehozni érdekesebbnél érdekesebb és ritkább autókkal, de nem volt rá semmi érdeklődés. Ha el akarsz jutni a-ból b-be ott a canga.
Amit leírtál, azt custom biznisz formájában bármikor megvalósíthatod.

Utoljára szerkesztve:

django

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Kevin Stamper
Nem támogatom. Többször próbáltunk egy bérlőt létrehozni érdekesebbnél érdekesebb és ritkább autókkal, de nem volt rá semmi érdeklődés. Ha el akarsz jutni a-ból b-be ott a canga.
Szia. Nem tudtam volt rá próbálkozás. Nem hiszem én megvalósítanám, csak gondoltam rá, hogy érdekes lenne. De amennyiben a közösség és a vezetőség úgy lássa nincs rá igény, akár zárható is.

Sasha

Lelkes Forumozó
Játékos
Üzenetek:40
Natasa Lyzexova
Okés, szép és jó! De első sorban nem milliárd értékűekkel kellene próbálkozni. Olyankor jó, hogy nem jönnek. Én ha rl autót akarok bérelni akkor nem fogok egy 50 milliós autót bérelni. Ezt ic is figyelni kell, hogy sokan nem tudják meg tenni, hogy milliós autókat béreljenek. De eddig @django sok jó ötletet írt, és mind el lett vetve....

django

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Kevin Stamper
Okés, szép és jó! De első sorban nem milliárd értékűekkel kellene próbálkozni. Olyankor jó, hogy nem jönnek. Én ha rl autót akarok bérelni akkor nem fogok egy 50 milliós autót bérelni. Ezt ic is figyelni kell, hogy sokan nem tudják meg tenni, hogy milliós autókat béreljenek. De eddig @django sok jó ötletet írt, és mind el lett vetve....
nanana, nem mind :D van ami még várat magára, egy aztán csak össze jön

Polya

Lelkes Forumozó
Játékos
Üzenetek:46
David Brooks
Egyetértek Pecsrikkel, nekem is volt már egy autókölcsönző custom bizniszem és nem volt rá igény.
nem milliárd értékűekkel kellene próbálkozni.
A saját kölcsönzőmben teljesen alap gta-s kis értékű kocsik voltak és alig volt érdeklődő.

django

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Kevin Stamper
Az a gond a Custom Buziness autó kölcsönzővel szerintem, hogy nem úgy elégíti ki az igényr, ahogyan az kényelmes lenne. Mint RP lehetőség, bérelni egy kocsit, jó. De ha most a funkcionális szerepét nézzük annak, hogy ez miért lenne jó, az márpedig az, hogy el akarok jutni A-ból B-be, és nem biciklivel akarok menni, mert egy kicsit kizökkent az immerzióból olyan szempontból, hogy mondjuk IRL is, ha el akarok jutni valahova nagy távolságba (és most Los Santos - Paleto szerintem nagy távolságnak számít) nem felpattanok egy biciklire, hanem bérlek egyet. Ha el akarok jutni a szerveren LS ből Paletoba, lehetőleg azonnal el akarok jutni, tehát kéne egy eszköz. Inkább mennék kocsival mint biciklivel. Ahhoz hogy kocsit béreljek custom businesstől, előszöris, az nyitva kell legyen, másodszor, valószínüleg oda kell menjek a telephelyre, hogy intézzük a papírokat és kapjak kulcsot, végül pedig valószínüleg a kocsit vissza is kell majd vigyem. Tehát, bár RP szempontból értékes amit csináltam, ha épp rohanok valahova, a kocsimat akarom vissza szerezni, egy órám van játszani, és ezen RP szitun kívül mást is akarok csinálni, inkább tényleg felülök egy biciklire, még ha rontsa az immerziót, minthogy kocsit béreljek. Amúgy ezen alapon, hogy nincs szükség rá, mert máshogy is meg lehet oldani, szerintem az autókereskedéseknek sincs nagy értelmük, mert a kocsikat az nélkül is el lehet adni, mégis van autokereskedés, és elég jól is mennek. Szerintem, ha korlátozott telephelyekkel bekerülne egy ilyen (pl. összesen egyszerre csak két ilyen vállalat működne) akkor egyrészt a működtetőnek is megérné olyan szempontból, hogy lenne piaca is, másrészt a játékosoknak is megérné olyan szempontból, hogy lenne mögötte egy rendszer, amivel gyorsan és hamar lehetne bérelni. Ne is hívjuk akkor a rendszert autó bérlésnek, legyen a neve car sharing, mert lényegébe annak is az a legfőbb előnye IRL is, hogy hamar megy. Tudom RP szerverről beszélünk, és néha nem jó, hogy mindent le akarunk egyszerűsíteni, de szerintem vannak olyan szituációk amiket át tolni, hogy majd oldjuk meg RP, direkt azért nem fognak menni, mert azok IRL is olyan dolgok, amikhez nem nagyon van kedve/ideje az embernek.

Sasha

Lelkes Forumozó
Játékos
Üzenetek:40
Natasa Lyzexova
Az a gond a Custom Buziness autó kölcsönzővel szerintem, hogy nem úgy elégíti ki az igényr, ahogyan az kényelmes lenne. Mint RP lehetőség, bérelni egy kocsit, jó. De ha most a funkcionális szerepét nézzük annak, hogy ez miért lenne jó, az márpedig az, hogy el akarok jutni A-ból B-be, és nem biciklivel akarok menni, mert egy kicsit kizökkent az immerzióból olyan szempontból, hogy mondjuk IRL is, ha el akarok jutni valahova nagy távolságba (és most Los Santos - Paleto szerintem nagy távolságnak számít) nem felpattanok egy biciklire, hanem bérlek egyet. Ha el akarok jutni a szerveren LS ből Paletoba, lehetőleg azonnal el akarok jutni, tehát kéne egy eszköz. Inkább mennék kocsival mint biciklivel. Ahhoz hogy kocsit béreljek custom businesstől, előszöris, az nyitva kell legyen, másodszor, valószínüleg oda kell menjek a telephelyre, hogy intézzük a papírokat és kapjak kulcsot, végül pedig valószínüleg a kocsit vissza is kell majd vigyem. Tehát, bár RP szempontból értékes amit csináltam, ha épp rohanok valahova, a kocsimat akarom vissza szerezni, egy órám van játszani, és ezen RP szitun kívül mást is akarok csinálni, inkább tényleg felülök egy biciklire, még ha rontsa az immerziót, minthogy kocsit béreljek. Amúgy ezen alapon, hogy nincs szükség rá, mert máshogy is meg lehet oldani, szerintem az autókereskedéseknek sincs nagy értelmük, mert a kocsikat az nélkül is el lehet adni, mégis van autokereskedés, és elég jól is mennek. Szerintem, ha korlátozott telephelyekkel bekerülne egy ilyen (pl. összesen egyszerre csak két ilyen vállalat működne) akkor egyrészt a működtetőnek is megérné olyan szempontból, hogy lenne piaca is, másrészt a játékosoknak is megérné olyan szempontból, hogy lenne mögötte egy rendszer, amivel gyorsan és hamar lehetne bérelni. Ne is hívjuk akkor a rendszert autó bérlésnek, legyen a neve car sharing, mert lényegébe annak is az a legfőbb előnye IRL is, hogy hamar megy. Tudom RP szerverről beszélünk, és néha nem jó, hogy mindent le akarunk egyszerűsíteni, de szerintem vannak olyan szituációk amiket át tolni, hogy majd oldjuk meg RP, direkt azért nem fognak menni, mert azok IRL is olyan dolgok, amikhez nem nagyon van kedve/ideje az embernek.
Elképzelés amúgy egyezik amire én is gondoltam, csak sokan nem vevőek erre mert "nem ad hozzá semmit az rp élményhez...." "pattamj fel biciklire és bicikliz ki."

django

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Kevin Stamper
Attól, hogy egy ötlet nem ment korábban, amennyiben az másképp van megvalósítva, lehet, hogy más reakciót hozna ki a közösségből (a való életbe is van rá példa, hogy egy vállalat bele bukik valamibe, majd egy másik újra gondolva azt a valamit sikerre viszi). Viszont, amennyiben a közösség és a vezőtés úgy lássa, hogy ennek az ötletnek nagy értelme nincs, teljes mértékben elfogadom. Márpedig a vélemények és a szavazatok ezt tükrözik. Köszönöm a lehetőséget, hogy megoszthattam veletek az ötletet, és köszönöm az értelmes, civilizált visszajelzéseket 😁

Kinézet személyre szabása

Top Alsó