Alkohol főzés.

Altos123

Kritikus
Játékos
Üzenetek:271
Mishel Molina

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Khira Love / andyhawk1998 «

Ötleted leírása

» Alkohol főzés fejlesztése. A szerveren kettő féle lehetőség van alkohol készítésre. A borászat és moonshine főzés. Moonshine főzés ha az ember végzi 1-s fokozatón amikor elvileg a legkisebb az esélye a pd bejelzésére nekem mindig bejelzett. Lehet csak az én mázlimra. Ha 3-s fokozaton csinálja az ember akkor is mindig be jelez legalább is tudtom szerint. Így ez nagyon rizikós és nem igen lehet csinálni a szerveren. Borászatra kitérve ott meg eléggé hamar romlanak a dolgok és vagy nehéz javításhoz anyagot szerezni vagy ha van akkor meg vagy nem éri meg vagy kevés van. Erre bejött lehet pp-t venni ami megvallva az őszintét semmi féle kép nem éri megvenni. Így az ötletem következő lenne. Új legális alkoholok főzésének behozatala amit lepárlóba lehetne megcsinálni és műanyag hordóba. Ez azért érné meg jobban mert kevesebb javítási alapanyag kell hozzá és legális. Ez kevesebbet érne mint az illegális változata. Ezt akár lehetne bővíteni plusz alap munkával ahonnan az adott termények beszerezhetőek lehetnének. Pl krumpli és vodka főzés. Vagy kukorica és Whisky. Az ötletem kitérne a borászatra is. Szerintem eléggé furcsa egy érlelés után javítani kell a hordót. Ezen lehetne változtatni, hogy tovább bírja pl mint a műanyag hordó amivel olyan 10 adagot lehet legyártani javítás nélkül. A borászat mellé még egy javaslat a javítási alapanyagok mellett, hogyha rendelkezel saját pincével ott is lehessen bort csinálni. «

Csatolmányok

» Válasz «

Egyéb megjegyzések

» Szerintem ez a kis bővítés fel lendíteni azt a rendszert amit nagyon kevesen használnak manapság és jobban ki lenne használva a script. Akinek nem tetszik az ötletem mert nyilván lesz olyan az ha lehet fejtse ki mért nem tetszik. Akinek meg tetszik annak mért. Egyéb ötleteket mivel lehetne még jobb a kis ötlet ne tartsd magadban. «

Klaudia.

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:714
Melina Wong
Nem pontosan értem a problémát a dolgokkal. A pálinkafőzés illegális, egyesfokozaton akkor kevesebbet vagy egyáltalán nem kéne bejeleznie (?). De gondolom egyesen lassabb is, mint hármason. Logikusan rizikósabb, hisz alapvetően illegális.

A borászat legális, de nehéz alapanyagokat szerezni. Igaz, én már nagyon régen borászkodtam, de nekem úgy rémlik, hogy szőlő, vas és fa kell hozzá. Nem értem, hogy ebben mi a nehéz, hisz illegálosként fogtam magam és kitermeltük a nyersanyagokat. (Főleg, hogy nem voltam perchez kötve. Szóval még erre sem lehet fogni.) Erre behozták a PP vásárlási lehetőséget, ami nem éri meg. Pontosan ezért nem illegális egy fakitermelés vagy egy bányászás és ezért nem is kell megérősre csinálni egy PP rendszert. Hisz ezeknek a beszerzése az ember lustasága miatt akad meg.

Hamár a fent felsoroltak nehézkesebben mozognak új grindeolási rendszerre biztosan szükség van? Nem lehet, hogy a kezdetekkel és a hozzáállással lehet probléma? Közel 3 évet PD-ztem és minden hónapra jutott átlagosan 2-3 bejelentés ami illegális pálinkafőzés miatt volt. Szóval még sem lehet annyira kihalt.

Lassan az egész elveszíti a varázsát mert mindenből a milliók és az interiorban való grindeolás kell. Szerintem van bőven mit nyomatni a téli szünetben.

boldogdani11

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:85
Igazából lehetne erre olyan lehetőség, hogy lehetne ezt engedéllyel legálisan, és engedély nélkül is csinálni. Engedélyt például 15-20-as szint környékén lehetne rá váltani, ilyen 2-4 millió dolláros összegért, és akkor legálisan mehetne az egész. Nem csinálná ezt mindenki, mivel szint is kellene hozzá, valamint megfelelő mennyiségű pénz. Ezekmellett nyilván lehetőség lenne engedély nélkül is csinálni illegálisan, csak akkor ugyanolyan kockázatok mellett mint most.

Altos123

Kritikus
Játékos
Mishel Molina
2x próbáltam alacsony fokozaton mind a 2x bejelzett. Ahogy 3-s fokozaton is bejelez folyton. Szerintem ez a egyáltalán nem kellene vagy kevésbé kellene bejelezni vagy az én pechemre van, hogy bejelzett vagy lehet hiba. Nyilván a kevés próbálkozás miatt nem tudok erre több véleményt mondani. Lehet vannak akik szeretnék ezt szívesen csinálni és nem 0-24 grindolni a bányát és a fatelepet, hogy tudjanak egy adagot alkoholt lefőzni.

boldogdani11

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Nem pontosan értem a problémát a dolgokkal. A pálinkafőzés illegális, egyesfokozaton akkor kevesebbet vagy egyáltalán nem kéne bejeleznie (?). De gondolom egyesen lassabb is, mint hármason. Logikusan rizikósabb, hisz alapvetően illegális.

A borászat legális, de nehéz alapanyagokat szerezni. Igaz, én már nagyon régen borászkodtam, de nekem úgy rémlik, hogy szőlő, vas és fa kell hozzá. Nem értem, hogy ebben mi a nehéz, hisz illegálosként fogtam magam és kitermeltük a nyersanyagokat. (Főleg, hogy nem voltam perchez kötve. Szóval még erre sem lehet fogni.) Erre behozták a PP vásárlási lehetőséget, ami nem éri meg. Pontosan ezért nem illegális egy fakitermelés vagy egy bányászás és ezért nem is kell megérősre csinálni egy PP rendszert. Hisz ezeknek a beszerzése az ember lustasága miatt akad meg.

Hamár a fent felsoroltak nehézkesebben mozognak új grindeolási rendszerre biztosan szükség van? Nem lehet, hogy a kezdetekkel és a hozzáállással lehet probléma? Közel 3 évet PD-ztem és minden hónapra jutott átlagosan 2-3 bejelentés ami illegális pálinkafőzés miatt volt. Szóval még sem lehet annyira kihalt.

Lassan az egész elveszíti a varázsát mert mindenből a milliók és az interiorban való grindeolás kell. Szerintem van bőven mit nyomatni a téli szünetben.
Aki például egy kisebb borászatot visz, például 10 hordóval, és a fát és vasat saját magának szeretné kifarmolni hozzá, hát az körülbelül felkötheti a gatyáját 😅 10 hordó javításhoz 40 darab fa kell, amit még droggal kifarmolni is brutális mennyiségű idő. Ezekmellett ne menjünk el amellett a tény mellett sem, hogy 40 liter bor lepalackozása után 60 százalékot sérül a hordó, tehát konkrétan kettő teljes szüretet sem bír ki a hordó. Nyilván meglehet ezt oldani úgy is hogy játékosoktól vesszük a fát, már ha ez sikerül, mivel vannak olyan időszakok hogy nagyon nehéz fához jutni, bár szerintem aki nagyon akarja megoldja, ahogyan én is.

boldogdani11

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
2x próbáltam alacsony fokozaton mind a 2x bejelzett. Ahogy 3-s fokozaton is bejelez folyton. Szerintem ez a egyáltalán nem kellene vagy kevésbé kellene bejelezni vagy az én pechemre van, hogy bejelzett vagy lehet hiba. Nyilván a kevés próbálkozás miatt nem tudok erre több véleményt mondani. Lehet vannak akik szeretnék ezt szívesen csinálni és nem 0-24 grindolni a bányát és a fatelepet, hogy tudjanak egy adagot alkoholt lefőzni.
Az egyes fokozat ha nem jelezne be akkor se érné meg úgy főzni, mivel nagyon nagy mennyiségű fa kell 1-es fokozaton 20 liter pálinka kifőzéséhez.

Altos123

Kritikus
Játékos
Mishel Molina
Drog nélkül kb lehetetlen kifarmolni az adott fát. Droggal is épp, hogy valamit csak add a fatelep.

Altos123

Kritikus
Játékos
Mishel Molina
Az egyes fokozat ha nem jelezne be akkor se érné meg úgy főzni, mivel nagyon nagy mennyiségű fa kell 1-es fokozaton 20 liter pálinka kifőzéséhez.
Igen erről nem is beszélve. Az pláne nem éri meg. Csak az se működik szerintem, hogy kis fokozat és vagy nem jelez be teljesen vagy kis eséllyel mert nekem mindig be jelzett. Nyilván ki lehet játszani ezt is.

Altos123

Kritikus
Játékos
Mishel Molina

A intibe való grindolás ugyan úgy vonatkozik a pincére is. Ez meg mindenkinek saját döntése mit, hogy csinál. Személy szerint én nem tudnám elképzelni magam se PD-be se SD-be és FD-be se. Soha nem éreztem magam úgy, hogy ezek közül bármelyiket rpzem. Inkább vagy grindoltam és abból a megszerzett cuccokkal kereskedtem más playerekkel vagy illegáloztam. Sokkal színesebbnek látom azt a dolgot, hogy más playerekkel kereskedjek és minél több playerrel legyen kapcsolatom mint a felsorolt három frakcióba való rp-t amit én nem tudok élvezni.

Altos123

Kritikus
Játékos
Mishel Molina
Üdv,

A pénzszerzésen kívül mi az amire jó lenne az általad elképzelt rendszer?
Az alkoholt el lehetne adni playereknek is. Akár bulikba és akár otthon szervezett bulikba is. Vagy csak simán össze ülni iszogatni. Vagy csak saját karakterünk azt fogyasztaná. Akár kereskedés rp-k is ki alakulhatnának belőle. Szerintem ezzel akár több bulit is lehetne akár szervezni. Akár hatását is meg lehetne növelni az alkoholnak mert jelenleg több üveg alkohol elfogyasztása kell ahhoz, hogy egy ember részeg legyen. Tudtom szerint van olyan ember aki csövi vagy szegényebb körülményeket rpz azoknak pl akár ez hasznos is lehetne, hogy van olyan alkohol amit fogyaszt és nem sör vagy boltban megvehető pia. Szerintem ezzel bővülnének az rp lehetőségek mert itt csak olyan piák lennének amit csak itt lehet beszeretni és nem csak boltban npc-től.

Altos123

Kritikus
Játékos
Mishel Molina
Üdv,

A pénzszerzésen kívül mi az amire jó lenne az általad elképzelt rendszer?
Én személy szerint elvinném olyan irányba a karakteremet, hogy a drog fogyasztás mellett több alkoholt is inna. Nyilván ennek meglesnének a látszata és érzete is a karakteremnél. Csak lejen esetben van lehetősége erre. Csak lehet színesebbé tenné a dolgokat másnál is, hogy nem csak bolti piákat vedel amit egy npc-től szerez hanem más fajta italokat is amit player állít elő. Amit jelen esetbe azért nem éri meg mert 4-5 üveg kell pl ahhoz, hogy berúgjon amin lehetne változtatni is pl, hogy minél erősebb egy pia annál kevesebb keljen bevinni a karakternek szervezetébe. Mert szerintem 1 üveg moonshine vagy 1 üveg bor vagy 1 üveg vodka vagy whisky megüti az embert még a nagy ívókat is. Pár üveg sör meg azért annyira nem egy kemény ital mint a felsoroltak.

Klaudia.

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Melina Wong
Az alkoholt el lehetne adni playereknek is. Akár bulikba és akár otthon szervezett bulikba is. Vagy csak simán össze ülni iszogatni. Vagy csak saját karakterünk azt fogyasztaná. Akár kereskedés rp-k is ki alakulhatnának belőle. Szerintem ezzel akár több bulit is lehetne akár szervezni. Akár hatását is meg lehetne növelni az alkoholnak mert jelenleg több üveg alkohol elfogyasztása kell ahhoz, hogy egy ember részeg legyen. Tudtom szerint van olyan ember aki csövi vagy szegényebb körülményeket rpz azoknak pl akár ez hasznos is lehetne, hogy van olyan alkohol amit fogyaszt és nem sör vagy boltban megvehető pia. Szerintem ezzel bővülnének az rp lehetőségek mert itt csak olyan piák lennének amit csak itt lehet beszeretni és nem csak boltban npc-től.
Az a gond hogy a szerveren az összes elérhető alkoholok közül szinte egyik sem fogy. Mert senki nem kér scriptesen semmit. Soha senki nem is RPzi a részegséget.

Altos123

Kritikus
Játékos
Mishel Molina
Az a gond hogy a szerveren az összes elérhető alkoholok közül szinte egyik sem fogy. Mert senki nem kér scriptesen semmit. Soha senki nem is RPzi a részegséget.
Mert jelenleg 4-5 üveg kell, hogy megüsse az embert. Ezért lehetne ezen finomítani. Erősebb pia előbb üssön. Gyengébb pia gyengébb és később üt.

Klaudia.

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Melina Wong
Mert jelenleg 4-5 üveg kell, hogy megüsse az embert. Ezért lehetne ezen finomítani. Erősebb pia előbb üssön. Gyengébb pia gyengébb és később üt.
Szerintem ha scriptes berúgást szeretnének elérni teljesen mindegy számukra, hogy 5 üvegtől vagy egytől teszik meg azt.
De ezen kívül lenne bármi haszna amit Laca is kérdezett?

Laca

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Head of Staff
Üzenetek:9,032
-
A jelenlegi italokat és drogokat sem arra használják a játékosok, hogy a karakterüket alakítsák. A drogokat is leginkább a buff végett nyomják magukba (tisztelet annak a nagyon kevés kivételnek, akik karakteralakítás miatt használták).

Szerinted mi lenne rá a garancia, hogy fogyasztanák is?

Nagyon sok játékos azért nem is használ ilyen szereket / italokat, mert negatív hatással van a karakterükre és a negatív dolgokat nem igazán viselik jól az emberek, mint ez már sok esetben be is bizonyosodott.

Altos123

Kritikus
Játékos
Mishel Molina
Semmi féle garancia nincs erre ahogy semmire se. De ahogy a közmondás tartja puding próbája az evés. Ahogy írtad tisztelet a nagyon kevés kivételnek. Itt is lehet van az a nagyon kis százalék aki meghozhassa a nagy százaléknak a kedvét. Akár egy buliba akár csak egy beszélgetős chilles rpben.

django

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:73
Kevin Stamper
A borászat szerintem elég jól fizet. Még május körül amikor volt kedbem hozzá 2 naponta kiszedtem belőle 300 ezret. Az volt a stratégia, hogy amikor kaptam alapanyagot, fát, vasat, hatalmas mennyiségbe vettem, ezért egy ideig el voltam vele.

Amúgy, off topic, az alkohol fogyasztással kapcsolatba, milyen érdekes lenne, ha egy elfogyasztott mennyiség után átkapcsolna a karakterre egy valamilyen NPC irányítás, azaz mi nem tudnánk irányítani a karaktert, olyan lenne mint valami képszakadás :))

Kinézet személyre szabása

Top Alsó