Vadászat kisebb átalakítása, fejlesztése.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Copper

Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:51
James Gill

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Nick Houston / a mernok#2443 «

Ötleted leírása

» Jelenleg a vadászattal, azon belül is főként a hozzá tartozó skill rendszerrel két főbb problémám van.
1: A vadászat skill maximális szintjét, azaz a hetes szintet túl könnyű elérni. A jelenlegi rendszerben nagyjából egy óra alatt ki lehet maxolni a vadászat skillt és nem tartom realisztikusnak, hogy valaki élete első vadászata alkalmából már a ,,mesterévé'' válik a hobbinak (vagy hivatásnak). Véleményem szerit a hetes szintet vagy ki kéne tolni sokkal magasabb szintekre vagy pedig úgyanúgy megmaradna a hetes szint, csak sokkal nehezebben lehetne elérni, ezt leginkább az egy szinthez szükséges XP kitolásával lehetne megoldani vagy csak szimplán kevesebb XP-t kapnál minden állatért. Ezt amint írtam már, részben a realisztikusabb élmény kedvéért, részben pedig azért, amit a második pontban ki fogok fejteni.

2. A jelenlegi skill rendszer egyetlen szerepe, hogy bizonyos állatok trófeáinak elkészítéséhez el kell érned egy bizonyos szintet. Viszont ha már skillről van szó, szerintem sokkal több szerepet is adhatnánk a rendszernek. A trófeák lefejtéséhez szükséges minimum skill szintet ugyanúgy meghagynám. XP-t az állatok megöléséért és a hozzájuk tartozó interakciók sikeres teljesítéséért kapnál. Ha sikeresen teljesíted a hús kivágásához, bőr lenyúzásához és trófea lefejtéséhez kapcsolódó minigamet, akkor kapnál XP-t, ha viszont a minigamet elrontod egyáltalán nem kapnál XP-t, vagy csak nagyon minimálisat. Természetesen azt is meghagynám, hogy különböző vadak különböző mennyiségű XP-t adnak. A szarvas a legkevesebbet, utána a disznaj, prérifarkas és a legtöbbet a nyúl adná. Az, hogy a nyúl adja a legtöbbet elsőre kicsit hülyének hangozhat, viszont jelenleg szerintem ez a legnehezebben vadászható állat, hiszen alapból ritka, kicsi, nagyon nehezen észrevehető és rendkívül fürge, így igazi kihívás lelőni, nekem személy szerint még sohasem sikerült, de lehet nekem van csak skill issue-m. (Amiket felsoroltam azok csak a legálisan vadászható állatok, a hobbi illegális részéhez nem értek.)
Mire lenne jó a skill fejlesztése? Nos, arra gondoltam, hogy sokkal realisztikusabb lenne, ha a skill rendszer nem csak a trófea lefejtéséről szólna, hanem a skillel arányosan kapnád a leterített állat interakcióiból származó anyagokat, azaz a bőrt és a húst, hiszen a valóságban is minél jobban értesz hozzá és minél több tapasztalatod van, annál több húst és bőrt fogsz tudni lefejteni az elejtett vadakról. Természetesen így is lenne benne egy random faktor, viszont összességében sokkal nagyobb tömegű húst és bőrt tudnál szerezni nagy szinten, pl. maximum szinten már gyakran adna 4-5 kg-os húsokat, míg kis szinten inkább 0-1 kg körül adná a rendszer. Ez ugyanúgy a bőrre is igaz, a Vadászat skillhez mérten arányos tömegű bőrt tudnál lenyúzni. A trófeára is vonatkozna, viszont annak nem a tömegében, mivel az nem mérvadó, hanem minél magasabb a skilled, annál nagyobb eséllyel kapnád meg sikeresen a trófeát (természetesen a minimum szint megmaradna), és az elején azért írtam, le, hogy a skill szintet nehezebben megszerezhetővé kéne tenni, mert ez egy hosszas folyamat, senkiből nem lesz profi vadász pár óra alatt, úgy gondolom, hogy sokkal realisztikusabbá és kifezetődőbbé tenné a hobbit, főleg akkor, ha sok munkát beleölsz. «

Csatolmányok

» - «

Egyéb megjegyzések

» Tudom, hogy kicsit hosszasra sikeredett, de igyekeztem a legtömörebben leírni. Valamint nem a gépemről írtam, szóval fixen lesznek helyesírási hibák, ezt nézzétek el. Köszi, hogy végig olvastad :3. «

fearlest

Veterán
Játékos
Üzenetek:249
Csak egy apró helyesbítés, de ha jól tudom, az 1.1-es frissítéssel a nyulak kikerültek a vadászható állatok közül.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:7,579
-
Head of Staff hozzászólás
Szia! Vezetőségi egyeztetés keretein belül arra jutottunk, hogy nem tervezünk ezen módosítani.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó