Jogtalan Cody King - Max Meyes és társai

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kalmarka

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:70
Cody King
panaszkonyvj.png

Neved: Cody King
Játékos(ok) neve: Max Meyes és társai
Panasz oka: Józan ész elve, jogszerütlen intézkedés
Panasz kifejtése:

Nos mai este folyamán szerelgetek a Benny's telepen majd megjelenik Max Meyer pár GOV-os társával és a PD tagjaival, hogy ellenörzik a telepet egy olyan indokkal, hogy több panasz érkezett ránk. Kértem, hogy küldjön róla DC dokumentumot amit nem tett meg csak egy /do-val elintézte de ő elvárta, hogy én a 2 havi könyvelésről küldjek ami nincs mert nem vezetem. Majd /do-val azt akarta soroljam fel neki a szerelések számát és a készletmozgást darabra pontosan.... Kérte, hogy IC soroljam fel neki mind a 12 ott dolgozó nevét lakcímmel és telefonszámmal együtt. Mivel ez egy RP szerver nem vezetünk a szervezen kívül ilyen dokumentumokat. Minden tag felvételénél a szerződés le van RP-ve de nem írogatom fel magamnak IRL ezeket az adatokat. Szóval random címeket mondtam amit persze PD-s társa a MDC-ben ellenöriz és hát természetesen nem stimmeltek. Ekkor közölte, hogy akkor feketén dolgoztatom az embereket. a /me /do nem volt neki sok esetben elég amikor leRp-tem, hogy kiveszem a könyvelést és átnyújtom hanem /do-val pontos adatokat akart....Nem tudom ez az én véleményem de ez mit tesz hozzá az RP-hez? És mindez 2 órán keresztül tartott. Vicc kategóriának tartom, hogy IC a Bennys bezárásával fenyegetőzik meg azzal, hogy elveszi a telepet. Sok az IC ügy ebben a panaszban de OOC azért felháborító, hogy feljön az ember játszani és akkor megjelenik és több mint 2 órán keresztül ezt megy.... Ilyen formában ez a GOV csak a játékosok cseszegetésére megy. Régen is volt GOV de ilyen akkor se volt. És sok embernek egy a véleménye erről akikkel beszéltem. Foglalkozzanak a 1$ adásvételikkel de kezd kicsit túlzásba menni amit csinálnak....

Bizonyíték (kép, log, videó): Akinek kell elküdöm az egész napi logom mert szinte erről szólt az estém amit fent töltöttem.
Megjegyzés: Kerüljön DC szavazásra szükség van e erre az IRS-re ilyen formán. Nem akarok nevet említeni de az intézkedés megkezdésekor is írt egy ott tartózkodó (nem Benny's-es egy állami szerv dolgozója), hogy ezt ő sem érti mi...

Utoljára szerkesztve:

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:7,874
-
Üdv,

A panaszt @Relay és én fogjuk kezelni. Minden érintettnek legfeljebb 24 órája van reagálni és minden IC által szerzett bizonyítékot csatolni a panaszkönyvhöz.

Két embertől várunk hozzászólást:
- A Benny's részéről csak @Kalmarka szólhat hozzá
- A GOV részéről pedig csak @PecsriK

Kerüljön DC szavazásra szükség van e erre az IRS-re ilyen formán.
Ilyen pedig nem lesz, ezt most szögezzük le.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
-
@Kalmarka

- A panasz oka azért van, hogy oda be is írd a panasz okát.
- Az ilyen és hasonló megjegyzéseket ne egy PK-nál add ki magadból: "2 órán keresztül a sz*patás megy"

23:30-ig kapsz időt, hogy átfogalmazd a panaszkönyvet és megfelelően kitöltsd.

Kalmarka

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:70
Cody King
Szép reggelt mindenkinek.

Tegnap este az 5 órás "RP" után már nem volt energiám többet írni de ha megengeditek még pár gondolatot hozzá fűznék a PK-hoz, főleg ezért az OOC megnyilvánulásod után: [21:01:34][js] Max Meyer: (( Reagáltunk a vicc kategóriára, amit képviseltek. )). Nos a vicc kategória az, hogy a telepen szinte minden este 10-20 ember van ott velünk PD-s, SD-s, illegálos stb és jól érezzük magunkat. Ez a vicc kategória? Már mikor megjelentetek sejtettem, hogy valami mondva csinált indokkal jöttetek és DC egy PD-től már akkor kaptam az üzenetet (nem fogok neveket írni nem akarom, hogy másnak az én PK-ból bármi féle hátránya származzon)
"Remélem nem hagyjátok magatokat
😂
"
"Sok PD-s nem véletlen maradt ki ebből az RP-ből Többek között én is"

Nos kijöttetek mert panasz van a Benny's-re, oké van rajtunk kívül 4 szerelőtelep lehet választani. IC hozzám rajtad kívül senki nem fordult panasszal, OOC pedig szintén senki. Na de GOV-ból egy van és azért erre a GOV-ra szerintem több panasz van IC és OOC is mint ránk. Titeket ki fog megállítani? Mert jelen pillanatban akkora "hatalmat" kaptál IC a kezedbe amivel szépen vissza is élsz és 2-3 havonta már szavazás sincs, hogy erre a szerver közössége lehetőséget kapjon. Lezáratod a Benny's-t, "falakat" huzatsz a bejáratok elé , hogy ne tudjunk bemenni? Járműveink se tudjuk este kihozni? És mind ezt azért mert panasz érkezett ránk meg találtatok egy ültetvényt a lenti interiorban. GOV-ot ki fogja a panaszok miatt bezárni? Lassan két éve játszom a szerveren rám eddig nem nyitottak PK-t és nekem ez az első mert ilyet még nem tapasztaltam a szerveren amit jelenleg véghez viszel a GOV-al. Jelen pillanatban akit nem bírsz IC vagy OOC azzal bármit megtehetsz és meg is teszed mint ez kiderült.
Szerintem ha valaki ekkora "hatalmat" kap IC a kezébe arról döntsön a szerver közössége vagy ne kapjon senki, mert az ilyen húzásokkal nem egy ember vasárnap esti játékélményét tetted tönkre. És itt nem csak a jelen lévőkre gondolok hanem mint fentebb olvasható másokét is mert inkább elmentek játszani más játékkal minthogy ebben részt vegyenek.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
-
Akkor erre szeretnék én reflektálni az általad közölt OOC megnyilvánulásokkal, első körben:
- [2025-3-9 21:1:12] [OOC-Chat] Cody King: (( ez nem RP már ez szopatás ne is haragudj ))
- [2025-3-9 21:0:20] [OOC-Chat] Cody King: (( honnan tudjam fejből ember? van egy nap 20-30 szerelésünk ))

Ez csak két sor a többiből. Te úgy gondolod, hogy bármelyik játékostársaddal szemben ilyen stílust vehetsz fel?

Elmondom neked, hogy a GOV-ra egyetlen panasz sem érkezett a vezetőség egy tagjához sem, ellenben a Te telepeddel már volt, hogy minket kerestek, hogy kriminális ami ott megy, ezért is reagáltuk minden megkeresésre, hogy IC keretek között RP alapon érvényesítse mindenki a nem tetszését, mert mi OOC nem fogunk beleszólni, erre megjelenik a PK amit pont Te nyitottál.

Egy totálisan IC ügy miatt beszélgetünk fórumon, mert drogot találtak a telepeden, nem tudod IC keretek között sem megfelelően átnyújtani a dolgozóid adatait, panasz van a körülményekre, stb. Ezek mind-mind IC dolgok, nem pedig OOC, amit most épp keversz.

Nem tetszik, hogy be kell fizetni az adót? Rendben. Nem tetszik, hogy felügyelve vagytok IC? Rendben. Drogot termesztetetek egy legális biznisz telephelyén? Rendben. - Nincs is ezekkel gond, de akkor ezeket IC keretek között is kezeld.

@PecsriK-től megvárjuk a panaszokat, bizonyítékokat és utána bíráljuk a panaszkönyvet.

PecsriK

Klaviatúra Gyilkos
Adminsegéd
Üzenetek:92
Max Meyer
Helóka!
Megpróbálok minnél lényegre törőbb lenni azzal kapcsolatban, ami a tegnapi napon végbement.
A tegnapi egész logomat mindkét bíráló adminisztrátor felé elküldtem.

A Benny's története már nem újkeletű, nem egyszer történt negatív visszajelzés teljesen ic keretek között rólatok felénk, úgy magánszemélyektől, mint frakcióktól, illetve a mi is tapasztaltunk tőletek elég sok negatívitást azóta, amióta a telepet újra átvetted.
Tisztázásképpen megjegyezném első körben azt, hogy a Government feladatai közé tartozik az, hogy felügyelje és monitorozza a frakciók mellett a bizniszeket is, amelyek közé ti is tartoztok.
Egyetlen másik telephelyen sem ütköztünk olyan mértékű problémákba, mint amelyeket nálatok tapasztaltunk.

Felsorolom azokat a tényezőket először, ami oda vezetett, hogy elgondolkodjunk az ellenőrzésen:
- Egy talán fél valóságot tükröző dokumentumot nyújtottál be a GOV felé, pénzt remélve a működésetekre. Erre lényegében nem is reagáltál utánna, csak egy DC üzenetben. https://forum.onerp.hu/threads/bennys-original-motor-works-támogatási-kérelme.28661/
A kérelmeket, rendezvényeket és nagyjából mindent ic kezelünk kizárólag, nem discord privát üzenetben ahol te írtál nekem.

- Egy másik helyzet, amely hozzátok köthető az, amikor kikértük Morales telefonszámát, unszolásra pedig nagy nehezen Layla kiadta. Akkor ő és Sykes nagyon szép szavakkal illettek meg az intézkedés során, lényegében be akartak zárni minket a telepre. Ez számomra teljesen irreális, már bocsánat.
Erre a kérésünkre ez a szabály vonatkozik:1741601783111.png
Ez azt jelenti, hogy bekérhetünk bármilyen információt a keresett személyről, ha van rá indok.
- A következő lehetne az ügy, amelyet az IRS rendezett veled, amikor kizavartál minket, illetve ki akartátok vontatni az intézkedők járművét a telep területéről.
A rendeletekben ezügyben ez áll:
1741601694523.png
Ebben az esetben óriási fejetlenséget tolt le a bent lévő társaság, illetve te gyenge szerepjáték szinvonalat képviseltél azzal, hogy össze vissza sétáltál, illetve totál más dolgokkal foglalkoztál.
- A Facenetwork oldalon letolt posztotok és hozzászólásaitok rátettek egy lapáttal az ügyre, amivel csak tovább szítottátok a tüzet.
Névtelen bejelentőtől a Sheriffek felé akkor egy bejelentés is született.
1741602146689.png
(csak egy részlet a kapott aktából)
- Nem egy alkalommal tartottatok Meet-et a szerelőtelepen, amelyet a GOV-tól béreltek.
Azzal nincs gond, hogy ti szeretnétek ilyen kezdeményezéseket, viszont az, hogy ott isztok, vadultok egy munkahelyen, egy illegális eseményen, az számomra megintcsak irreális.
Mások ugyanúgy kezdeményeznek ilyesmit, támogatjuk és segítjük őket, ahogyan kérik és tudjuk, viszont a külömbség az, hogy ők írnak rá egy tervezetet, kérelmet küldenek és IC lefolytatják a szervezését.
Nem egy alkalommal nyomatékosítottam számodra IC keretek között, hogy a telephely egy bérlemény, továbbra is az állam tulajdonában áll.

- A rendvédelmi szervezetek egyike egy teljes aktát küldött be panaszként felénk, amely az utolsó csepp volt a pohárban.
Több személy is elmondta a véleményét a működésetekről, akik egyáltalán nem díjazták a hozzáállásotokat.
1741604118847.png
1741604132846.png
1741604172779.png
1741604206574.png
A felsoroltak alapján jutottunk el odáig, hogy ellenőrzés alá vonjunk titeket.

Megszületett a határozat, amelyet én tegnap számodra /do-ban írtam le pont azért, mert startból akadékoskodtál, illetve OOC chaten kezdtél el irogatni.

1741603635992.png1741603649941.png1741603664620.png
A teljes történet, ami végbement a tegnap este a telepen az egy káosz volt, mindenbe belekötöttél, illetve a 'van még valami?' is többször elhangzott, amivel csak azt mutattad be, hogy te majd úgyis úgy csinálod ahogy akarod, ne szóljon bele senki.

Számtalan alkalommal félbevágtad az RP-t azzal, hogy a nemtetszésedet fejezted ki OOC chaten egy teljesen IC dologgal kapcsolatban, ami full felesleges.
Két alkalommal érkezett adminisztrátor, aki megkért hogy mellőzd az OOC chatet.
Emellett gondoltál egyet, és nyugodtan elmentél enni úgy, hogy mit sem törődtél a többi résztvevőjével a roleplaynek.
image.png

1741604421948.png
Mindvégig ellenségesen álltál hozzám, amit szerintem nem alapoztam meg számodra. Máskor is megkértelek arra, hogy kultúráltabban állj hozzánk.
Továbbá számomra furcsa az, hogy szerelőteleptulajdonosként ne dokumentáld azokat a személyeket, akik nálad dolgoznak, nincs egy költségvetésed. Akkor mi alapján kérsz pénzt a GOV-tól? Csak úgy szerkesztettél egy táblázatot?
Amennyiben tényleg szerződésrp volt, ezek a minimális információkat tartalmaznia kell. Nem találkoztam még olyan céggel, aki ne tudna bármilyen információt az alkalmazottairól.
Minimális dolgok, nem vártunk el egy óriási dolgot az ellenőrzés során, de megnehezítetted a munkánkkal a stílusoddal,a passzívitásoddal és a folyamatos OOC irkálással.
Hamis adatokat adtál ki számunkra, drogot termesztettél a bejelentett lakcímeden, ami alapjáraton egy étkezőnek nevezett helyiség a Benny-s területén.
Ne érts félre engem, nem vágyam az, hogy a játékosokat szivassam, szerintem erről a frakciók illetve a biznisztulajdonosok is tudják tanusítani.
Nem tartunk alaptalanul ellenőrzéseket sehol, csakis akkor, hogyha panasz érkezik valaki felé.
A teljes IC ügyet te átvitted OOC-ba, megpróbáltam leírni pontról pontra a történéseket.

IC hozzám rajtad kívül senki nem fordult panasszal
Mégsem tettél semmit azért, hogy változzon bármi abból amit mondtam.
DC egy PD-től már akkor kaptam az üzenetet
Ez így számomra elég MG gyanús, hogy egy teljesen IC dolgot kikotyogunk dc-n.

Szót ejtenék akkor arról az állításodról, amely szerint valaki roleplayt törölt a hullával kapcsolatban( mert te azt nem akartad ic kezelni) de ezt sem a vezetőség, sem az adminisztrátorok nem erősítették meg számomra, te sem küldtél logot róla mikor megkértelek rá.

A többi sorodhoz pedig nem kívánok hozzászólni, részemről ennyi.
Felesleges teljesen egy ic ügyet ooc-ban kifejteni.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
-
Head of Staff hozzászólás
Alaposan kiveséztük a rendelkezésünkre bocsátott logokat, anyagokat, képes bizonyítékokat, melyeket összevetettünk a szerver logokkal. Minden egyes bizonyíték IC keretek között meg is állja a helyét.

A bizonyítékokból és a logokból nagyon jól látszik, hogy:
- A GOV részére benyújtott támogatási kérelem egy tákolt dokumentumon alapszik.
- Az aktá(k)ban szereplő információk IC alapú szálakon / feljelentéseken / bejelentéseken alapszik.
- Hamis információk kerültek átadásra az este folyamán és hiányos dolgozói adatok.
- Drogtermesztés történt a telep konyhájában.
- Alkohol, drogok, bulik - ez is IC ügy.
- A lezárás, intézkedés, előállítás szintén IC szálakon keresztül futott.

A fentieket ezáltal továbbra is IC kell kezelni, ez legyen egyértelmű.

Van azonban jó pár dolog amire jobb is, hogy most fény derült tegnap este óta - mostanáig bezárólag és egyáltalán nincs rendben:
- Discordon érkezik az információ egy másik szervezettől, hogy kivonulás lesz.
- OOC chaten történő RP megtörés, másik játékos sértegetése, nem megfelelő stílus.
- Mások félrevezetése RP törlésről - ami meg sem történt.
- IC-OOC keverés több esetben az RP folyamán.
- Bugoltatással megszerzett jármű egy IC keretek között lezárt telep udvaráról.

Az, hogy hozzád @Kalmarka nem fordulnak panasszal, az egy dolog, azonban egy intézkedő szervhez bárki fordulhat - amit kezelhetnek diszkréten, mint láthatod az akták részleteiből, hogy nem egy esetben meg is történt.

A GOV egyik feladata a sok közül, hogy a frakciókat, szerelőtelepeket, szórakozóhelyeket, minden egyéb bizniszt felügyeljenek. Pénzügyi és egyéb támogatást kérnek a frakciók, bizniszek, amiért cserébe elvárható, hogy megfelelően vezetett dokumentumokat nyújtsanak át nekik a játékosok.

Sokan elfelejtik, hogy ezek a telephelyek bérelve vannak, nem pedig tulajdonolják őket, ezáltal a GOV, a rendvédelem, stb. bármikor kimehet eljárást kezdeményezni, intézkedni, vizsgálódni - főleg megalapozott bejelentések után. Érdekes módon akárhová mennek ellenőrizni ott rendben vannak a dokumentumok, a körülmények és társai. Nem próbálják meg őket bezárni a telephelyekre, nem fenyegetik őket, nem szorítják őket sarokba olyan kijelentésekkel, hogy XY szervezetnek nem fognak szerelni, stb. Pecsrik mellékletei alapján igenis odamehetnek és ha kell ezekután lezárhatják a telephelyet, viszont ennek nem OOC kell hangot adni, mert ők sem OOC mentek oda.

Nem fogjuk kivenni a GOV frakciót, mert neked és a társaidnak nem tetszik egy-egy IC szituáció. Nem fogjuk megszüntetni az IRS-t, mert valakinek nem tetszik, hogy adózni kell. Nem fogjuk kivenni a DPW-t, mert valakinek nem tetszik, hogy el van vontatva a kocsija, amivel három napja keresztbe áll egy úttest közepén... és még lehetne sorolni. Lehet inkább azon kellene elgondolkodni, hogy Ti miben tudnátok változni és máshogy hozzáállni a dologhoz, nem pedig felesleges feszültséget kelteni a játékosok között, akik szerepjátékozni jönnek fel a szerverre és nem azért, hogy az OOC-ba átvitt IC ért sérelmeket olvassák és hallgassák.

Ha nem sikerül ezen változtatnotok, akkor beszélhetünk arról, hogy más kezébe kerül a telep, aki nem IC-OOC keveréssel, MG-vel, sértegetéssel, bugoltatással, etc. fogja vezetni a helyet, hanem normális körülmények között.

Lehet ott bulizni, inni, drogozni - drogot termeszteni, adót csalni, fenyegetőzni, lövöldözni meg miegymás, csak akkor szépen legyen IC viselve is a következménye, ahogy annak lennie kell.

Most nem fogjuk elvenni tőled a telepet, így kapsz egy esélyt arra, hogy bebizonyítsd megy ez IC és normális keretek között is, viszont ha nem szeretnél élni a lehetőséggel, akkor DC-n írj rám és megbeszéljük az átadás részleteit.

A továbbiakban az ügyet ingame lehet folytatni, RP törlés nem lesz, ahogy szankció sem - pedig kijárna a panaszkönyv indítójának a viselkedése és a hozzáállása végett.

2-3 havonta már szavazás sincs
Erre pedig csak annyit szeretnék reagálni, hogy nem 2-3 hónapja, hanem már több, mint 1 éve nincs ilyen rendszer.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó