Taxis meló átalakítása / cseréje

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Tukan

Fórum Mester
Adminsegéd
Üzenetek:190
Dorothy Harvey

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Tukanka «

Ötleted leírása

» Helló! Szóval két verzió lenne! Nyilván amelyiket a nép megszavazza, viszont én mind a kettőt élvezném.

1. Cégként működő TAXI és UBER céget lehetne alapítani, melyből a városban max 3 üzemelhetne. A cégekben vásárolhatóak lennének az adott járművek, melyekkel ugyanúgy scriptesen is lehetne embereket szállítani, továbbá hirdetve magukat tudnák a cégnek szerezni az embert / embereket akiket felvesznek/szállítanak. Sokszor egy RP-s buli után is elég nagy igény van Taxi/Uber szolgáltatásra, hátha ez kissé változatosabbá tenné az egészet. A cégben is, akár a következő változatban lehetnének szintek.

Példaként leírom:
1 - es szint (alap taxi autó / alap Uber autó, aminek előfordulnának motorhibák, esetlegesen rossz lenne a futóműve, törött állapotban lenne.
2 - es szint (egy valamivel jobb teljesítményű autó / egy jobb teljesítményű Uber autó - minimálisan már jobb állapotban is, nem annyi sérüléssel.
3 - as szint (egy teljesen normális, karbantartott taxi / Uber autó - Nem feltétlen kell hibás legyen, bár azért az igazi feelinget a szét Taco-zott hátsóülés adja meg egy Victorban.

Ezekhez a szintekhez járhatnának pénzbeli bónuszok, melyekkel akár a céget lehetne bővíteni akár területileg.

1-es szint - Scriptes fuvarok csak Los Santos (Vagy ahol az adott cég van, azon belüli körzetében lennének elérhetőek) Nyilván ez a pénzt is befolyásolja
2-es szint - Környező területekben is akár, esetlegesen lopható lenne más elől a kuncsaft
3-mas szint - Megyeszinten akár, Los Santos egész városát lefedő, éjszakai / nappali extra fuvarok.
4-es szint - Los Santos - Paleto, Grand Senora Desert részére eső fuvarok.


A második ötlet ehhez kapcsolatosan annyiban változna, hogy ugyanezek a módosítások, csak nem cégként hanem munkaként maradna meg. Az első verzió egy kicsit egyedibbé tenné az egészet, de nem tudom mennyire kérünk ezzel nagyot / lehetetlent.

Ezek az én személyes véleményeim és ötleteim, viszont ezekhez járna pár autó csere is, az egyik a tipikus ikonikus Vapid Victor, de más ötletére is kíváncsi lennék, mert hátha van rá igény. És ha meg is alakul a verziója ennek a Taxis / Uber-es ráncfelvarrásnak akkor akár több autóval is el tudnám képzelni. «


Csatolmányok

» https://hu.gta5-mods.com/vehicles/vapid-victor-pd-sd-taxi-civilian «

Egyéb megjegyzések

» Nyugodtan szóljatok hozzá, sőt! Hátha valaki még okosabbat talál ki ennél. Az ötlet alá, ameddig lehetséges és eszembe jut még én is tervezek hozzászólni/szerkeszteni, ha eszembe jut valami. + megidézném @LACI -t, mert jó autómodokat tudna ezekhező, főleg ha Uber autók is lesznek «



 

LACI

Fékezhetetlen
Főadmin
Üzenetek:817
Sean Bennett
Például lehetne egy app a telefonon, amiben látnád hány taxi van elérhető, és azon keresztül tudnád értesíteni őket. A hívást pedig megkapnák ezek a bizniszek, és aki gyorsabb az mehet is a címre.
 

Kirazu84

Moderne Verne
Játékos
Üzenetek:175
Kriszokos0
Maga az ötlet tényleg nem lenne rossz, azonban sokan nem élnének vele vagy pedig csak azért tartanák, hogy legyen.
Három cég legyen? Egy kicsit sok is és kevés is, mivel nem túl sok embert érdekel az ilyesmi. Plusz ott van, hogy ha nem is keres jól, akkor minek csinálja? Egy taxis munkáról beszélünk, ami lássuk be nem a világ legnagyobb bevételi lehetősége, emiatt nem is kellene erre külön frakciokat csinálni, sőt.. Aki akarja az most is meg tudná tenni a taxis vállalkozás alapítását és működtetését, volt is rá példa.
Uber? Szintén ugyan ez, már most is van rá lehetőség és működő képes is lenne. Csak ugye nem lehet vele nagyot akasztani túlságosan.
NPC-t is tudj mellé szállítani? Akkor csak emeljük meg még jobban a taxis munka fizetését és kész.
Összességében a második ötletet látom egy jobb megoldásnak az egészből, kiegészítve a kocsikkal.
Illetve pedig szerintem lehetne még olyan téma, ami fejlődés alapú lenne, ha nagyon akarunk ezeknél maradni. Ez pedig a fuvar minőség vagy amolyan jobban fizető fuvarok lennének hosszabb távokkal, idő korláttal, satöbbi. Ezzel a Taxi filmeket érnénk el mondhatnátok, de mi lenne, ha lenne egy jogsis figyelő rendszer itt is? Ha háromszor túllépi valaki a sebességhatárt, akkor nem fizet az utas például vagy kevesebbet fog. Hosszabb távon akár lehetne appos megoldásban vissza jelzés is az amolyan "veszélyes" sofőrökről.
 

Ashrad (Jack Rock)

Újonc
Játékos
Üzenetek:6
Jack Rock
Ez egy kurva jó ötlet... az hogy hány céget bírná el a szerver számomra kérdéses, szerintem egyenlőre 1 -el kellene indulni, de régóta mondogatom én is hogy a taxis meló nincs kihasználva, és az emberek sem tudnak közlekedni rendesen, csak a büdös biciklikkel, mert nincs a szerveren tömegközlekedés , de a nagyobb baj, hogy nincs elérhető taxis 10-ből 9 -szer. Úgyhogy én szerintem a taxis meló felélesztése és frakcióba (bizniszbe ) terelése, kiváló ötlet
 
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó