The Lost MC - frakciópályázat

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Matus

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:65
-
gb9du0v4tlsa1.png

A Lost MC kezdete

“The Lost MC” - a motorosklub történelme 1964-re vezethető vissza, nyolc leszerelt amerikai tengerészgyalogosra. A vietnámi háborúban túlélt szörnyűségek megpecsételték az életüket, az ott eltöltött idő sorstársakká kovácsolta őket. Hazaérkezésük után nemtudtak beilleszkedni a társadalomban, nem érezték magukénak azt a világot amiért harcoltak. Megváltozott bennük valami, aminek hatására már nem ugyanazok az emberek voltak akik a háború előtt. Megalapították a Lost MC klubbot, az elveszett bajtársaik tiszteletére. A klub reményt és lehetőséget adott a leszerelt katonáknak, hogy újra emberekként élhessenek, legyen munkájuk, céljuk, hivatásuk. Küszködtek a társadalomba való beilleszkedéssel, a megoldást az új világ létrehozása hozta meg, amit a saját szabályaik szerint alakítottak. A háborúban eltöltött idő teljes mértékben átformálta az embereket, a klubbnak a hierarchiáját is a “katonai ranglétrához” hasonlóan alakították ki, minden patchen megvan a maga feladata és a felvarróhoz tartozó büszkeség.


Napjainkban

A klub terjeszkedésének köszönhetően több chapter jött létre az államokban, a generációk felcserélték egymást. A klubtagok már nem leszerelt tengerészgyalogosokból állnak, hanem azoknak a leszármazottjaikból. A chapterek egy-egy családot alkotnak, amelynek célja az, hogy fent tartsák magukat és megvédjék a tagokat bármi áron. A Lost MC egyszázalékos motoros klubbok közé tartozik, nem hódolnak be az állam által felállított szabályoknak, saját maguk szabályai szerint élnek. Az elterjedt nézetekkel ellentétben a klubtagok nem egy vérengző vadállatok, hanem élő és érző emberi lények - egy család.
A The Lost MC chapterenként eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, melyeknek meghatározó tényezője az adott chapter elnöke - és a tagoknak a felépítése. Napjainkban is tartanak vonulásokat, rendezvényeket és gyűjtéseket melyeken keresztül segítenek a rászoruló embereknek és növelik a klub hírnevét.


A color - mit is jelent ez?
Képtalálatok a következőre: lost mc color
A képen a The Lost MC teljes colorja látható amire a klubtagok az életükkel esküdtek fel. A kabáton a Lost felirat az elhunyt tagokat és az irántuk való szeretetet és a gyászt jelképezi. Az MC a motoros club rövidítése. A képen látható egy sas, nagytestű ragadozó madár, a madarak királya, az ég, a Nap, az eget ostromló erő és harciasság, és az uralom jelképe.
Képtalálatok a következőre: gta v  mc prospect color
Ezen a képen egy Prospect patch látható. Ezt a felvarrót akkor kapja meg valaki, hogyha a klubtagok egyhangúan szavaztak a beavatását illetően. A prospect már a klub tagja, viszont nem teljes jogú tag - belépése van a klubházba viszont szavazati joggal nem rendelkezik.



A klubház

Képtalálatok a következőre: GTA Lost Mc clubhouse
A klubház a motorosok számára az a szentély amit akár életük árán is megvédenek. A ház több célt is szolgál egy klub életében. Az egyik legfontosabb feladata a védelem nyújtás, védelmet nyújt a motorosok és a családjaik számára. A telepet ne egy átjáróháznak tituláljuk be ahová bárki bejöhet, ez egy zárt világ amely a tagok és a család részére van fenttartva. A klubban található egy asztal, ennél csak a teljes jogú tagok foglalhatnak helyet. Az asztal a klub lelkét szimbolizálja, ezért is tekintenek úgy rá mint egy szent tárgy. Itt tartják meg az ún. gyűléseket, melyen fontos döntéseket hoznak meg a klub életével kapcsolatban. A klubban a hierarchia mellett demokrácia uralkodik.


Patchek

5H0cpAF.png
A képen azok a patchek láthatóak amiket a klubtagok hordanak. Itt látható, hogy ki milyen pozíciót foglal el a klub életében.
Patchek

Sokszor látjuk, hogy a motorosok által használt dzsekin/mellényen különféle felvarrók foglalnak helyet. Akik nem ismerik a kultúrát azok számára ezek a „tapaszok” sima díszítő elemek. De ennél jóval több lapul a felszín alatt. Ezek a felvarrók, más néven patchek üzenetet közvetítenek amelyeknek a nagyrészét csak a motorosok ismernek. Az ember nem lesz rögtön klubtag attól, hogy vásárol magának egy cruisert és ráül. A bikert patchei nélkül nem fogadják el igazi klubtagnak.

main-qimg-28314ddcedb3d1bbcd6dc069f6546742.png


Color
Lost-Mc-Leather-Jacket.png

A felvarróknak több fajta változata ismert, kezdjük a mellény hátulján találhatókkal. A mellény hátulján általában három párból álló felvarrók helyezkednek el, középen egy logó, felette és alatta „körbe ölelve” pedig a félhold alakú rockerek. Az felső félhold rocker az MC nevét, míg az alsó azt jelöli, hogy az adott MC melyik államban helyezkedik el. A három patch közül a főszereplő a két rocker között fekvő logó, ez a logó szimbolizálja a klubbot és teszi tökéletessé a colort. A hátsó patchek segít beazonosítani az adott motorost, hogy melyik klubhoz és melyik államhoz tartozik.



1%

A törvényen kívüli motorosok varrják fel magukra ezt a patchet, ami szimbolizálja a szabadságukat és nézeteiket. Ez azért van, mivel a többi motoros, a 99%-on kívül tartják magukat, akiket az Amerikai Motoros Szövetség képvisel. A tagok akik magukra öltik a patchet általában bűnüzők. Az egyik legismertebb változata ennek a patchnek a bűvős jelentéssel bírő „13”-as felvarró. Az angol abc 13. betűje az „M” amelyet össze szoktak kötni a metamfetaminnal vagy a marihuánával.
193e0c_065c4b5a363f4589af73e3d6025d7c0e_mv2.gif



Front patchek

A mellény frontján lévő felvarróak nagyon egyedik és számtalan mennyiségű és fajtájú patch van amik itt foglalnak helyet. Ide kerül felvarrásra az a patch ami jelzi a klubban lévő hierarchiádat pl.: Enforcer, Club Member, Treasurer, Secretary. Ám ezeken kívül még csomó mindennel díszíthetjük mellényünk elejét. Ezek a felvarrók nem csak díszként szolgálnak, hanem eléggé komoly jelentésekkel is bírnak, és rejtett információkat közölnek, amit csak a motorosok ismernek. Minden tag egyedivé és saját maga mintájára formálhatja patcheivel a mellényét. Az itt helyet foglaló felvarrók közvetítik a külvilág számára az adott tag tulajdonságait, viselkedését, jellemét és a hierarchiáját a klubbon belül.


Teljesítmény alapú patchek

White Cross
: Viselője megszentségtelenített egy sírt azzal, hogy az elhunyttól valamilyen ékszert, tárgyat elvett.
significado_de_los_parches_moteros_7.png




Malta Cross: A felvarró szimbolizálja a védelmet, és a bátorságot.
significado_de_los_parches_moteros_6.png



Number 8 ball: A fekete nyolcas labda a szerencsejátékot szimbolizálja. Viselője szerencsejáték függő. A patchnek másik jelentése, hogy hordozója az életet is egy játéknak gondolja, mely a szerencsétől vagy pedig a kockázattól függve jobb avagy rosszabb lesz.
ball.png


FTW: „Fuck The World” a motoros kultúrában ez a lázadás szimbóluma.
significado_de_los_parches_moteros_5.png


Ass Kicker: Szerintem nem kell részleteznem…
ass.png


Expect No Mercy: Azok az MC tagok hordhatják a felvarrók, akik már kegyelem nélkül öltek a klub nevében.
mercy.png


„13”: Ennek a patchen a viselője aktívan szív marihuánát, vagy esetleg methezik. Az angol abc 13. betűje az „M”.
13.png


Ace of Spades: A biker aki felölti magára ezt a patchet, képes ölni a klubbért, vagy már a múltban megtette.
significado_de_los_parches_moteros_10.png


DFFL: Avagy „Dope Forever Forever Loaded”. Ennek a patchen a hordozója könnyedén hozzá tud jutni a kábítószerekhez.
dff.png


ACAB: „All Cops Are Bastard” magyarul pedig: Minden Zsaru Rohadék.
acab.png


Combat Veteran: A következő patchet CSAK azok a tagok varrhatják fel mellényeikre, akik szolgálták hazájukat. Az alábbi felvarró nagy jelentőséggel bír.
cvma-logo4.png

  • Piros a csatatéren ontott vért képviseli.
  • A Katonai Arany az Egyesült Államok katonai szolgálatának minden ágát képviseli.
  • Fekete a nehéz szíveket képviseli azok számára, akik életüket adták, és azok számára, akiket eltűntnek tartanak, vagy hadifoglyoknak.
  • Az ásó koponyája és ásza azt a halált jelenti, amelyet a háború hagy maga után.

Unforgiven: Ha valaki értesítés nélkül hagyja el a klubbot, akkor az „árulót” megölő tag megkapja ezt a felvarrót.

Filthy Few: A klubtag akkor kaphatja meg ezt a patchet, amennyiben kiemelkedő munkát végzett.



Ezek a patchek csak töredékei a listának, több száz ilyen felvarró létezik világszerte. Lehetetlen lenne az összeset felsorolni.

I. President
-A klub elnöke, ő hívja össze és indítja el, fejezi be a gyűléseket. Az elnöknek reprezentatív feladatköre van, képviseli a klubbot egy személyben a különböző programokon, demokráciát tart a klubban. Amennyiben a szavazás döntetlen az ő szava lesz a mérvadó.

II. Vice President
-Az alelnök az elnök bal keze, ideiglenesen átveszi az elnök szerepkörét ameddig ő nem elérhető. Ő foglalkozik a klub egybetartásával, a napi kisebb problémák amelyekhez nem szükséges szavazás az hozzá érkezik be, megfelelően dönt a megoldásról majd továbbítja az információkat az elnöknek. A klubbon belüli ellentétekkel és azok megoldásával ő foglalkozik, döntéseiben mindig a klub érdekeit kell néznie.

III. Sgt. At Arms
Az elnök jobb keze. A sergeant lebutítva a klub biztonsági főnöke. Ügyel az elnök biztonságára a vonulásokkor, üzleti megbeszélésekkor. Betartatja a klub szabályait a tagok között. Rendelkezik a fegyverraktár listájával, ő ügyel a klub mindenfajta biztonságáért. A keze alá dolgoznak az enforcerek.

IV. Secretary
A secretarynak egyetelen különálló feladata van, ő vezeti a klubkasszát, ügyel a kiadásokra és listát vezet a pénzmozgásokról. Egyedüli joga van a kassza kezeléséhez, fizetést oszt ki a tagok között a gyűlésen.

V. Road Captain
-Az utak kapitánya, ő szervezi a vonulásokat. Az ilyen túrákon ő megy elől, mellette pedig az elnök. Ügyel a motorok karbantartására. A vonulásokat előre megszervezi, és ügyel a tagok biztonságára gurulás közben.

VI. Member
- A szavazás lefolyt, mindenki igennel szavazott - a prospectből hivatalosan is teljes jogú tag lett. Megkapja a felvarrókat és a teljes colort. Joga lesz belépni a gyűlésre, egy szavazattal rendelkezik. Feladatokat oszthat ki a prospecteknek. Teljes belelátása van az illegális életbe, megkapja az 1% felvarrót is.

VII. Prospect
-A prospect igazából egy jelölt, nem teljes jogú tagja a klubnak. Neki még bizonyítania kell a rátermettségét és lojalitását a klub felé. A gyűlésre nincsen joga bemenni. A hierarchia legalján van, ő kapja meg azokat a feladatokat amiket a tagok nem akarnak megcsinálni, vagy csak szimplán lusták rá. A klub illegális tevékenységeiről még nincsen információja a prospectnek.


Ki is vagyok én? About me

Sziasztok. Főképpen az SGS körökben váltam úgymond “ismertebbé”. 2019óta űzöm a roleplay világát. Több frakció volt már a kezem között, amit évekig vittem sikeresen. A “roleplay pályafutásom” alatt mindig is az illegál felé húzott a szivem, többfajta stílusú frakcióban is voltam már, de főképpen bandában töltöttem el a legtöbb időt. 2020 és 2022 között leader voltam egy motoros frakcióban. A legális életet, azon belül a rendvédelmet is volt szerencsém kipróbálni. Közel egy teljes éven át voltam rendvédelmi frakció tagja, így a tudásom mind a két oldalról megvan. Természetesen szerverenként eltérhetnek a szokások, de az alapja mindennek ugyan az. A motoros kultúra alapból közel áll hozzám IRL (nem, ez nem annyiban merül ki hogy végig néztem a SOA sorozatot), a referenciáim mutatják a rátermettségemet és a tudásomat, hogy képes vagyok egy illegális frakciót irányítani. Privátban szívesen elküldöm a referenciákat az eddigi frakcióimról és projektjeimről.
 

Mellékletek

  • 1685126397613.png
    1685126397613.png
    2.1 MB · Megtekintések: 19

SoneX

Kivételes Tehetség
Adminsegéd
Üzenetek:229
Anthony Quince
Nyomod Matus!
Ideje lenne a kezed alá kapni újra egy motoros frakciót!
Már legalább másfél éve követlek itt ott. Atomba tolod az ipart!
#Pirates#Roads#Kalozok:love:
 
Utoljára szerkesztve:

CsáKing

Újonc
Játékos
Üzenetek:1
Rocco Scegli
Ez igen! @Matus régóta követem a munkásságodat, de EZ! Kitettél magadért öregem, csak támogatni tudom ezt a pályázatot. Remélem mihamarabb látom a szerveren a frakciót a te vezetésed alatt! :cool::devilish:
 

Hayas

Haladó
Játékos
Üzenetek:22
Xavier Fraga
Jól megfogalmazott, lényegre törő lapot sikerült megfoganatosítanod. Mindenképpen adnék egy esélyt a projektednek, látok benne ambíciót! - Bár a tényleges motorszerű frakció működése során derül ki a rátermettség, ettől független erőteljesen sok sikert kívánok Neked!
 

Demzsi

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:449
Lack Elek
Sok esetben sajnos negatív gondolataim támadnak, mikor megpillantom egy játékostársam neve mellett a [Kezdő] feliratot. Akaratlan, szándékomon kívül. Matus esetében azonban ezen gondolatok percek alatt elfoszlottak. Nagyon tehetséges és gyakorlatos srácot ismertem meg személyében, tudta mit vesz RP-ben a szálakat tudatosan és felkészülten mozgatta. Bízom benne ,hogy megkapja a projectet és bízom benne, hogy könnyűszerrel fogja venni az akadályokat, amikkel találkozni fog. Hajrá!
 

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:6,386
-
Head of Staff hozzászólás
Kedves @Matus,

Köszönjük, hogy időt és energiát fektettél a pályázat megírásába. Igényes, összeszedett, látszik rajta, hogy volt már dolgod MC koncepcióval és tudod mi hogy működik. Kifejezetten tetszett, hogy külön leírást készítettél a patch-ekről. A benyújtott pályázat elfogadásra került. Kérlek keress fel Discordon időpont egyeztetés végett, amit egy TS megbeszélés fog követni.

Gratulálunk!
 
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó