Kamionos fuvarok díjának visszaállítása

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

django

Klaviatúra Gyilkos
Játékos
Üzenetek:87
Kevin Stamper

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Kevin Stamper/djangesz «

Ötleted leírása

»
Amit most írok, nem mondanám ötletnek, abban se voltam biztos, hogy ide nyissam, vagy a hibajelentésbe. Először is, ki akarom emelni, hogy nekem személy szerint nagyon tetszik az utánfutós rendszer, valamilyen szinten feldobja a kamionos melót, aminek kellett egy kicsi frissítés. Amit most leírok, inkább csak egy észrevétel, és talán egy félreértés az én és a többi kamionos részéről.

Az update előtt a Facebook-posztban, amiben le volt írva az utánfutós rendszer, a következő állt: „A fuvar időigényesebb, viszont ezt pénz formájában honorálja a rendszer”. Amikor először láttam ezt, úgy gondoltam, hogy ez azt jelenti, hogy a meglevő fuvarok változatlanok maradnak, és az utánfutós fuvarok – mivel időigényesebbek – többet adnak. Pl. ha a Robbanóanyag ADR-es fuvar eddig adott max. 36 000 dollárt, egy hasonló utánfutós fuvar fog adni 40 000 és 50 000 között. Jelenleg viszont úgy látszik, hogy az utánfutós fuvarok lettek azok, amik adnak 36 000, max. 40 000 dollárt (ez a legnagyobb, amit eddig láttam), és a hagyományos fuvarok adnak max. 26 000 dollárt. Az is érthető, hogy egy-egy utánfutós fuvar rövidebb lett, viszont idő szempontjából még így is több, mint egy hagyományos fuvar, és kifizetett összeg szempontjából az sem olyan sokkal magasabb ahhoz képest, amennyit eddig fizetett egy hagyományos fuvar.

Ennek a topicnak a megírása előtt vártam másfél hetet, hogy tudjam megfigyelni a trendeket, és legyek biztos benne, hogy jól látom az összegeket. Összehasonlítottam a vállalatom fuvarjai kifizetésének az átlagait a mostaniakkal és az update előtti átlagokkal. Az összehasonlító táblázatot az 1. mellékletben tekinthetitek meg. Megfigyelhető, hogy január első hetében az átlag 29 396 dollár volt, a második hetében 28 646 dollár, aztán a harmadik héten, az update bevezetésétől ez lecsökkent 24 864-re, és ezen a héten eddig 23 926 dollár volt, azaz átlagosan körülbelül 4-5 ezer dollárral csökkentek a fuvardíjak. Azt itt meg kell említsem, hogy a vállalatomnak csak egy utánfutója van, viszont az eléggé kihasználatlan; én és még egy alkalmazott igyekszünk kihasználni, amikor elkapunk egy-egy jó fuvart, de azon kívül nem igazán használták eddig ki.

Készítettem egy SMS-hirdetés elemzést is az update megjelenésétől egészen tegnap délutánig, és azt figyeltem meg, hogy az utóbbi másfél hétben 7 darab kamionos vállalatot kínáltak eladásra. Ez a 7 nem úgy jött ki, hogy 7 darab hirdetést kaptam, hanem 7 különböző telefonszámról hirdettek kamionos vállalatot eladásra vagy cserére. Itt a transzparencia kedvéért meg kell említsem azt, hogy ebből a 7-ből az egyik én voltam.

Annak is nagyon örülünk, hogy a napi fuvarszám fel lett emelve 8-ról 12-re, és a vállalat is vihet 60 fuvart (főleg úgy, hogy több ötlet is született ennek érdekében), viszont már az update előtt az én vállalatomból az látszik, hogy a hetente átlagosan elvitt fuvarok 7.1, valamint 7.7 voltak, ezek az update óta 3.2, valamint 4.4-re csökkentek. Ezt nyilván lehet azzal is magyarázni, hogy IRL okok miatt az emberek most pont kevesebbet tudnak játszani, nyilván azt nem néztem, hogy az alkalmazottak mennyire voltak aktívak az utóbbi hetekben a szerveren. Viszont más vállalattulajdonostól is hallottam, hogy csökkent az érdeklődés a fuvarozás irányába.

Tehát nem azt akarom ezzel mondani, hogy maga az utánfutós ötlet nem jó, nekem is nagyon tetszik, és nagyon kreatív módosítása a kamionozásnak. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy én és még néhány másik kamionos vállalattulajdonos, valamint kamionos játékos, amikor be lett jelentve az update, úgy gondoltuk, hogy „A fuvar időigényesebb, viszont ezt pénz formájában honorálja a rendszer” mondat szerint az utánfutós fuvarok jobban fizetnek, és a hagyományos fuvarok ugyanúgy. Jelenleg ezeken az árakon nekem az a meglátásom, hogy annak ellenére, hogy a limit fel lett emelve 8-12-re, a játékosok nem többet, hanem kevesebbet fognak fuvarozni, a kamionos biznisz pedig elég nagyot fog veszíteni a lendületéből.

«

Csatolmányok

» Melléklet1: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mMb0RgcjO03m2_SQABlQfh5rfj5Qnyashh7IfN4mMSk/edit?usp=sharing «

Egyéb megjegyzések

» Köszönöm, ha elolvastátok ezt az igencsak hosszú fejtegetést, remélem ezzel nem szóltam le a vezetőség munkáját, nem is az volt a cél, csak mint észrevétel írom ezeket ide le. Nektek mi a véleményetek? «

Legend

Fékezhetetlen
Vezetőségi tag
Tulajdonos
Üzenetek:2,791
Silay Denzel
Nem tervezünk módosítani ezen, illetve nem szeretnénk több ilyen topicot sem látni. (Ez ma már a 2.)
Összességében mivel több fuvar vihető egy nap, így a pénz is jobb egy nap, ha a teljes egészét nézzük.
Zárok.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó