Égetően fontos problémák. (érzékenyek ne olvassák)

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Az Elisz

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:399
YanTee / Drina Tanner
Üdv mindenkinek. Alice vagyok.
Ismételten, fokozottan kérem, hogy aki érzékenyebb, NE OLVASSA! köszönöm. én szóltam előre, ez után nem kérek büntetést a témáért.




Utóbbi időben úgy látom elszaporodott pár olyan RP szituáció, aminek semmiképp nem lenne helye egy egészséges környezetben. Mielőtt a tisztelt adminok és vezetők a szabályzatot említenék, igen, pontosan a szabályzat hiányosságára próbálok rámutatni, minden tisztelettel.


Ez a téma pedig nem más, mint a szexuális jellegű bűncselekmények IC, Bármilyen formában, bármilyen mértékben.
Elolvastam a szabályzat erre vonatkozó pontját, és igazából felfogni nem vagyok képes, ki az a beteg, elborult lélek, aki ilyenben úgy egyáltalán bármely félként ebben benne lenne.
Normális embert taszít mindenféle szexuális bántalmazás.
Most felhozom a legutóbbi példát, miszerint a támadó egy női karakter genitáliájához tartotta  a fegyverét, miután fegyvert szegezve az áldozatra levetkőztette.

Megértem, hogy beleegyezett. A jelenlegi szabályok értelmében nem kívánok panaszt emelni egyikőjükre sem.
Viszont egy valamit, nagyon örülnék, ha átgondolnátok. Mi van, ha a támadót játszó játékos teszem azt 14 éves, az áldozatot játszó szintúgy.
Vegyük ugyanezt a példát, de elvonatkoztatva a megtörtént RP szitutól.

Leányzó az RPbe menekül, rossz, sőt, szörnyű családi légkörből mondjuk egy otthoni veszekedés során, amit ő már nem bír hallgatni.
Azt hiszitek, hogy minden alkalommal szólni fog a sértett, ha számára ez az "Undorító RP" kategóriája? Nem, nem fog. Van olyan játékos, aki ilyen miatt nem mer szólni, mert ciki, ha esetleg megneszeli a másik fél, hogy neki hasonlóban volt már része.

Tudom, nincs ehhez jogom. Vagy lehet, hogy van.
Ha pedig van, indítványozom az elveitek és a szabályzatotok újraértékelését, és mindennemű szexuális bűncselekményt teljes mértékben betiltanátok.

Engem jelenleg nem ismer sok ember OOC.
Én a tegnapi szituáció legelejétől kihagytam az RPt egészen majdnem a legvégéig, ugyanis velem történt olyan dolog IRL, amit senkinek sem kívánok, és ami a szituációban is megtörtént.
Én ezzel kivontam magam az RP leghosszabb részéből, ugyanis tudom, hogy ez milyen érzés.
És egész biztos, hogy nem vagyok egyedül olyan múlttal, amiben történt ez, az, amaz.

Kérlek szépen titeket, fontoljátok meg a kérésemet. Ez, ami itt folyik nem.normális.dolog.
Beteges. És nem tudhatjátok, hogy a jövőre nézve a támadót játszónak ez mit fog jelenteni.
Azt, hogy ezt ő is bármikor megteheti ha van fegyvere? Gondolkozzatok.
Képzeljétek azt, hogy mit éreznétek, ha bármilyen úton módon kiderülne, hogy az illető egy RP szituációból vette az ötletet, hogy IRL is megtegye ugyanezt, és még tovább is folytassa, mert elkapja az adrenalin, és tényleg "megteszi".

Kérlek titeket, szinte könyörgök, hogy ezt a továbbiakban NE toleráljátok, OOC engedéllyel SEM.
Soha nem láttam még olyan RP szervert, ahol ez ennyire lazán lett volna fogva.
A nemi erőszak NEM.VICC. semmilyen formában.

Köszönöm, hogy elolvastátok, remélem, hogy aki elolvasta, valamennyire átgondolta, és játékon belül amennyiben nem kerül változtatásra a dolog, akkor se fog ilyenhez folyamodni.
Köszönöm, tényleg, főleg, ha ezzel már elérem, hogy megfontoljátok bűnöző RPsként, hogy ilyet tesztek.

Csodás napot nektek.
 

Mrjeges

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:123
Én nem teljesen értem, ha valaki 14 évesen megvesz egy köztudatban is ismert játékot amiről mindenki tudja hogy véres és nem olyan dolgok vannak benne ami egy 14 éves gyereknek feltétlen látnia kellene akkor mit vár ? főleg hogy engedélyt is kell adnia akkor meg végképp, nem értem az a részét a "panaszodnak" ahol azt mondod, hogy nem mer nemet mondani, feltesznek egy kérdést és neked igennel-nemmel kell válaszolnod, ne érts félre nem azt mondom, hogy a nemi erőszak milyen vicces meg normális dolog hanem azt, ha van két fél akik szívesen rpznének ilyet miért ne tehetnék ? ha te igent mondasz rá úgy hogy tudod, hogy ez nem neked való és nem biztos, hogy felbírod emészteni akkor mit lehet mondani ? nem az adott fél volt hülye és nem is a szerverszabály.

Ha valaki megkérdezi, hogy "hello ezt szeretnénk rpzni, neked okés-e ?" akkor mondj rá nemet...

Ez az egyedi véleményem, remélem nem gond ha kifejtettem ide.

StOCIj9.png
 

Az Elisz

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:399
YanTee / Drina Tanner
Szia, szerintem mindketten tudjuk, hogy rengeteg kiskorú megveszi anyu apu kártyájáról a játékot, ne adj isten Epic Gamesen ingyenes is volt.

Az érzelmi részére mutatok rá, nem arra, hogy az alapjátéknak mi a témája.

És arra, hogy az ilyen jellegű RPt játszó emberek egy része valószínűleg már alapból beteg.
És ezzel nem szidom őket, hanem az elméletemet próbálom alátámasztani.
IRL nem lehet OOC beleegyezést kérni ilyenre.
Az hogy valaki nem mer ellenkezni még egy játékban sem, egy valós probléma, traumának lehet ilyen hatása, pszichiáter alátámaszthatja.

És EZ^^^^ami lényeges. nem az ,hogy a játék miről szól.
De értem az álláspontodat természetesen :)
 

Az Elisz

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:399
YanTee / Drina Tanner
az egy része, jelent kábé 2-5%ot.
Viszont bőven elég ahhoz, hogy véletlenül belefusson az illető egy olyanba, aki nem képes ellenkezni egy mentális blokk miatt. Kérlek ne az ilyenen akadjunk fent, hanem a lényegen.
Értem amit mondasz, csak tapasztalatból tudom, hogy ez így volt, már amikor elkezdtem anno. Akkor is voltak beteges állatok, csak erősebbek voltak a szabályok.
 

popek

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:678
Dexter Sosa
Aha. Szóval egy RP szerveren ne legyen RP. Az, hogy valakit taszít minden formában a nemi erőszak rendben van. Viszont engem az emberi gyilkosság is uszít, ergó azt is szabályozni kéne? Mielőtt valaki feljön a szerverre pszichológiai tesztet kelljen kitöltenie, hogy esetlegesen bántalmazva volt-e IRL és ha igen, alkalmas-e az RP-re? Ha erőszak RP-t kezdeményez az egyik fél, a másiknak van joga visszautasítania. Ezzel szerintem le van zárva az egész posztod.

Szerk.: Ui. Ezt a témát én egyáltalán nem tudom komolyan venni, bocsi.
 

ghostfacexd

Kivételes Tehetség
Játékos
Üzenetek:221
Az undorító RPhez OOC beleegyezés kell, az ott lévő emberek mindegyikétől, illetve aki normális az ezt olyan helyen végzi, ahol nem valószínű, hogy arra jár egy másik player, aki nem egyezett bele. Az, hogy ha 14 éves az illető, akire rátámadtak az vessen magára. Felvan tüntetve 18+ és engem nem érdekel, ha Ő feljön 18 alatt. Az az Ő felelőssége, illetve a szüleié akik nem figyeltek oda, hogy mivel játszik a drágalátos csemetéjük. Aki ilyet RPzik az nem beteg ember, a karaktere a beteg, nem szabad összemosni magadat és a karakteredet, illetve más karakterét és az Ő IRL lényét. Itt az a lényeg, hogy egy mási világban alakíts valakit az elképzeléseid szerint. Semmi baj nincs ezekkel, addig míg megvan az ott lévő összes fél részéről az OOC beleegyezés.
 

Az Elisz

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:399
YanTee / Drina Tanner
Ahogy gondoljátok. Látom 2020ban itt tartunk, hogy ez normális.
Zárom  a saját témámat, látom az empátia nem a magyarok asztala.
Már kábé sajnálom, hogy egyáltalán leírtam a problémát.
Remélem soha nem kell ilyen történjen senkivel IRL. Na viszlát.
 

Dani

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:487
Szervusz!

Először is, beszéltünk erről a vezetőségben és szeretném elmondani, hogy abszolút megértjük a helyzeted és -bár átérezni még a felét sem tudjuk annak, ami veled történt- a kellő komolysággal állunk hozzá. Témától független, de el akarom mondani, hogy bármi is történt, kívánjuk neked a legjobbakat és bár tudjuk, hogy az ilyen dolgokon való túllépéshez szinte emberfeletti erő kell reméljük, hogy neked sikerül!


Az ilyen fajta RP-k a szerveren alapvetően nem támogatottak és nem is tiltottak. Ezt a fajta szituációt példán keresztül nem nevezi meg a szabályzat, de -el kell ismernem, kissé félrevezetően- az "undorító RP" kategóriába soroljuk. Az undorító RP-t a szabályzat úgy definiálja, hogy "[...] a közt általánosan megbotránkoztató RP szituáció eljátszása." Ez a szituáció egyértelműen közmegbotránkoztató hatású, így a szabályzat értelmében mindkét fél beleegyezése szükséges.
Amennyiben egy ilyen RP-ben bárki nem szeretne részt venni, az érintett félnek lehetősége van ezt indoklás nélkül, OOC közölni és ebben az esetben ezt a fajta RP-t azonnal abba kell hagyni. Kiemelném azt is, hogyha egy harmadik fél szól, akkor is fel kell függeszteni az RP-t. Ez azt jelenti, hogy ha két játékos undorító RP-t folytat és egy teljesen független, harmadik személy ezt látja és nem ért vele egyet, akkor is felfüggeszthető a szituáció. Ez függetlenül attól, hogy a harmadik fél nem elszenvedője az esetnek, csak nézője.  Amennyiben ez nem valósul meg -bár bátran kijelenthetem, hogy a közösségünk eléggé érett ahhoz, hogy ezt megértse-, értelemszerűen adminisztrátort kell hívni. Ők kiemelt prioritással kezelik az ilyen és ehhez hasonló jelentéseket, hiszen mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy -indoktól függetlenül- minden játékosnak más a befogadóképessége.

Köszönöm, hogy a szabálypont hiányosságára felhívtad a figyelmünket, nemsokára kicsit részletesebben kidolgozzuk ezt a részt!
 
Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó