Gumikopás.

Kuglóf

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:80

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Donnie McAlroy/kuglof7730 «

Ötleted leírása
» Nos, láttam a múltkori téligumi ötletet amire én reflektálnék mint gumikopás. Ez egy egész "évre" kiterjedő dolog lenne ami annyit jelent, hogy megtett kilóméterrel egyenes arányosságban kopna a gumi, mindenféle jármű kerekén, (civil vagy frakciójármű is) kivéve légi jármű és bicikli. A kopás gyorsasága három dologtól függhetne, út típus, gumik igénybe vétele például gumi füstölés vagy sűrű driftelgetés/farolgatás, illetve sebesség.
Három féle állapota lenne a gumiknak, vagy állapot szerint vagy akár százalékos arány szerint.

Új gumi: 100-80% között itt semmi féle gond, hiba lehetőseg nem lenne.

Használt gumi: 80-40% között, itt már lehetne néhai kisebb kicsúszás, instabilabb de még kezelhető járműmechanika.

Kritikus: 40-0% között itt nagyobb arányba lépnének fel problémák a kezelhetőség során, megcsúszás, alulkormányozottság, és véletlenszerű lassú vagy durr defekt, ami közbe jöhet 39 vagy akár 11%-nál, ebbe a kategóriába teljesen random hogy mikor. Illetve ha az egyik kerék eldurran/le enged és csak az az egy lett kicserélve, nem kompletten az egész akkor megint X km után egy másik is megadhatná magát.

Árakban itt nem gondolok nagyokra nem az anyagi rész az ami vonzana hanem az rp lehetőség (de hogy még is írjak valami, pótkerék 10.000$ a kulcs meg 7500$). Én személyszerint mint kerék cserét rp mellett úgy képzelem el mint az olajcsere megoldását oda kell ugye emelő, olaj és olajszűrő. A kerékcseréhez kellene szintén emelő, pótkerék és kerékkulcs, amik úgy változnának a kerékcsere alatt, hogy a pótkerék felkerül a kocsira, eltűnik az intiből az emelő az maradna a mostani rendszer szerint, a kerékkulcsnak meg romlana az állapota minden kerékcsere után nem tudom mondjuk 5%-ot, amit egy idő után selejtezni kell és be kell szerezni egy másikat.
Erre úgy gondolom külön IC szabályzatot nem kellene hozni, maximum annyit, hogy saját felelősségre közlekedik az ember a kritikus gumikon és ha emiatt baleset éri de más jármű vagy másban nem okoz kárt, akkor csak sima balesetként kezelni, FD-PD is bevonható/hívható de következmény nincs csak egy jó kis rp lehetőség, VISZONT ha van egy sértett személy is vagy jármű akkor már a rendvédelmi szervek felelősségre vonhatják az illetőt, ha Kritikus gumi állapot miatt másban is kárt okoz saját magán kívül. Regisztrációs lap kiállításakor ezt is lehetne nézni és Használt állapotig megadható, max a szerelő figyelmeztet hogy lassan cserés. Bárki elvégezhetné a kerékcserét civil vagy akár szerelő egyaránt.«

Csatolmányok

» Válasz «

Egyéb megjegyzések
» Szerintem ez a második vagy a harmadik ötlet ami eszembe jutott, kútfőből leírtam ide és az ezelőttiekbe is leírtam hogy halvány lila gőzöm sincs, hogy hogy kell scriptet írni bármi parancsot vagy bármit, ehhez teljesen kuka vagyok. Tehát csak leírom a gondolataimat viszont arra hogy, meg-e és hogyan arra a hozzáértőknek kell pontot tenni a végére. Arra kérlek Titeket akik esetleg elolvassák, hogy olvassátok el gondolkodhatok rajta és írjátok le a pozitív vagy negatív véleményetek, meglátásotok Ti min változtatnátok, mivel bővítenétek szerintetek hogy lenne jobb stb stb, hogy ha mondjuk pozitív irányba halad az "ügy" akkor lehessen válogatni a megoldások között és abból egy alternatívát létrehozni vagy esetleg többöl létrehozni egyet. Valószínű, hogy kihagytam pár dolgot hírtelen ennyi jutott eszembe erről a kis rendszerről «

Allen-Jakson

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:105
Allen Jakson
Ès ha a kamion kereke fuvarba kiduran akkor mit csináljak? Szerelő nincs vagy ha van bukom a fuvart mire kijön

Kuglóf

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:80
Ès ha a kamion kereke fuvarba kiduran akkor mit csináljak? Szerelő nincs vagy ha van bukom a fuvart mire kijön
Lehet kifelejtettem a leírásból de nem tartom szükségesnek hogy csak szerelő tudja ezt megoldani, hanem te magad is....csak igen az RP-n van itt a hangsúly, ha nem akarsz rp-zni akkor szerelőt hívsz, ha érzel magadba annyi késztetést és fantáziát akkor te magad is el tudod intézni (persze nem két /me és /do), illetve ha időbe cseréled, vagy cserélteted a gumikat, akkor nem lesz ilyen gondod. Gumit szerelő tud persze cserélni felnin, viszont lenne pótkereked amin friss gumi van akkor meg tudod oldani.

fater

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:1,105
Mindig a sofőr feladata, hogy a járműve kibírja az adott napot fuvart, ha nem szól a tulajnak aki tud intézkedni. Nem csak a pénz után kell szaladni, hanem megállni fújni egyet. Interakcióba lépni más játékosokkal. Ez lenne a roleplay lényege.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó