Frakciók közös illegális küldetése

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

MedveB

Újonc
Játékos
Üzenetek:12
Axel Cross

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Felix Morales / Medve «

Ötleted leírása

» A jelenlegi illegális küldetés rendszert esetleg ki lehetne bővíteni egy olyan opcióval amit az összes illegális frakció lát. Lehetne, egy új illegál telefonszám amit csak a frakció tagok tudnak felhívni. Amint felhívja valaki a telefonszámot / bármelyik illegál frakcióból / az összes tag az összes ill. frakcióban kap egy sms-t. Az sms-ben egy gps lokáció lenne ami mindig random generálódna. A gps lokáció hozzávetőleges lenne, tehát ha odaér valaki akkor még meg kellene keresnie az NPC-t. Az NPC-től kapna egy csomagot az aki a leghamarabb odaér hozzá. A csomagot adott helyre kellene szállítani. Ha valaki már elvitte a csomagot akkor az NPC a többi odaérkező személynek már csak a leadás helyszínét adná meg a map-on illetve egy blip-et a csomag aktuális helyzetéről ami bizonyos időközönként jelenne meg. Az aki leszállítja végül a csomagot kiválaszthatná 3 opció közül, hogy mit szeretne jutalomként. (Pénz, drogok, fegyveralkatrészek). A pénz egyből a frakció kasszába kerülne, a drogok/fegyveralkatrészek a játékos invenvtoryba. Így megfontolandó lenne, hogy el tud-e sértetlenül menni a helyszínről az adott játékos az itemekkel vagy célszerűbb a pénzt kérni. A PD 30% eséllyel kaphatna értesítést az illegál küldetésről. A küldetés elősegítené a frakciók közötti "versengést", aktivizálna több frakciótagot az illegális küldetésben való részvételre. Illetve a PD és az FD egységeinek is adhatna RP szituációkat. Ezt a küldetést/telefonszámot 4-5 órás cooldown-nal lehetne hívni.«

Csatolmányok

» - «

Egyéb megjegyzések

» - «

Taktikaiteknős

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:515
Az alapelképzelésed egyébként nagyon tetszik, jó lenne valami, ami egy idézőjeles közös objective az illegálok számára, de ebben a formában szerintem borzasztó lenne. Ezt csak úgy tudom elképzelni, mint amikor onlineban kell a cargot elhozni és lesz egy mini TDM az utcákon érte, ami nem lenne jó a szerveren.

MedveB

Újonc
Játékos
Axel Cross
Ez csak egy elképzelés volt a sokból igazából. Amit te is írtál " jó lenne valami, ami egy idézőjeles közös objective az illegálok számára" lenne a lényeg. A megvalósítás a nehezebb kérdés :D Azt, hogy ne legyen belőle TDM az utcán esetleg azzal lehetne szabályozni, hogy a csomagot nem csak egy helyre, hanem több különböző helyre lehetne szállítani. Ez szétszórja a játékosokat a térképen, és csökkenti az esélyét annak, hogy egy helyen túl sokan összegyűljenek illetve a blip-et is ki lehetne akkor venni a csomagról. A másik, hogy több NPC is lenne a telefonszám felhívásakor. Mondjuk 3 de ebből csak 1 ad csomagot. A frakciótagok random kapnák a gps helyszínt hozzá, tehát el kellene dönteniük, hogy melyik NPC-hez mennek. Ezzel pedig le lehetne csökkenteni ugyan csak a tömeges DTM esélyét. Illetve a cooldown időtartalmát növelni.

_bencuka_

Lelkes Pötyögtető
Adminsegéd
Üzenetek:64
DeShawn Malik Brown
Szia!

Az elgondolás nem lenne rossz, viszont szerintem ez olyan nagy mennyiségű DM-et fog generálni, aminek következtében a játékosoknak el fog menni a kedve az egésztől, legrosszabb esetben a szervertől. Más ötlet kell az illegális frakciók összerántásához. Nem támogatom!

fater

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:1,212
Szerintem bőven elég a hajó mint dm zóna, nem kell a várost is dm zónává alakítani. Az illegálok meg ha konfrontálódni szeretnének akkor megtalálják rá a módját.

Kavics

Kivételes Tehetség
Adminisztrátor
Üzenetek:232
Kavics
Az ötlet elgondolása nem rossz.
A megvalósulása annál inkább elképzelhetetlen számomra.

A következőket látom az elmúlt idők tapasztalatai szerint, amik történhetnek, ha ez bekerül:
- Egy - a legerősebb frakció - kisajátítja a scriptet és x+1-edik grinde lenne nekik, miután a többi frakció beleunt.
- Kereskedés alapja lenne a script és megosztottan csinálnák a frakciók egymás között - egymást felváltva.
- Mivel script miatt mindenki látná a dolgot a konfrontálódás helyett lövöldözés lenne inkább, mintsem RP.
- Csak olyan időben lenne használva a script, amikor TAB-ot nyomva az adott frakció nem lát sok vetélytársat.

(hozzáteszem, lehet, hogy másképp lenne, de nem sok példa volt hasonlóra az elmúlt időkben)

A konfrontálódásnak szerintem megvan a lehetősége, senki nem kötelezett (tudtommal) olyan szinten "rejtett" koncepciót alkotni, hogy ne állhatna bele a másik félbe bármikor.
Ha pedig a fent említett tárgyak (pénz, drog vagy alkatrészek) megszerzése a prioritás RP-vel, akkor tudom javasolni:

Itt akár be lehet vonni ténylegesen mást is ellenséges frakció képében.

Utoljára szerkesztve:

valakimostmar

Fórum Betyár
Játékos
Üzenetek:147
Hideyoshi Kikuchi
Mint ahogy leírták a többiek az alap ötlet jó lenne hogy az illegál küldetés ne SZINTE free grind legyen mint ami jelenleg, szerintem legalábbis ahogy most van az elég "üres". Viszont így megvalósítva biztos vagyok benne hogy nem több rp-t hozna csak egy meg gyarapított kill logot. A kill log sokasága pedig vagy azt eredményezné hogy minden illegál beleun a folyamatos korházban állásba és senki se csinálja többet, vagy egy valamelyik frakció el kényelmesedve veszi be a scriptet magának "erősebb kutya" elvén :D

UI: A küldetés át gondolását adnám valamilyen formában.

MedveB

Újonc
Játékos
Axel Cross
Teljes mértékben elfogadom amit írtatok. A részemről sem a TDM lenne a cél, illetve nem az RP-t helyettesítő frakciók közötti konfrontálódás. Amit Kavics írt az így végig gondolva teljesen valid, ezekből jó pár dologra én nem gondoltam. Azzal is egyetértek, hogy az illegális küldetés rendszer kiegészítése kicsit feldobná a jelenlegi küldi élményt :)

Kavics

Kivételes Tehetség
Adminisztrátor
Üzenetek:232
Kavics
Teljes mértékben elfogadom amit írtatok. A részemről sem a TDM lenne a cél, illetve nem az RP-t helyettesítő frakciók közötti konfrontálódás. Amit Kavics írt az így végig gondolva teljesen valid, ezekből jó pár dologra én nem gondoltam. Azzal is egyetértek, hogy az illegális küldetés rendszer kiegészítése kicsit feldobná a jelenlegi küldi élményt :)

Az illegális küldetések egyébként szituáció függően jelenleg is nagyon jó RP-ket tudnak nyújtani.
Például én szeretem a "postakocsis" történetnél ha bejelez, nagyon jókat szoktam RP-zni a rendvédelemmel és 90%-ban még tovább is engednek mindenféle bünti nélkül attól függetlenül, hogy tudják, hogy éppen milyen script fut mögötte.
De a "dokumentumosnál" vagy a "kevlár szállításnál" is jó kibeszélős, falhoz állítós, igazoltatós, kutyával átszimatolós RP-k tudnak lenni és vevő rá a másik fél is tapasztalataim szerint.

Ha valami ilyesmi irányba vinnéd el az ötletet és inkább a jelenlegit egészítenéd ki valami olyasmivel, ami RP-t nyújthat a fentebb leírt módon - akár illegál vs illegál - irányba, akkor szerintem még élhető is lehet az ötleted, de amíg olyan dologról szól, ami fix csak illegális (fegyveralkatrészek, drogok) és nem ad esélyt bárki másnak a "pozitív" válasz RP-re, addig böri, üldözés, dara.. (lásd, jelenlegi illegális küldi autófeltörés).

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó