Jogos Hector Reyes --> Gus Hoyos

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Gellén

Lelkes Forumozó
Játékos
Üzenetek:38
Hector "El Rayo" Reyes
panaszkonyvj.png

Neved: Hector Reyes
Játékos(ok) neve: Gus Hoyos
Panasz oka: Fear RP hiánya aktív bandaterületen
Panasz kifejtése: Ahogyan a gif-en is látható, miközben vertünk szét/feszítettünk fel egy bandaterületünkön hagyott rendőrautót, Gus Hoyos odagurult. Ezzel nem is lenne különösebb problémám. Miután megállt mellettünk, a következőt szólta hozzánk: "Húzz el onnan, vagy szét lesz lőve a fejed.". Szerintem nem túl reális, hogy egy aktív bandaterületen halálosan fenyegeti a bandatagokat. Ráadásul egyedül volt átlagos rendőrautóval (Miközben írta a mondtatot kiérkezett egy vontató amiben sheriffek ültek, amiről mi IC azt hittük, hogy szerelők. Tehát Ő is gondolhatta, hogy azt hittük, hogy egyedül van ott mint rendfenntartó.) Ráadásul ez az egész beszólás előtt 1 órával a bandaterületen egy sheriff életét vesztette, illetve több rendőrautóra is rálőttek. Így szerintem elég merész dolog egy lövöldözés után vissza menni a rendőrautóért, majd a rendőrautót károsító bandatagokat halálosan megfenyegetni.
Bizonyíték (kép, log, videó): Megjegyzés: Már több olyan eset is volt a területre való bejárkálással amit csak azért nem vertünk nagy dobra mert nem akartuk ezzel a többi akkor jelenlévő játékos játékélményét rombolni. Viszont most úgy éreztük, hogy ez már sok.

clytnn

Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:51
Gus_Hoyos
szia, nem tudom komolyan venni ahogy a lezáródott rp után éppen csomagtartózni akarod a meghalt/megsérült rendvédelmi tag autóját. nem értem mit értesz az alatt h merész dolog visszamenni az autónkért. hagyjuk ott nektek ajándékba? alapból ez az egész szituáció szürreális, hogy egy szituáció végén nem lehet tőletek elvinni a járőrautónkat, mert elkezded kicsomagtartózni meg lövöldözni.
ehhez a panaszkönyvhöz úgy igazán nem is szeretnék többet hozzászólni, nem tudom komolyan venni.
köszönöm szia.

Jumi

Lelkes Forumozó
Játékos
Üzenetek:47
2004Titto!
Szia!
Habár nem kifejezetten a panaszkönyved lényege, mindenképpen szeretném megemlíteni, hogy a gifen látható Nacho Pedro Garcia nevezetű karakter már ebben az RP szálban IC jailbe került. Az, hogy mi szkriptesen 1-2 percre rakunk be, az nem azt jelenti, hogy vissza is mehetsz ugyanabba az RP-be (szerintem). Tehát az ő karakterének ezen a helyszínen ott sem kellett volna lennie, ergo a lövöldözés sem alakulhatott volna ki emódon.

Gellén

Lelkes Forumozó
Játékos
Hector "El Rayo" Reyes
szia, nem tudom komolyan venni ahogy a lezáródott rp után éppen csomagtartózni akarod a meghalt/megsérült rendvédelmi tag autóját. nem értem mit értesz az alatt h merész dolog visszamenni az autónkért. hagyjuk ott nektek ajándékba? alapból ez az egész szituáció szürreális, hogy egy szituáció végén nem lehet tőletek elvinni a járőrautónkat, mert elkezded kicsomagtartózni meg lövöldözni.
ehhez a panaszkönyvhöz úgy igazán nem is szeretnék többet hozzászólni, nem tudom komolyan venni.
köszönöm szia.

Több pontba szedném válaszom.

1. Egy bandaterületen ragadt rendőrautót, ha meghalt a járőr ha nem, szerintem a bandatagok IRL is simán szétbontanák, mivel tele van olyan tárgyakkal ami számukra értékes lehet. Legyenek ezek lőfegyverek, lefoglalt narkotikumok, akár készpénz, telefon, rendőrségi rádió.

2. Nem az a merész, hogy vissza mentek az autóért, ezt le is írtam fentebb. Hanem az, hogy a bandatagokat halálosan megfenyegetitek abban az utcában/környéken, ahol amúgy több száz, vagy akár ezer bandatag is élhet.

3. Szét vertük/kaptuk volna a járőrautót, majd nyilvánvalóan hagytuk volna, hogy elvigyétek. Mert miután kifosztottuk nem tudtunk volna mit kezdeni az autóval.

4. Nem akartunk lövöldözni, de ez a válasz sajnos egy halálos fenyegetésre egy bandaterületen.

valakimostmar

Fórum Betyár
Játékos
Üzenetek:140
Hideyoshi Kikuchi
Szia!
Habár nem kifejezetten a panaszkönyved lényege, mindenképpen szeretném megemlíteni, hogy a gifen látható Nacho Pedro Garcia nevezetű karakter már ebben az RP szálban IC jailbe került. Az, hogy mi szkriptesen 1-2 percre rakunk be, az nem azt jelenti, hogy vissza is mehetsz ugyanabba az RP-be (szerintem). Tehát az ő karakterének ezen a helyszínen ott sem kellett volna lennie, ergo a lövöldözés sem alakulhatott volna ki emódon.
Szia! A Barrio tagja vagyok(Joaquin Aguirre) én is én zártam a lövöldözést ellenetek. annyit nem értek itt, hogy miért lenne ez ugyan az az rp szál mint ahol lecsukták Nachot?
És ha ez még tényleg az az rp szál, akkor mit keres a vontatóba Kevin? Aki előtte amúgy le lett szúrva abban a szálban ahol Nacho le lett csukva.

Utoljára szerkesztve:

Elbarrio95

Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:49
Damien
Szia!
Szia! Nacho a karakterem.

Tévedsz, már másik rp száll volt.
De amúgy is miután kijövünk és elég kevesen vagyunk nem hiszem hogy aznapra akkor le is adhatjuk a banda rp-t ha esetleg úgy alakul.

lásd: A gifen látható vontatós is visszajött pedig leszúrta Hector, és állításod szerint ez ugyan az az rp száll..

Abban az rp szállban ahogy ki jutottam a jailből azonnal le /do-am hogy "egy éjszaka után kiengedik a fogdából."

Vissza is lehet nézni.
A másik, hogyha ebben mégis úgy érzed nem igazságos és valami rosszat tettem, akkor kérlek külön témában nyisd a PK-t.

Jumi

Lelkes Forumozó
Játékos
Üzenetek:47
2004Titto!
Szia!
Azért ugyanaz az RP szál, mert az Officerek, akiké az autó, amit el akartak vinni, abban az RP-ben haltak meg, amiben Nacho le lett csukva. Senki nem mondta, hogy aznapra add le a bandarp-t, arról van itt szó, hogy konkrétan 5 perc múlva ugyanott voltál, ahonnét elvittek téged. Azt nem tudom, hogy az LSSD részéről miért jött vissza az az ember, aki meghalt.

Gellén

Lelkes Forumozó
Játékos
Hector "El Rayo" Reyes
Szia!
Azért ugyanaz az RP szál, mert az Officerek, akiké az autó, amit el akartak vinni, abban az RP-ben haltak meg, amiben Nacho le lett csukva. Azt nem tudom, hogy az LSSD részéről miért jött vissza az az ember, aki meghalt.
Szia!
Tegyük fel, hogy menekülök az autómmal és valamitől meghalok az autóban. A rendőrök nézik át a kocsimat amiben meghaltam. Most akkor feléledésem után én is vissza mehetek és hazavihetem azt az autót amivel a rendőrök éppen RP-znek?

DarK

Pletykafészek
Adminisztrátor
Üzenetek:125
.
Adminisztrátor hozzászólás
Sziasztok!

Elősször is köszönöm mindenkinek, hogy kultúrált keretek között leírta saját álláspontját és nézeteit az esettel kapcsolatban. A rendelkezésemre álló bizonyítékokkból fogom megfogalmazni a panaszkönyvben felsorolt vádakat.

Azzal szeretném kezdeni a panaszkönyv kifejtését, hogy a résztvevő felek egyaránt megsértették a Józan ész elvére alapuló szabálypontot, a későbbiekben kifejtett pontok alapján.

Első sorban Kevin Hicks-re szeretnék kitérni aki a rendelkezésemre álló log alapján abban a szituációban amiben részt vett ő a fent leírtak alapján meghalt, ami valóban így történt:

Kevin Hicks meghalt 2025.1.9. 17:14:19-kor játékos [Hector Reyes] által. Halálát okozta: Kés (Knife) sérülés.

Mint ahogy a szerver szabályzat is kimondja:
- Abban az esetben, ha egy RP szituáció közben meghaltál, az ahhoz az esethez tartozó dolgokat elfelejtetted, illetve az abból adódó következményekbe, eseményekbe nem kapcsolódhatsz be. Az újjáéledésed során ez az emlékeid és az ehhez kapcsolódó dolgok [kocsi színe, tettesek stb.] „elvesztek”. Bármilyen másik dologra, ami nem kapcsolódik közvetlen, vagy közvetve a halálodhoz, emlékezhetsz. [a társaid nevére, stb.]

Ennek tudatában Kevin Hicks az ott le nem zajló események idejéig / minden ott zajló RP lezárásáig kötelességed lett volna, elkerülni azt az RP szituációt a halálodat követően a megbizonyosodott lezárásáig. Ettől függetlenül pedig, az hogy egy ott hagyott jármű, jelen esetben egy rendvédelmi jármű nem bír több jelentőséggel, mint egy civil autó.
Senkit nem fog érdekelni, hogy az a jármű egy PD-s vagy SD-s autó. RP szálban van a jármű így semmilyen esetben nem interkatálhatnak vele azok a személyek akik kiestek abból az RP szállból. Értelem szerűen nem is mehet vissza egy különálló harmadik személy se érte amíg vége nincs annak a szálnak.

Ehhez kapcsolódoan szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy ha valaki nem biztos benne, hogy zajlik-e még jelen esetben ott RP szituáció, akkor keressen fel egy adminisztrátort és kérdezze meg tőle.

Továbbá Nacho Pedro Garcia-ra szeretnék még kitérni:

A te esetedben az előtte történő RP eseményekben, téged a rendvédelem letartóztatott majd ennek fejében le is csukott. Amit te egy /do egy éjszaka után kiengedik a fogdából-val betudtál és ezt követően mentél vissza a helyszínre és úgy történtek tovább a bizonyítékban látható dolgok. Tehát tulajdonképpen semmilyen formában neked sem kellett volna részt venned ebben az RP szituációban.

A te eseted ami szerver szabályzathoz köthető az RK-ra vonatkoztató pont ami kimondja:

- Bár nevéből adódóan nem minősül RK-nek, ha a halálod után visszamész a tett színhelyére [nem ölsz meg senkit], de ez ugyanúgy tilos és az egyszerűségkedvéért RK-ként hivatkozunk rá. Legalább 30 percig vagy az ott zajló szerepjáték szituáció végéig várnod kell, hogy a halálod helyszínére visszamehess.

Ahogy észrevehető ez a szabálypontban a karaktered halála utáni vissza térésre utal ami a te esetedben nem történt meg mivel bőrtönbe lettél csukva.
Viszont ebből az esetből megbizonyosodva és tanulva, a szerver szabályzat ettől a pillanatól kezdve módosult azzal, hogy NEM csak halál esetén, hanem IC jailt követően sem lehet visszamenni a tett helyszínére legalább 30 percig vagy az ott zajló szerepjáték szituáció végéig.

Így innentől kezdve a szerver szabályzatnak az RK-ra vontatkoztató szabálypontja az alábbi szerint változik:

- Bár nevéből adódóan nem minősül RK-nek, ha a halálod / IC jail után visszamész a tett helyszínére, de ez ugyanúgy tilos és az egyszerűség kedvéért RK-ként hivatkozunk rá. Legalább 30 percig vagy az ott zajló szerepjáték szituáció végéig várnod kell, hogy a helyszínre visszatérhess

Mostantól hatályos!

Szankció tekintetében, nem szándékozok egyik félnek sem szankciót osztani, legyen ez az eset elég tanulságos mindenkinek, hogy miként és hogyan kellett volna cselekednie a kialakult helyzethez mérten, amire mindenki saját maga egyszerű választ kaphatott volna ha egy kicsit jobban utána jár a dolgoknak a szerver szabályzat átolvasásával, vagy ha még így sem lett volna egyértelmű akkor pedig egy adminisztrátor felkeresésével egyeztetni a dolgokat.

A panaszkönyv több tekintetből jogos viszont az esetből tanulva remélhetőleg mindenkinek tanulságos lesz a jövőben. Nincs szankció. Zárom.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó