Jogos Lorenzo Salazar - Fater

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Polya

Átlagos Forumozó
Játékos
Üzenetek:26
Lorenzo Salazar
panaszkonyv.png

Neved: Lorenzo Salazar
Adminisztrátor(ok) neve: Fater
Panasz oka: Jogtalan Adminjail
Panasz kifejtése: Tegnap este történt, hogy a PD félreállított, és mivel körözött volt a motorom, egyből meg is kezdték a szükséges intézkedéseket. Földre fektettek, átnéztek stb. de ezt nem részletezném tovább. Az intézkedés közbe, mikor már felállítottak a földről, odajött hozzám az egyik frakciótársam motorral és megkérdezte, hogy minden rendben van-e (erről se IC, se OOC nem tudtam előre semmit). Én itt RPztem vele egy kicsit (erről logot is fogok bemásolni). Nem volt semmi erőszakos tettünk a PDvel szemben, csak beszóltam az egyik officernek, de ennek megfelelő előzményei voltak, ami a szerverszabályzatban leírtak szerint engedélyezett.
Ez a kis rp miatt kaptam Adminjailt Nonrp és Fearrp hiány miatt. A Nonrp-t teljes mértékben nem értem, és indoklást se kaptam rá. A Fearrp hiány indoklására annyit írt Fater, hogy nem féltettem a karakter életét. Igaz, hogy több fegyver volt rám fogva, de a valóságban sehol se fog lelőni egy rendőr se azért, mert egy pár szót beszélek valakivel intézkedés közben. Maximum azt csinálják, hogy rám szólnak, vagy kicsit megszorítják a karomat, de az nem veszélyezteti a karakter életét. Az életben is láttam már erre több példát, hogy valaki egy elfogás közben beszél egy társával és nem lett belőle komolyabb baj.
Bizonyíték (kép, log, videó): Most csak annak az RP-nek a logját másolom be, ami miatt valószínűleg Adminjailt kaptam.

[19:43:48][js] Raul Ramos [Bruno] mondja: Megleszel, golyó? ((Golyó az IC becenevem))
[19:44:00][js] Lorenzo Salazar mondja: Megleszek.

[19:44:54][js] Lorenzo Salazar mondja (Raul Ramos [Bruno]) felé: Ezt a buzit majd meg kell keresni. *biccent Alan felé*
[19:45:13][js] Raul Ramos [Bruno] mondja: Menj dagadék, még a végén ráhúznak a seggedre még pár évet.
[19:45:25][js] Raul Ramos [Bruno] mondja: Vamos kapitány, vamos.

Összesen ennyi volt az RP-m Raullal.
Ha bármi másról kell log, majd bemásolom.
Megjegyzés: Ha esetleg jogtalan lenne ez a PK, akkor egy részletes indoklást szeretnék kérni, hogy miért kaptam Nonrp és Fearrp hiánya miatt Adminjaillt.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:8,059
-
Head of Staff hozzászólás
Üdv,

A panasz és az előzménye átbeszélésre és tisztázásra került Faterral.

Elég sok ember fejében születik meg az a gondolat, hogy a Fear Roleplay-t rá kell húzni minden egyes beszólásra, holott nem. Ennek okán valamilyen szinten jó is, hogy felütötte a fejét ez a téma - még így PK keretein belül is - mert így legalább lesz nyoma annak, hogy mi is az a fearRP.

Az egész fearRP fogalom és szerepjáték-elv, azt jelenti, hogy a karakterednek valósághűen kell reagálnia az életveszélyes helyzetekre vagyis félelmet kell mutatnia a halálos fenyegetésekkel szemben - úgy, ahogy azt egy valódi ember is tenné a való életben. Ennek a lényege az, hogy a karaktered nem egy szuperhős. Ha fegyvert fognak rád, nem kezdesz el hősködni, visszavágni vagy elfutni, hanem félted az életedet, együttműködsz, etc. Ettől lesz egy szituáció hiteles és szerephű.

Egy teljes alap példa a jó fearRP-re:
  • Két fegyveres ember megállít az utcán és azt mondják, hogy: "Ez egy rablás! Emeld fel a kezed és add át a pénzed!" - Mit csinálsz ebben a helyzetben? - Felemeled a kezet, remegsz, félted az életed és teszed amit mondanak, mert legrosszabb esetben meghalsz. RL se fogsz valószínűleg menőzni meg visszabeszélni.
És egy rossz példa ugyanerre a szituációra:
  • Megpróbálsz elfutni, miközben fogják rád a fegyvert.
  • Felhergeled őket, hogy "Haha, úgysem mersz lőni!"
Tehát maga a fearRP arról szól, hogy úgy játszod a karaktered, hogy a valóságot veszed alapul és félsz a haláltól. Ha mindenki "halhatatlan hősként” viselkedne, az teljesen tönkrevágná a realisztikus szerepjáték élményét, nem csak számodra, de a jelenlévőknek is.

Ne keverje össze senki a hergelést a fearRP-vel, mert a kettő nem egy és ugyanaz.

A PK jogos, az UCP-dről töröltem a szankciót.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó