Jogtalan Lost MC - Gus Hoyos, Lance Herrera

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

MedveB

Újonc
Játékos
Üzenetek:4
Axel Cross
panaszkonyvj.png

Neved: Axel Cross / Lost MC
Játékos(ok) neve: Gus Hoyos, Lance Herrera
Panasz oka: ForceRP, FearRP hiánya, helytelen intézkedés menete
Panasz kifejtése: A mai nap volt egy incidensünk a PD-vel.
Röviden a sztori: A tegnapi Lost bulin volt a klubnak egy kis összetűzése a Grape Street Cripssel ami amúgy RP szempontból nekünk nagyon nagy élmény volt. Ma folytattunk volna az RP szálat azzal, hogy elmegyünk és megkeressük őket a bár falára felrajzolt graffiti miatt. Nyilván IC tudjuk, hogy hol van a Grape Street de a hood-ba nem mehetünk csak úgy egyből, szóval elmentünk a Bennys-be kérdezősködni, hogy hol szoktak járkálni. (Azért a Bennys mert az van a legközelebb a Crips-hez és ott mindig történik valami). Ott volt több rendőrautó szereltetni. Nyilván volt odamondogatás minden részről. Az, hogy ez tőlünk milyen stílusban történt az a karakterektől függött.
Mikor viszont éreztük, hogy ebből balhé lehet, akkor elindultunk kifelé. RP is megvolt, hogy megyünk. Felszállunk a motorra, erre Herrera meg pár másik rendőr kiszalad gumibottal és bezárják a kaput.
Utána megpróbálta elővenni a prospectet. Igazoltatni akarta, úgy hogy abszolút nem csinált a srác semmit illetve Herrera sem közölte, hogy miért történik az igazoltatás. Nyilván ezt mi motorosklub szellemiség alapján nem hagytuk és visszakérdeztünk, hogy akkor miért is kéri a személyit, jogsit? Mi a rendőrségi igazoltatás alapja? Herrera meg a többiek a "Hátrébb, kussolj" és ezeken kívül mást nem igazán RP-zett. Ami szerintem IRL-hez viszonyítva nagyon nem oké PD részről. Nyilván mi sem beszéltünk szépen de a frakció mivoltából szerintem ez karakterhű. A rendőri intézkedés során hol engedélyezett az, hogy a semmi miatt gumibotot rántva kiszalad az sgt és igazoltat anélkül, hogy bármi is történt volna ami miatt kellene?
[18:15:30][js] Lance Herrera mondja: Haver... pattanj le a gépről.
[18:15:32][js] Lance Herrera mondja: Kurva gyorsan.
[18:15:37][js] Marco Conti mondja: Takarodj el tőle.
[18:15:38][js] Axel Cross mondja: És mégis miért?
[18:15:39][js] Carlos Da Santa mondja: Tessék?
[18:15:42][js] Ethan Blackwell mondja: Kuss már hajas.
[18:15:44][js] Axel Cross mondja: Mi alapon?
A másik a ForceRP kérdése.
[18:16:40][js] *** Gus Hoyos megragadja Cesar karját.
Itt kellett volna egy /do ellenkezik?
De itt mi csak "kussolhattunk" kb mert más RP nem igazán jött a PD részéről és abszolút semmi, 0 FearRP nem volt annak ellenére, hogy többen voltunk.
[18:16:45][js] Cesar Estrada mondja: Ember engedj már el.
[18:16:49][js] Gus Hoyos mondja: Húzzál előre.
[18:16:49][js] Marco Conti ordítja: Provokálnak. Engedjétek el.
[18:16:52][js] *** Cesar Estrada kirántja a kezét.
[18:16:52][js] *** Gus Hoyos elengedi a kezét.
[18:16:54][js] [Frakció OOC chat] Isaac Gothard: aha egy kis forcerp
A másik, hogy IRL ha a motorosklub elmenne úgy hogy nem csináltak balhét azon kívül, hogy szóváltás volt, akkor kétlem, hogy a rendőr gumibottal fog nekik szaladni úgy, hogy többen is voltak a motorosok.
Nyilván a részünkről is volt hiba az OOC használatában de már nagyon idegesítő volt minden tagunk részére az amit a PD művel IC.
Az indok ami miatt meg gumibottal nekünk lett állva, az a következő:
[18:17:59][js] Lance Herrera mondja: A maszkod zavar leginkább... de ha leszálsz hamarabb végzünk.
[18:18:00][js] Gus Hoyos mondja: Szállj le, ne akard, hogy a kutya elkapja a kezed.
Ha motorosokról van szó, miért ne lehetne rajtuk maszk ha nyitott a bukó? Aki ült már motoron tudja, hogy elég kellemetlen tud lenni a menetszél meg a por. Ha már IRL-ről van szó.
[18:20:29][js] Lance Herrera mondja: Húzzatok el innen ja... nem kell a feszkó... kövinél mindenki a falat fogja nyomni, értettétek?
Ezt meg nem is magyarázom szerintem, mert mi alapból mentünk volna el és nem feszkóztunk volna ha ő nem jön ki fölényesen gumibottal és kussoltat be mindenkit.
Bizonyíték (kép, log, videó): Log részletek feljebb.
Megjegyzés: Mások más frakcióban is panaszkodnak a PD-re... érdemes lenne megvizsgálni komolyabban a dolgot.

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:513
Szia.
Mivel jelen voltam az RPnél, így szeretnék hozzászólni. Én hívtam oda az egységeket. Először is, ott volt tippre 5 egység, nem tudom pontosan mennyi, de nem voltatok túlerőben, se semmi, illetve egy telepen voltunk, nem értem miért kéne összefosni a bokánkat tőletek ilyen szituban.
Nem értem hogy szeretnétek, hogy közöljük veletek az igazoltatás indokát (ami amúgy egyértelmű volt és meg is történt tudtommal) ha épp mindannyian a PDsek arcába álltok meg kötekedtek velünk. Az, ha nem lett közölve az indok az amúgy teljesen IC ügy véleményem szerint, illetve oka is van általában.
Azt sem értem miért volt forceRP az, hogy hozzádért egy PDs. Nem lett rádforceolva semmi. Meg lett fogva a karod. Nem lettél lerántva, nem lettél megbilincselve. Meg lett fogva. Végig lehetőség volt adva, hogy ellenkezést RPzz.
Részetekről nem nagyon ment az RP, akármi történt csak az OOC chat pörgött, ami részemről érdekes, hogy ez miért is maradt ki a PK alól. Ha már bizonyítékot csatoltok, lehetne az egész logot.
Illetve amúgy az egyik emberetek le lett sokkolva és a kutya is elkapta a kezét, erre Ő csak fogta magát és elszaladt. Azt is illene megemlíteni.

[18:17:00][js] Axel Cross: (( amúgy ez megint mi a fasz ))
[18:17:05][js] Axel Cross: (( hát mindjárt hívok admint ))
[18:17:09][js] Lance Herrera: (( hajrá ))
[18:17:13][js] Ethan Blackwell: (( tegyél úgy de nem kell felesleges OOC. ))
[18:18:31][js] Axel Cross: (( forcerp-re oda kellene figyelni urak ))

Itt a kutya megharapott téged, a reakciód:
[18:19:49][js] *** Randy a közelítésre Marco kezét célozza meg, ráharap.
[18:20:01][js] Marco Conti: (( ember ))
[18:20:07][js] Marco Conti: (( harmadjara tamad a dög xDDD ))
[18:20:08][js] Ethan Blackwell: (( OOCt kerüljük kérlek ))
[18:20:11][js] Marco Conti: (( ilyen a formam xDD ))
[18:20:16][js] *** Gus Hoyos ütögeti a kutyájának az oldalát, fojtásba rakja.
[18:20:18][js] Gus Hoyos mondja: Platz!
[18:20:18][js] *** Marco Conti Elkezdi rugdosni a kutyát.
[18:20:24][js] Gus Hoyos mondja: Hé!
[18:20:26][js] Cesar Estrada: (( Ki ooczik ? ))
[18:20:28][js] *** Gus Hoyos hátrahúzza a kutyáját.
[18:20:31][js] Marco Conti ordítja: Szedd le rólam! .
[18:20:33][js] Gus Hoyos mondja: Mi a faszt csinálsz?
[18:20:39][js] Ethan Blackwell mondja: Mi a faszt képzelsz magadról?
[18:20:40][js] Gus Hoyos mondja: Fordulj hátra!
[18:20:45][js] Marco Conti mondja: Meg a faszt.
[18:20:47][js] *** Marco Conti le lett sokkolva. [Ethan Blackwell]
[18:21:02][js] *** Gus Hoyos ráugrik a fickóra, hátrarángatja a kezét.
Itt le lettél sokkolva és a kutya megharapott, te csak elszaladtál és felültél a motorra.
[18:21:45][js] *** Marco Conti beindított egy járművet.
[18:21:45][js] *** Marco Conti le lett sokkolva. [Ethan Blackwell]
Mivel elszaladtál és feltételezem menekülni akartál, sokkolva lettél megint, mielőtt megtennéd, erre a reakció:
[18:22:11][js] Marco Conti: (( ez nevetseges xDDD ))
És ment tovább az OOC
[18:22:21][js] Laura Clemons: (( Oké,köszi. ))
[18:22:24][js] Marco Conti: (( :) ))
[18:22:27][js] Lance Herrera: (( egy sokkolásból nehéz felkelni szóval tényleg nevetséges ))
[18:22:33][js] Marco Conti: (( azaz ))
[18:23:08][js] Axel Cross: (( az is nevetséges amit csináltok. El akartunk menni és jöttök utánunk gumibottal aztán nem vagytok hajalndóak lenyilatkozni hogy milyen rendőri intézkedés alapján kéred ez a szemyélit ))

Ha kell elküldöm adminnak a teljes logot, de az egész RP az volt, hogy ellenkeztek mindennel (ami amúgy nem gond) és RP helyett az OOCra lett átrakva minden, irreálisan szerepjátékoztok (sokkolás+kutyaharapás után nem szaladsz a motorodért szerintem) és forceRPvel dobálóztok azért, mert meg lett ragadva a karotok. (amire szintén nem nagyon reagáltatok)

Kavics

Fórum Mester
Adminisztrátor
Üzenetek:188
Kavics
Adminisztrátor hozzászólás
Sziasztok,

Az ügyet én fogom kezelni.

Kérem a vádlott feleket @Bendyyy és @clytnn -t, illetve a vádló Lost MC képviseletében @MedveB -t, hogy a következő 24 órán belül fejtsék ki a lefolyt szituációval kapcsolatban a véleményüket, illetve küldjék el itt, vagy esetlegesen DM-ben számomra a megfelelő bizonyítékokat.

Mindemellett kérem mindkét felet, ha idő előtt lezártnak tekintenék saját részről az ügyet jelezzék és meghozom a bírálatot.

clytnn

Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:56
Gus_Hoyos
Heló.
A panaszban leírt ,,helytelen intézkedés"-re nem reagálnék, IC intézkedtünk veletek szemben, csináljatok belőle egy IC eljárást. Semmi helye nincsen az OOC panaszoknál egy ilyen címszóval ellátott panasznak.

A ForceRP-t nem tudom mire írtad. Megragadtam a kezedet, majd látszólag utána semmilyen fizikális cselekedetet nem csináltam, amivel nem vártam volna meg a te reakciódat. Hagytalak reagálni erre a helyzetre, 18:16:52-kor kirántottad a kezed, én még abban a másodpercben elengedtem a kezed.
Az, hogy többen voltak-e a motorosok vagy sem, csak egy képes-videós bizonyíték támaszthatná alá, de lényegében nem túl releváns egy ilyen helyzetben. Ha ott kell lennünk egy intézkedésnél, nem fogjuk megszámolni hogy egyel többen vagy kevesebben leszünk-e. Nem volt számottevően kevesebb officerünk.

Nem látok semmilyen konkrét elkövetett szabályszegést részemről, ha gondolod nyugodtan kérdezz rá konkrét dolgokra példákat felmutatva.

Ebben a helyzetben leginkább az volt a szomorú, hogy alig volt a nagyjából tizenöt perces RP alatt olyan rész, ahol nem írtatok valami felesleges vagy kultúrálatlan dolgot az OOC chatbe.

Golden

Újonc
Játékos
Üzenetek:8
Gabriel Solarin
Érintett vagyok én is a dologban. Nos az elején azért tisztázzuk ,hogy hárman voltatok bent a telepen mi pedig 6-8 fő között pontosan nem tudom. Nem , nem kell összefosni magad viszont nem hiszem ,hogy akkora kemény vagy ,hogy beszaladsz egy motoros banda közé és random ütögetni kezdesz mindenkit gumibottal. ( Erről is mesélj mert megtörtént ) Alapjáraton úgy kezeltétek az ügyet ,hogy unfair szituba raktatok mindenkit. Mikor a csapat feloszlik ti ki provokáljátok hátha agyonlőnek titeket .Abszolút nem tartom reálisnak. Ja és nekem fogták meg a kezem nem Axelnek. Néha ti is veszíthetnétek nem csak mi pontosabban nem csak az illegál. Mert nélkülünk úgy gondolom elég szar lenne elég nap egy üres városba kocsikázni és trafizni. Valami balance kellene ,hogy ne mindig ugyan az legyen a téma.

MedveB

Újonc
Játékos
Axel Cross
Az OOC-t írtam, hogy ott mi is hibáztunk. De azért, mert már nagyon bosszantó volt a kialakult szituáció és gondolom IC nem szólhatok, hogy ez most mégis mi??
"Nem értem hogy szeretnétek, hogy közöljük veletek az igazoltatás indokát (ami amúgy egyértelmű volt és meg is történt tudtommal)" Nem, nem történt meg. Többször is kérdeztem Herrera-tól, hogy mégis mi alapon igazoltatja a Prospectet amire annyi válasz érkezett kb öt percig hogy kuss van meg állj hátrébb mikor abszolút nem volt fenyegető ahogy felléptem. Annyi volt, hogy leszálltam a motorról és léptem előre egyet. Semmi fegyver nem volt a kezemben, semmi. Még csak a stílus sem volt fenyegető, mert annyit kérdeztem, hogy "Mégis mi alapon?"
[18:15:44][js] Axel Cross mondja: Mi alapon?
[18:15:45][js] Lance Herrera mondja: Te meg hátrálj...
[18:15:54][js] Axel Cross mondja: Mi a rendőrségi alap erre?
[18:16:01][js] Lance Herrera mondja: Tegyél egy lépést hátra.
[18:16:15][js] Axel Cross mondja: Ha elmondják hogy mi az intézkedés célja akkor szívesen.
[18:16:25][js] Lance Herrera mondja: Hátrébb lépsz vagy segítsek benne?

Szóval nem, nem lett közölve ami szerintem ha nagyon kötekedni akarunk akkor nagyon jogszerűtlen.
Meg amúgy a PD stílusát is lehetne akkor piszkálni tekintve, hogy általában a rendőrök a deeszkalációra játszanak IRL nem pedig beszólogatnak meg gumibottal szaladnak ki az éppen távozó emberekre akik amúgy az odamondogatáson kívül mást nem csináltak.
De ha már itt tartunk, pont ez előtt az incidens előtt volt még egy incidens pont ugyan ezzel a két személlyel. Herrera akkor sem volt hajlandó közölni, hogy mi jogon vannak a HQ hátuljában csak hogy kussoljak mert "nagy jogtudós vagyok". Hát amennyiben ő az én magánterületemre belép, úgy hogy nincs tájékoztatás semmiről, akkor mi lennék más? Én ezt Tukánnal tisztáztam OOC-n, de azért szomorú, hogy így kell ezeket lefixálni.

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Érintett vagyok én is a dologban. Nos az elején azért tisztázzuk ,hogy hárman voltatok bent a telepen mi pedig 6-8 fő között pontosan nem tudom. Nem , nem kell összefosni magad viszont nem hiszem ,hogy akkora kemény vagy ,hogy beszaladsz egy motoros banda közé és random ütögetni kezdesz mindenkit gumibottal. ( Erről is mesélj mert megtörtént ) Alapjáraton úgy kezeltétek az ügyet ,hogy unfair szituba raktatok mindenkit. Mikor a csapat feloszlik ti ki provokáljátok hátha agyonlőnek titeket .Abszolút nem tartom reálisnak. Ja és nekem fogták meg a kezem nem Axelnek. Néha ti is veszíthetnétek nem csak mi pontosabban nem csak az illegál. Mert nélkülünk úgy gondolom elég szar lenne elég nap egy üres városba kocsikázni és trafizni. Valami balance kellene ,hogy ne mindig ugyan az legyen a téma.
Igen, a telepen eleinte ketten voltunk bent, emiatt is IC a fearRP miatt nem tettünk ellenetek semmit.
A logot már továbbítottam, így csak részletet másolnék be.
Direkt úgy hívtam egységet, hogy ne legyen feltűnő, mert akkor feltételezhető, hogy megtámadtok minket:
[18:10:34][js] *** Ethan Blackwell benyom egy gombot a rádióján.
[18:10:36][js] *** Ethan Blackwell élesíti a segélyhívóját.
Ettől független ti leRPztétek, hogy tudjátok mi történt:
[18:11:13][js] Marco Conti mondja: Féltek?*a két rendőr felé*
Kezdtek érkezni az egységek, ezen a ponton azt hiszem négyen voltunk bent a telepen, illetve egy K9 kutya.
Amikor elkezdtetek elmenni és mi intézkedni, akkor érkezett még egy motoros egység, illetve azt hiszem 2 SDs egység. Ezen a ponton kb egyenlőek voltak a számok. Emiatt fogalmam sincs ti miért gondoljátok, hogy túlerőben voltatok vagy bármi. Emellett nem tudom miért állítjátok azt, hogy mi hárman betámadtunk titeket, amikor ez nem így történt. Ezt nem ártana bizonyítani, ha már ezzel vádaskodtok.
Az, hogy mi is veszíthetnénk, arra nem tudom mit reagáljak. Épp rosszul jöttetek ki egy szituból és ment rá a folyamatos OOCzás, nem értem hogy jön ide az, hogy nem tudnánk veszíteni.
Az OOC-t írtam, hogy ott mi is hibáztunk. De azért, mert már nagyon bosszantó volt a kialakult szituáció és gondolom IC nem szólhatok, hogy ez most mégis mi??
IC jogod van panaszt tenni ugyan úgy, mint fórumon OOC, szóval nem értem ezt. Emellett írtad, hogy hibáztatok az OOC-zással, de úgy állítottad be a logrészlettel, mintha csak 1-2 üzenetet írtatok volna, pedig az RP helyett ment az OOC végig.
állj hátrébb mikor abszolút nem volt fenyegető ahogy felléptem. Annyi volt, hogy leszálltam a motorról és léptem előre egyet.
Nem tudom ki vagy IC, de többen is konkrétan az arcunkba álltatok folyamatosan. Ha provokáltok így IC, akkor nem lesztek meghívva egy fagyiestre, mi is hasonlóképp reagálunk majd.
Még a log, amit küldtél is azt bizonyítja, hogy folyamatosan mindannyian fel voltatok szólítva, hogy ne álljatok az arcunkba. Nem értem mit vártok.
Szóval nem, nem lett közölve ami szerintem ha nagyon kötekedni akarunk akkor nagyon jogszerűtlen.
Ez továbbra sem értem miért a PK része. Ha úgy érzed jogszerűtlen az IC, akkor tegyél panaszt IC. Van rá lehetőség.

Burni

Lelkes Forumozó
Játékos
Üzenetek:45
Jacob Gray
Szia.
Mivel jelen voltam az RPnél, így szeretnék hozzászólni. Én hívtam oda az egységeket. Először is, ott volt tippre 5 egység, nem tudom pontosan mennyi, de nem voltatok túlerőben, se semmi, illetve egy telepen voltunk, nem értem miért kéne összefosni a bokánkat tőletek ilyen szituban.
Nem értem hogy szeretnétek, hogy közöljük veletek az igazoltatás indokát (ami amúgy egyértelmű volt és meg is történt tudtommal) ha épp mindannyian a PDsek arcába álltok meg kötekedtek velünk. Az, ha nem lett közölve az indok az amúgy teljesen IC ügy véleményem szerint, illetve oka is van általában.
Azt sem értem miért volt forceRP az, hogy hozzádért egy PDs. Nem lett rádforceolva semmi. Meg lett fogva a karod. Nem lettél lerántva, nem lettél megbilincselve. Meg lett fogva. Végig lehetőség volt adva, hogy ellenkezést RPzz.
Részetekről nem nagyon ment az RP, akármi történt csak az OOC chat pörgött, ami részemről érdekes, hogy ez miért is maradt ki a PK alól. Ha már bizonyítékot csatoltok, lehetne az egész logot.
Illetve amúgy az egyik emberetek le lett sokkolva és a kutya is elkapta a kezét, erre Ő csak fogta magát és elszaladt. Azt is illene megemlíteni.

[18:17:00][js] Axel Cross: (( amúgy ez megint mi a fasz ))
[18:17:05][js] Axel Cross: (( hát mindjárt hívok admint ))
[18:17:09][js] Lance Herrera: (( hajrá ))
[18:17:13][js] Ethan Blackwell: (( tegyél úgy de nem kell felesleges OOC. ))
[18:18:31][js] Axel Cross: (( forcerp-re oda kellene figyelni urak ))

Itt a kutya megharapott téged, a reakciód:
[18:19:49][js] *** Randy a közelítésre Marco kezét célozza meg, ráharap.
[18:20:01][js] Marco Conti: (( ember ))
[18:20:07][js] Marco Conti: (( harmadjara tamad a dög xDDD ))
[18:20:08][js] Ethan Blackwell: (( OOCt kerüljük kérlek ))
[18:20:11][js] Marco Conti: (( ilyen a formam xDD ))
[18:20:16][js] *** Gus Hoyos ütögeti a kutyájának az oldalát, fojtásba rakja.
[18:20:18][js] Gus Hoyos mondja: Platz!
[18:20:18][js] *** Marco Conti Elkezdi rugdosni a kutyát.
[18:20:24][js] Gus Hoyos mondja: Hé!
[18:20:26][js] Cesar Estrada: (( Ki ooczik ? ))
[18:20:28][js] *** Gus Hoyos hátrahúzza a kutyáját.
[18:20:31][js] Marco Conti ordítja: Szedd le rólam! .
[18:20:33][js] Gus Hoyos mondja: Mi a faszt csinálsz?
[18:20:39][js] Ethan Blackwell mondja: Mi a faszt képzelsz magadról?
[18:20:40][js] Gus Hoyos mondja: Fordulj hátra!
[18:20:45][js] Marco Conti mondja: Meg a faszt.
[18:20:47][js] *** Marco Conti le lett sokkolva. [Ethan Blackwell]
[18:21:02][js] *** Gus Hoyos ráugrik a fickóra, hátrarángatja a kezét.
Itt le lettél sokkolva és a kutya megharapott, te csak elszaladtál és felültél a motorra.
[18:21:45][js] *** Marco Conti beindított egy járművet.
[18:21:45][js] *** Marco Conti le lett sokkolva. [Ethan Blackwell]
Mivel elszaladtál és feltételezem menekülni akartál, sokkolva lettél megint, mielőtt megtennéd, erre a reakció:
[18:22:11][js] Marco Conti: (( ez nevetseges xDDD ))
És ment tovább az OOC
[18:22:21][js] Laura Clemons: (( Oké,köszi. ))
[18:22:24][js] Marco Conti: (( :) ))
[18:22:27][js] Lance Herrera: (( egy sokkolásból nehéz felkelni szóval tényleg nevetséges ))
[18:22:33][js] Marco Conti: (( azaz ))
[18:23:08][js] Axel Cross: (( az is nevetséges amit csináltok. El akartunk menni és jöttök utánunk gumibottal aztán nem vagytok hajalndóak lenyilatkozni hogy milyen rendőri intézkedés alapján kéred ez a szemyélit ))

Ha kell elküldöm adminnak a teljes logot, de az egész RP az volt, hogy ellenkeztek mindennel (ami amúgy nem gond) és RP helyett az OOCra lett átrakva minden, irreálisan szerepjátékoztok (sokkolás+kutyaharapás után nem szaladsz a motorodért szerintem) és forceRPvel dobálóztok azért, mert meg lett ragadva a karotok. (amire szintén nem nagyon reagáltatok)

Szeretnék tisztázni néhány dolgot az OOC chattel és a sokkolós esettel kapcsolatban. Elismerem, hogy mindkettő valóban megtörtént, és nem kívánom ezt tagadni. Az első pár írásom, például az "ember, és a harmadjára támad meg a dög" című rész, semmilyen rosszindulatú szándékot nem tartalmazott, bár elismerem, hogy ez a szövegből nem mindig jött át.
A helyzet komolyságát illetően, őszintén szólva, nevetségesnek éreztem a kialakult szituációt. Úgy tűnt számomra, hogy figyelmen kívül hagytátok azt a tényt, hogy egy 1%-os klubbal álltok szemben. Véleményem szerint ez egyértelművé tette, hogy valószínűleg fegyverekkel rendelkezünk. (Egyébként egy ideig mi voltunk többségben, és még ekkor sem mutattátok jelét ennek a fenyegetettségnek.) Az ilyen klubok nem arról híresek, hogy bármilyen módon együttműködnének a rendőrökkel. Az OOC chatben talán kicsit nyersen fogalmaztam, de csupán a véleményemet próbáltam kifejteni.
A sokkolós helyzetre térve: kimaradt egy fontos részlet, mégpedig az, hogy

[18:21:21][js] *** Marco Conti kitépkedi magából a drótokat.

Be kell vallanom, fogalmam sincs, hogy milyen érzés sokkolást kapni, de abban a helyzetben ott volt a klub Vice Presidentje, az Sgt, és több más rangos tag is. Nem tehettem mást, mint hogy megpróbálom védeni őket és a többi motoros társamat. Elismerem, hogy ez nem volt a legrealisztikusabb megmozdulásom.
Azonban úgy érzem, az sem volt reális, ahogy ti kezeltetek minket. A következő sokkolásnál már belementem az RP-be és a lehető legjobban igyekeztem a helyzethez illően alakítani a karaktert.

clytnn

Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:56
Gus_Hoyos

Nem hárman voltunk bent a telepen.
Még mindig nem látok szabálytalanságot, amire reagálnom kéne. Az, hogy valaki elkezdi rúgni a kutyát én meg viperával ráverek, az legyen az én dolgom.
Ha bármilyen kérdésed van az erőhasználattal kapcsolatban, akkor írj rám privátban, elmagyarázom, nem ebbe a panaszkönyvbe illik.
Az, hogy random mindenkit elkezdtem ütögetni gumibottal, az nettó hazugság.
Küldj bizonyítékokat is ezek mellé.

Ez a mindig mi nyerünk séma meg eléggé elcsépelt, nem győzünk mindig, de elfogadjuk. Fogadd el te is, vagy győzz gyakrabban.

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:7,606
-
Aki vádol valakit valamivel, támassza is alá bizonyítékokkal, ellenkező esetben nem sokat lehet elérni vele. Aki nem tud bizonyítékot (kép, videó) felmutatni, se logot ami cáfolhatatlan, úgy arra ne is várjon választ.

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Szeretnék tisztázni néhány dolgot az OOC chattel és a sokkolós esettel kapcsolatban. Elismerem, hogy mindkettő valóban megtörtént, és nem kívánom ezt tagadni. Az első pár írásom, például az "ember, és a harmadjára támad meg a dög" című rész, semmilyen rosszindulatú szándékot nem tartalmazott, bár elismerem, hogy ez a szövegből nem mindig jött át.
A helyzet komolyságát illetően, őszintén szólva, nevetségesnek éreztem a kialakult szituációt. Úgy tűnt számomra, hogy figyelmen kívül hagytátok azt a tényt, hogy egy 1%-os klubbal álltok szemben. Véleményem szerint ez egyértelművé tette, hogy valószínűleg fegyverekkel rendelkezünk. (Egyébként egy ideig mi voltunk többségben, és még ekkor sem mutattátok jelét ennek a fenyegetettségnek.) Az ilyen klubok nem arról híresek, hogy bármilyen módon együttműködnének a rendőrökkel. Az OOC chatben talán kicsit nyersen fogalmaztam, de csupán a véleményemet próbáltam kifejteni.
A sokkolós helyzetre térve: kimaradt egy fontos részlet, mégpedig az, hogy

[18:21:21][js] *** Marco Conti kitépkedi magából a drótokat.

Be kell vallanom, fogalmam sincs, hogy milyen érzés sokkolást kapni, de abban a helyzetben ott volt a klub Vice Presidentje, az Sgt, és több más rangos tag is. Nem tehettem mást, mint hogy megpróbálom védeni őket és a többi motoros társamat. Elismerem, hogy ez nem volt a legrealisztikusabb megmozdulásom.
Azonban úgy érzem, az sem volt reális, ahogy ti kezeltetek minket. A következő sokkolásnál már belementem az RP-be és a lehető legjobban igyekeztem a helyzethez illően alakítani a karaktert.
Nem az OOC stílusotokra tettem említést, hanem arra, hogy folyamatosan ment a felesleges OOCzás, ami gátolta az RPt.

Részünkről továbbra is volt fearRP. Kiemelném megint számotokra, hogy mi eleinte négyen + K9 kutya voltunk a telepen és még nem kezdtük meg az intézkedést, az erősítést várva. A kutya épp ugatott titeket, amire bármi fearRP nélkül kb ilyeneket reagáltatok:
[18:12:59][js] Cesar Estrada mondja: Jó lenne ez a kutya a falamra.
Én személy szerint be lennék szarva, ha egy kiképzett kutya meg akarna harapni.

Emellett a /me sorod nem láttam, mert gyorsan kellett reagálni a történésekre és pörgött a chat, de a logot továbbítottam már, így admin látni fogja, de ettől független, ha megharap egy kutya és lesokkolnak te nem csak kitéped a drótot és elszaladsz.

Edit: Nem látom lényegét annak, hogy te egy 1%os motorosklubbos embi vagy, ott volt tippre ~7-10 rendvédelmi tag, illetve egy K9 kutya, valamint a felszerelésünk is egy pöppet jobb, mint a tiétek.

Utoljára szerkesztve:

MedveB

Újonc
Játékos
Axel Cross
Akkor had reprezentáljak egy másik példát is. Ezelőtt az incidens előtt történt egy másik is nem sokkal korábban.
Belogoltam... a HQ-n léptem ki szóval oda dobott vissza.
Hallom sziréna.. jön a rendőrautó. Egyik társammal megyünk nézzük, hogy mégis mi van? Elsétálunk hátra a HQ-n és te ott állsz a kutyával. Normálisan, higgadtam megkérdeztem, hogy itt mégis mi folyik? Mert magánterületen álltál és úgymond én voltam a tulajdonos és IC fogalmam sem volt, hogy mi van.
Mutatom a lezajlott RP-t:
[16:17:04][js] Axel Cross mondja: Hát maga?
[16:17:07][js] Gus Hoyos ordítja: Hátrébb!
[16:17:14][js] Axel Cross mondja: Mi van itt?
[16:17:20][js] Axel Cross mondja: Mit csinál itt?
[16:17:22][js] Axel Cross mondja: Ez magánterület.
[16:17:29][js] Gus Hoyos ordítja: Menjetek hátrébb!
[16:17:43][js] Lance Herrera ordítja: Vagy el húztok vagy ti is bilincsbe végzitek.
[16:17:55][js] Matias Salazar ordítja: Haló engedély nélkül idejönnek.
[16:17:58][js] Axel Cross mondja: Mert mit csináltunk? Meg tud gyanúsítani valamivel?
[16:18:02][js] Matias Salazar ordítja: Mi a faszomat csinálnak?
[16:18:02][js] Carlos Da Santa ordítja: (ESP) A faszom belétek.
[16:18:04][js] Axel Cross mondja: Házkutatási parancs?
[16:18:10][js] [Illegális küldetés] Lejárt az illegális küldetésre kapott idő, így a küldetést megszakítottuk.
[16:18:11][js] Gus Hoyos ordítja: Egy bűncselekmény történt a területen, van jogunk bejönni. Hátráljatok, most!
[16:18:12][js] Lance Herrera ordítja: Húzzatok vissza előre vagy ti is bilincsben végzitek.
[16:18:20][js] Gus Hoyos ordítja: Ha közelebb jöttök, megy a kutya!
[16:18:30][js] [Frakció OOC chat] Axel Cross: amúgy ez szerintem kurvára nem szabályos
[16:18:45][js] [Frakció OOC chat] Matias Salazar: írsz vagy írjak tukánnak?
[16:18:45][js] Axel Cross mondja: És mi alapján jönnek be ide ha a területen történt a bűncselekmény?
[16:18:57][js] Gus Hoyos ordítja: Hátráljatok, egészen ki a kapuig!
[16:18:57][js] [Frakció OOC chat] Cesar Estrada: De milyen indokkal ?
[16:19:04][js] Gus Hoyos mondja: Gyerünk!

Tekintve, hogy addigra már mindkét tagunkat bilincsben kocsiba ültettétek nem értem, hogy 1. Mit kerestetek a HQ-n még mindig, 2. Miért nem lehet értelmes választ adni egy olyan kérdésre ami jogosan van feltéve úgy hogy mi ketten konkrétan akkor érkeztünk meg és itt ugyancsak nem léptünk fel sem agresszív sem fenyegető módon. Nagyon nehéz nekem felfognom azt, hogy egy rendőr miért kezd el egyből fenyegetni hogy ha nem csinálom azt amit mondd akkor így meg úgy lesz. Rá lehet fogni, hogy rajtunk volt a mellény meg a HQ-n voltatok és magatokat védtétek. De ha már akkor itt tartunk a FearRP megint hol volt hogy ti csak úgy fenyegetőztök egy motoros klubház területén? Honnan tudjátok, hogy nincs bent 20 motoros pali teljesen felfegyverkezve?

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Már nem tudom milyen választ akarsz erre.
Itt is az látszik, hogy átviszitek az RPt OOCba, illetve már ketten is jeleztük, ha ezt jogtalannak véled, lehetőséged van IC panaszt tenni az eljáró személyekre.
Edit: Amúgy amit ide küldtél logot, abban is látszik, hogy kaptál IC választ:
"[16:18:11][js] Gus Hoyos ordítja: Egy bűncselekmény történt a területen, van jogunk bejönni. Hátráljatok, most!"

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:7,606
-
Lance Herrera válaszáig a témát lezárjuk, mert eddig csak IC ügyeket látunk felsorakoztatni.

Bendyyy

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:97
Lance Herrera / Jaden Ayers
Sziasztok! Első körben elnézést mindenkitől a várakoztatásért.
Nem nagyon fogok reflektálni a felhozott kérdésekre és "vádakra" mert előttem kettő frakciótársam is bőven részletezte a dolgot, nemtudok mást elmondani, vagy többet mint ők.
Fear RP-t szerintem nem töltötte ki a cselekedetünk, tekintve hogy nem egy Fivem szerveren vagyunk ahol számolni fogja mind a két csapat hogy kik vannak többen számra pontosan és ha ők akkor nyertek. Logikusan ha csak az az egy egység marad ott és kezdi meg az intézkedést 10x fő ellen, megértem a panaszkodást, de egyébként a mostanit nehezen.
Ahogy a bandák, legyen az egy afroamerikai, mexikói és akár motoros banda RP alapján nem annyian vannak amennyit látunk IC, hanem több százan ha nem ezren, így ezt mi is felhozhatjuk(sose fordult meg még szerintem sehol ez) hogy az LSPD de az LSSD sem összesen 40 fővel működik a városban hanem ennek 20 de lehet 30-szoros számával... és a felszerelésünk sem eggyezik ahogy fent már említve lett... RP alapján mindenki rendelkezik tömegkezelő felszereléssel és tudással, ha kell 1 a 3-hoz esetben is tudnunk kellene kezelni egy nagyobb tömeget.
Többet én nem szeretnék hozzá tenni, nem is vitatok semmit, várom a bíráló admin válaszát/döntését.

Kavics

Fórum Mester
Adminisztrátor
Kavics
A vádak bírálásához szükséges információkat megkaptam. A döntés meghozataláig a panaszkönyvet lezárom.

Kavics

Fórum Mester
Adminisztrátor
Kavics
A vádakra sorban fogok reflektálni relevancia szerint.

1. "helytelen intézkedés menete"

Az intézkedés menete, annak lefolyása, az, hogy miért alakul ki, vagy milyen cselekedet alapján történik. Az, hogy miért vesz elő valaki egy gumibotot, vagy miért érzi fenyegetve magát, illetve hogy egy motoros miért visel maszkot motorozás közben IC ügy. Ezek IC kezelendők és az esetleges panaszokkal első körben IC kell panaszt tenni, vagy sarkallatos esetekben az adott frakció vezetőjéhez, majd frakció managerhez fordulni. Nem igényelnek adminisztrátori beavatkozást, ezek mind a szerepjáték részei.

2. "ForceRP"

A vádakban kiemelt sor "[18:16:40][js] *** Gus Hoyos megragadja Cesar karját." nem állja meg a helyét a ForceRP vádjával. Ha melletted áll valaki megfoghat, sőt, a megfelelő /dt, vagy /try parancs használatával utólag is elkerülhető lehet, hogy az adott karaktert megfogják.
A ForceRP akkor helyénvaló, ha nem engedik lereagálni a szituációt, például:
"***John Doe megragadja a srác vállát, a földre teríti majd megbilincseli." - majd rakja is rá a bilincset a karakterre. Ez ForceRP.

Ha minden egyes részletet /do-ban fejtünk ki egy adott szituációban, akkor egy RP a végtelenségig tagolható lenne. Egy RolePlay szerveren játszotok, ahol csak a kreativitások szab határt egy ésszerű szabályrendszerrel átölelve. Az, hogy valaki egy cselekményt egy /me-ben tesz meg, más pedig 5 külön sorban teszi azt, nem róható rá egyik félre sem.

Ennek okán a ForceRP vádja sem állja meg a helyét.

3. "FearRP hiánya"

Értelmezzük együtt a szabályzat definícióját.

"Kötelező minden olyan helyzetben és cselekményben félelmet RP-zni, amitől a valóságban általánosan tartózkodna bárki."

Több szituáció kapcsán az elmúlt napokban többen is felkerestek ezen szabálypont kérdésében, de úgy látom, hogy helyre kell tenni ennek a megfelelő használatát.

A FearRP-t a cselekmény és a szituáció szüli, nem pedig egy karakter személye, vagy általános jelenléte.
Az, hogy valaki egy 1%-os klub tagja, hogy valaki munka alatt SWAT-os, hogy valaki bandás egy fegyverrel az oldalán, hogy valaki maffiózó - nem fogja elvárttá tenni azt, hogy ha bárki meglátja akkor remegve bújjon a sarokba.

Egy bizonyos cselekménysorozat után elvárható lehet az, hogy X FearRP-t mutasson Y irányába - egy esetleges tesi fenyítés, vagy hasonló szituáció után, de a puszta jelenlét ehhez kevés lesz, nem állja meg a helyét.
Egy bandás sem várja el a belvárosban, hogy a civilek fussanak előle, egy rendőr sem várja el azt, hogy büntetett előélettel mindenáron tartsd a távolságot tőle és még sorolhatnám.

Írok pár példát, csak hogy értelmet nyerjen a FearRP fogalma és ne kelljen kétnaponta Discord beszélgetést folytatni ezek miatt:

FearRP köteles:

1. Jhonny egy boltban ragadt rablás során egy szem késével és egy tucat rendőr hatol be a boltba. - Jhonny kénytelen félelmet mutatni.
2. Három maffiózó fog közre egy álló motorú, épp traffipaxozó rendőrautót és tartanak az autóban ülőkre fegyvereket.
3. Egy rossz utcába behajtva James egy zsákutcában találja magát, de mire megfordulna 6-8 ember veszi körbe bandanával az arcukon.

Ezen vádpont a szituációkat és a létszámokat tekintve nem felelnek meg a FearRP vádjával.

A másik oldalról érkezett vád pedig:

Hogy valaki egy sokkolást követően közvetlen kitépi magából a sokkoló drótjait olyan fizikai jellemzőket követel, amit lássunk be az emberek elhanyagolható része tud csak megtenni. - Súrolja a PG határát.
Megfelelő karaktertörténet, vagy elő RP-k nélkül, esetlegesen a vezetőség engedélye nélkül az "Átlagostól eltérő karakter"-re az ilyen, és ehhez hasonló RP-ket kéretik elhanyagolni.

Ami a leginkább aggasztó, az a következő szabálypont és ezt szeretném, ha mindkét oldal figyelembe venné és a helyén kezelné a későbbiekben:

"A szerveren tartózkodás alatt a lehető legjobban köteles kerülni mindenki az OOC chat használatát. Tiltott bármilyen InGame ért sérelem miatt megtörni a szerepjátékot."

A későbbiekben, ha valaki valamivel nem ért egyet, akkor az RP lefolyása után hívhat adminisztrátort, vagy megnyithatja a panaszkönyvet a fórumon. Ha pedig ezen szabálypont megszegésével találkozik akkor egy adminisztrátornak jelezve orvosolva lesz a dolog az RP megszakítása nélkül, majd utána szankcionálva lesz a megfelelő módon.

A Panaszkönyv egészére reflektálva:

Akinek nem tiszta egy szituáció, vagy szabálypont /admins paranccsal ingame megtalálhatja az aktív Adminsegédeket/Adminisztrátorokat és kérdezhet, esetleg kérhet betanítást egyes szabálypontok és fogalmak megfelelő alkalmazásához, mert a jelen állás szerint a vádak és kapott bizonyítékok 98%-ban IC ügy részei és ezek ilyen arányban plusz munkát is jelentenek egy ügy kezelésénél.

A panaszkönyv jogtalan.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó