Modolt kocsi teljesítmény újragondolása

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:522

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» foglalturl «

Ötleted leírása

» Modolt kocsik rebalanceolása. «

Csatolmányok

» Szerintem elég rosszul jön ki a "kocsi enconomy" pár modolt jármű (idk hogy van-e ide tartozó alap gtas kocsi) miatt. Néhány egyszerűen túl gyors, mindenben legyőzi az alap GTAs opciókat. (lásd dominator gt coupe vagy idk mi a neve) Ezzel az az egy baj van, hogy ha valaki illegálozni, versenyezni akar, akkor igazából az annyiból áll, hogy vesz egy dominatort, jugulart, meg még 1-2 opció közül valamit és mindenhol csak az van. Látni is nagyon unalmas, illetve egy "meta" jött vele létre, miszerint szinte mindenki azzal menekül, ergo fel kellett buffolni a PDs kocsikat is, hogy ezeket el lehessen kapni. Ezzel viszont az a probléma, hogy egy "normál" kocsival csak akkor tudsz elmenekülni, ha a PD elrontja az üldözés közben valahogy. Ez csak rájátszik, hogy mindenki veszi az OP kocsikat és csak azzal menekül és ezzel meg is van a kör. Túl jó -> mindenki azt veszi -> buffolni kell a PDt, mert túl jó -> minden más szar -> mindenki azt veszi. Szerintem elég unalmas már és tényleg annyi a megoldás, hogy az "OP" kocsik teljesítményéből visszavegyünk kicsit. Nem lenne mindenhol ugyan az a kocsi, nem lenne minden mindig ugyan az a monoton körforgás. «

Egyéb megjegyzések

» Lécci ne írjatok "mert a pd.." meg "mert az illegál.." kommenteket, mert szólok jézus haveromnak, hogy érdeklődjön felétek az elektromos áram akkor. «

Sentor

Átlagos Forumozó
Játékos
Üzenetek:26
Az útolsó megjegyzés szerintem egy kicsit túlmegy bizonyos elfogadott normáknak, de lehet csak boomkerkedek már.

Másrészt a témához igazodva.
Miután így is a legtöbb kocsit PP-ért veszik és dióhéjban a maximális sebesség limitálva van, max a gyorsuláson tudsz valamelyest javítani, valamint így is voltak a handlingek állítva hogy a szervernek megfelelő legyen, de még így is lehet repülni is akár a kocsikkal. Az hogy sokan az említett járgányokkal járnak el, menekülnek vagy közlekednek és ezt "metának" nevezni egyenesen nevetséges. Ha valaki el akar menekülni a rendőrők elől akkor hidd el, még egy vanilla nem modolt, de tuningolt gépjárgánnyal is meg fogja oldani hogy eltünjön.

Klód

Fékezhetetlen
Very Important Person
Üzenetek:1,133
.
Ha valaki el akar menekülni a rendőrők elől akkor hidd el, még egy vanilla nem modolt, de tuningolt gépjárgánnyal is meg fogja oldani hogy eltünjön
+, régebben egy Issi Sporttal futottam köröket a rendőrök körül, pedig annak csak 187 volt a vége.

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Az útolsó megjegyzés szerintem egy kicsit túlmegy bizonyos elfogadott normáknak, de lehet csak boomkerkedek már.
Mivel túl sok ilyen téma megy el ebbe az irányba így előre leszögeztem, hogy köszi nem kérem.

maximális sebesség limitálva van, max a gyorsuláson tudsz valamelyest javítani, valamint így is voltak a handlingek állítva
Épp ez a baj. Végsebességben így is úgy is minden ugyan az, viszont ezek a kocsik sokkal jobb gyorsulással és/vagy handinggel rendelkeznek.

Az hogy sokan az említett járgányokkal járnak el, menekülnek vagy közlekednek és ezt "metának" nevezni egyenesen nevetséges
"In gaming, "meta" refers to the most effective tactics available or, more broadly the dominant strategies and approaches considered optimal for winning"

Ha valaki el akar menekülni a rendőrők elől akkor hidd el, még egy vanilla nem modolt, de tuningolt gépjárgánnyal is meg fogja oldani hogy eltünjön.
Sose írtam, hogy lehetetlen. Viszont logika alapján, ha a PDs kocsi elég gyors, hogy egy Jugulart vagy Dominatort elkapjon, az azt jelenti, hogy egy "normális" kocsival a statok alapján hátrányban vagy, ergo a PDnek el kell rontania, hogy elmenekülhess. Mint írtam, ha ezek a kocsik nem voicerp szinten lennének (pl dominator) akkor nem lenne szükség erre.

régebben egy Issi Sporttal futottam köröket a rendőrök körül, pedig annak csak 187 volt a vége.
Az már skill issue annak a részéről, aki üldözött, erre nem tudok mást mondani.

Sztojka

Fórum Betyár
Játékos
Üzenetek:134
Noah Westfield / Lena Chambers
Ehez annyit szólnék hozzá, hogy ne várd el azt, hogy a rendőr autók arra legyenek beállítva, hogy egy sima modolatlan autót mondjuk egy sima Oracle-re legyenek lehúzva, ezekkel együtt a sport autók is. Benne van a nevében, sport autó. Mi annak a lényege? Hogy nem vánszorog hanem megy. A GT coupe egy Mustang copy.. IRL is egy jól gyorsuló autó, egy Jugular ami RL egy Jaguar szintén hasít nem vánszorog. Az amerikia rendőr autók, is pont ugyan ez. Meta vagy nem meta... Tökéletes ahogy most van.

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Ehez annyit szólnék hozzá, hogy ne várd el azt, hogy a rendőr autók arra legyenek beállítva, hogy egy sima modolatlan autót mondjuk egy sima Oracle-re legyenek lehúzva, ezekkel együtt a sport autók is. Benne van a nevében, sport autó. Mi annak a lényege? Hogy nem vánszorog hanem megy. A GT coupe egy Mustang copy.. IRL is egy jól gyorsuló autó, egy Jugular ami RL egy Jaguar szintén hasít nem vánszorog. Az amerikia rendőr autók, is pont ugyan ez. Meta vagy nem meta... Tökéletes ahogy most van.
Neked annyit tudok válaszolni, hogy olvasd el újra, amit írtam, mert ez alapján nem értetted meg. Egy szóval sem mondtam hogy egy stock családi autó szintjén legyenek. Se semmit, aminek köze lenne ahhoz, amit irtál.

Ha pedig az IRLt hozod hogy így-úgy mustang az sem függ ide, mert az összes többi dominator kocsi a közelébe se ér annak, illetve lehagy szupersport kocsikat is lazán, szóval nem realisztikus.

valakimostmar

Moderne Verne
Adminsegéd
Üzenetek:176
Hideyoshi Kikuchi
Én annyira gondoltam ennek fényében már régebben is, hogy lehetne a kocsikat saját szeriaik szerint optimalizálni . Nyersen leírva a supersportok lennének úgymond s leg gyorsabbak nagyjából egy szinten lenne az összes ebből a kategóriából, azután a sportok jönnének szinten a saját kategóriában nagyjából egy szinten stb stb

Edit: itt most nem a vég sebessegrol van szó hanem unblock handlingrol

Utoljára szerkesztve:

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Én annyira gondoltam ennek fényében már régebben is, hogy lehetne a kocsikat saját szeriaik szerint optimalizálni . Nyersen leírva a supersportok lennének úgymond s leg gyorsabbak nagyjából egy szinten lenne az összes ebből a kategóriából, azután a sportok jönnének szinten a saját kategóriában nagyjából egy szinten stb stb
Úgy emlékszem anno irtam fel rá ötletet de el lett utasítva

Legend

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Tulajdonos
Üzenetek:2,423
Silay Denzel

» Szerintem elég rosszul jön ki a "kocsi enconomy" pár modolt jármű (idk hogy van-e ide tartozó alap gtas kocsi) miatt.

Igazából felénk jelentettek már olyan kocsit, hogy "rossz a handlingje", ami full alap kocsi volt, és nem is tudunk nagyon belenyúlni, szóval ez f*szság, hogy az addon kocsikkal lenne feltétlen probléma. Továbbá, mindig lesz egy-két "meta" kocsi, amit lehetetlen utolérni.

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Igazából felénk jelentettek már olyan kocsit, hogy "rossz a handlingje", ami full alap kocsi volt, és nem is tudunk nagyon belenyúlni, szóval ez f*szság, hogy az addon kocsikkal lenne feltétlen probléma. Továbbá, mindig lesz egy-két "meta" kocsi, amit lehetetlen utolérni.
Őszintén beismerem hogy már annyi kocsi van, hogy minimum a feléről nem tudom milyen gyors, mert mostanra több százról beszélünk. Igazából szerintem elég lenne a legcsúnyábban túlteljesítőket kicsit balanceolni. Amíg aktívan rpztem és onlineoztam is egyszerre, addig úgy tapasztaltam, hogy az új gtas normál kocsik (szóval a rakéta meghajtás meg ilyenek nélküliek) egyre gyorsabbak, de túl nagy különbség nincs amúgy. Picit jobb a végsebesség, picit jobban gyorsul, stb stb. Ebből feltételezem azt, hogy valszeg csak a modoltaknál jön elő leginkább a túlteljesítés. Pl a dominator gt ha megszokod nem csúszik, leginkább tapad de cserébe mindent legyorsul. Ha ezt a párat egy picit igazítanánk, akkor a PDs kocsikat is picit le lehetne hozni, hogy ne legyen az, hogy el kell tudni kapni őket, és ezzel jelentősen több kocsi kapna életteret, még ha a szóban forgóak továbbra is átlagon felüliek lennének.

Legend

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Tulajdonos
Üzenetek:2,423
Silay Denzel
Őszintén beismerem hogy már annyi kocsi van, hogy minimum a feléről nem tudom milyen gyors, mert mostanra több százról beszélünk. Igazából szerintem elég lenne a legcsúnyábban túlteljesítőket kicsit balanceolni. Amíg aktívan rpztem és onlineoztam is egyszerre, addig úgy tapasztaltam, hogy az új gtas normál kocsik (szóval a rakéta meghajtás meg ilyenek nélküliek) egyre gyorsabbak, de túl nagy különbség nincs amúgy. Picit jobb a végsebesség, picit jobban gyorsul, stb stb. Ebből feltételezem azt, hogy valszeg csak a modoltaknál jön elő leginkább a túlteljesítés. Pl a dominator gt ha megszokod nem csúszik, leginkább tapad de cserébe mindent legyorsul. Ha ezt a párat egy picit igazítanánk, akkor a PDs kocsikat is picit le lehetne hozni, hogy ne legyen az, hogy el kell tudni kapni őket, és ezzel jelentősen több kocsi kapna életteret, még ha a szóban forgóak továbbra is átlagon felüliek lennének.
1.7.1-nél is igazítottunk pár kocsin, majd jött úgy látszik pl az általad említett dominator, ami immáron a "legopbb" kocsi lett. Mint fentebb is írtam, mindig lesz egy legjobb verda.

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Igazából a dominatorra azóta panaszkodok, amióta bent van a szerveren. Sose gondoltam reálisnak, hogy egyszerre jobban tapad mint a többi kocsi és közben szinte azonnal max sebességen van. Ha versenyről van szó, lazán ott hagy bárkit, ha menekülésről, akkor kanyarogni kell vele, mert hamarabb gyorsulsz ki és pár kanyar után el tudsz tünni, mert nem lehet tartani azt az átlag sebességet, amivel rendelkezel. Nekem nincs vele bajom ha van egy pár "erős" kocsi, csak azzal, ha van pár ami ilyen szinten megaláz mindent. Mert az borít kb mindent. Nekem tényleg csak az a célom, hogy ne legyen túlságosan kiemelkedő autó, mert igen, mindig van egy legjobb és igen, mindig van pár jobb opció, de túl nagy a gap. És szerintem nem csak teljesítmény téren unalmas így, de változatosság miatt is. Mindenhol csak ezt látni unalmas szerintem.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó