Rablási script elérhetőségek.

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Alibi839

Lelkes Pötyögtető
Játékos
Üzenetek:72

qh62gjT.png

Szerverrel kapcsolatos ötletek

In Game Neved/Discord Neved

» Alibi «

Ötleted leírása

» Egy adott parancs lenne az ötletem ( /listcops /listpolice /listrobs ) ami mutatja hogy az adott pillanatban a külömböző illegális tevékenységekre amihez rendvédelmi tag szükségeltetek a parancs beírásával kilstázná, hogy milyen rablások elérhetőek/ativálhatóak. ( Illegális küldetés, Boltrablás, Bankrablás, Autókereskedés rablás, ATM rablás )«

Csatolmányok

» - «

Egyéb megjegyzések

» Véleménye mindenkinek lehet, de a szavak amik a kritikához tartoznak már sokkal erősebbek, mint maga egy negatív kritika ereje. «

JakeFury

Kivételes Tehetség
Játékos
Üzenetek:225
Ajredzsi Stevens
Teljes mértékben támogatom, mert a jelenlegi helyzetben a legmagasabb fokon immerzióromboló, hogy rákészültök egy adott rablási formára, elő szerepjátékoztok, helyszínre vonultok, placedo-kat szabálynak megfelelően lehelyeztek, majd neki látnátok a műveletnek és hoppon maradtok "önhibátokon" kívül.
Értem az okot és okokat mi mire válasz, s igen van mivel egyet is értek. Természetesen nem kell számszerűsíteni visszaélés miatt, de ez a felvetett ötlet a paranccsal kiváló és hasznos.

Relay

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:1,190
-
Egyáltalán nem támogatom. Miért is kéne bárkinek a tudtára adni, hogy egy rendvédelmi frakcióból hányan vannak fent? Nem vagyok rosszindulatú, de azért, hogy lehessen MG-zni, mikor vannak a legkevesebben az adott scriptre?

Menjetek oda, próbáljatok rá, hogy megy-e a script. Ha megy, akkor win, ha nem, akkor meg találjatok ki valamit amit RP-ztek, hogy miért nem lehet megcsinálni az adott scriptet.

Pár példa, hogy azért se legyek megkövezve!

“Ezt az ATM-et kifosztották előttünk!”
“Ebben az ékszerboltban most dupla annyi az őr, mint volt!”
“A boltos egy shotgunt tolt a pofámba!”

Ne mindenre legális MG legyen a válasz.

Altos123

Fékezhetetlen
Játékos
Üzenetek:465
Khira Love
Egyáltalán nem támogatom. Miért is kéne bárkinek a tudtára adni, hogy egy rendvédelmi frakcióból hányan vannak fent? Nem vagyok rosszindulatú, de azért, hogy lehessen MG-zni, mikor vannak a legkevesebben az adott scriptre?

Menjetek oda, próbáljatok rá, hogy megy-e a script. Ha megy, akkor win, ha nem, akkor meg találjatok ki valamit amit RP-ztek, hogy miért nem lehet megcsinálni az adott scriptet.

Pár példa. Le toltunk annó egy másfél előrp-t a rablásra. Majd ott állunk az ATMnél na adjunk neki. És jön a kellemetlen rész. Hopp nincs elég PD. Nosh irl ilyen nem lenne. Így úgymond elbsztad az időt erre. Oké RP de lehetett volna olyan RP amibe mást is be tudsz vonni. De akkor még egy kellemetlenebb szituáció. Laca, Henzó és még egy társuk anno elraboltak túsz leszek egy benzinkúton lévő rabláson. Be rohannak 10mp után rohanás. Nincs elég PD rablás off. Mellé a kellemetlenség. Be égtek a rablók a túsz előtt. Npc közben ott hajlong és felteszi a kezét. Szerintem tök ciki volt, hogy nagy gagnsterek vagy mik itt a rablók és semmi nincs belőle.

Teljes mértékben támogatom. Mindkét félnek jobb. Illegál is úgy tervez akkor. Civilt ha bevonnak nem lesz kellemetlen az a RP. Nem éri csalódás egy ilyen szituációban.

Cesar

Fórum Mester
Adminsegéd
Üzenetek:189
Gabriel Solarin
Nekünk is volt ilyen egy párszor ,hogy hoppon maradtunk . Akkor is amikor láttuk mennyi pd-s van akkor is mikor nem . Hiába látod ,hogy indítható a script benne van ,hogy mire odaérsz már nem .

JakeFury

Kivételes Tehetség
Játékos
Ajredzsi Stevens

Szia!

Számszerűsítést, ha jobban elolvasod senki sem kért. Maga az ötlet sem foglalja ezt magába, csak annyit, hogy van-e elegendő rendvédelmis az adott rablás elvégzéséhez, vagy nincs. Az, hogy több is kelleténél már mindegy, csak a minimum elerhető-e legalább, hogy értékes időt egy illegális frakció se veszítsen, rosszabbik esetben civil se, ha túszként rángatják jobbra balra, majd elengedik a széllel, hogy "bocs érdeklődés hiányában elmarad a rablás, mehetsz".
Vagy épp guggolsz a kirakatban, mint egy kiállítási tárgy, reménykedve, hogy na talán jön fel valaki, talán belép valaki dutyba, - melletted meg a járművet vásárolni kívánó személyek stikkesnek neznek. A miért vársz reménykedve? Mert időt öltél bele...és ez csak a minimum érv.
Tehát igenis messzemenőleg immerziromboló!

Továbbra sem kellenek a számok!!

Ezt az ötlet maga jól megfogalmazza.

Relay

Fékezhetetlen
Játékos
-
Szia!

Számszerűsítést, ha jobban elolvasod senki sem kért. Maga az ötlet sem foglalja ezt magába, csak annyit, hogy van-e elegendő rendvédelmis az adott rablás elvégzéséhez, vagy nincs. Az, hogy több is kelleténél már mindegy, csak a minimum elerhető-e legalább, hogy értékes időt egy illegális frakció se veszítsen, rosszabbik esetben civil se, ha túszként rángatják jobbra balra, majd elengedik a széllel, hogy "bocs érdeklődés hiányában elmarad a rablás, mehetsz".
Vagy épp guggolsz a kirakatban, mint egy kiállítási tárgy, reménykedve, hogy na talán jön fel valaki, talán belép valaki dutyba, - melletted meg a járművet vásárolni kívánó személyek stikkesnek neznek. A miért vársz reménykedve? Mert időt öltél bele...és ez csak a minimum érv.
Tehát igenis messzemenőleg immerziromboló!

Továbbra sem kellenek a számok!!

Ezt az ötlet maga jól megfogalmazza.
Egy Roleplay szerveren vagy. Ha valami nem úgy jön össze ahogy te azt elvárod / elvártad, kötelességed annak fényében szerepjátékozni a továbbiakat.

Ha nincs elég rendvédelmis egy autókerhez, amit te fixen tudsz egy paranccsal vagy scoreboardon vagy akárhol máshol, akkor lényegében Metagaminget alkalmazva bele sem állsz az “RP”-be, mert nincs elég rendvédelmis. Nem jó felfogásba haladunk szerintem.

Fater

Fékezhetetlen
Adminisztrátor
Üzenetek:1,625
Relayel értek egyet, ha meg nincs elég rendvédelmis az adott scripthez IC ügy. Úgy gondolom tudni kell alkalmazkodni a helyzethez. Mindenből ki lehet hozni kis kreatívitással a legjobbat.

boldogdani11

Pletykafészek
Játékos
Üzenetek:130
Relayel értek egyet, ha meg nincs elég rendvédelmis az adott scripthez IC ügy. Úgy gondolom tudni kell alkalmazkodni a helyzethez. Mindenből ki lehet hozni kis kreatívitással a legjobbat.
Ez minden Fater csak nem IC ügy 😅
Még mindig nincs arról szó hogy pontos szám legyen arról hogy hány PD-SD tag van fent, hanem csak annyi hogy elég e az adott scriptes rablás indításához vagy sem, elég nagy gond ez már egy előre eltervezett ATM vagy Autókereskedés rablásnál, viszont egy komolyabb előRP-t igénylő rablásnál mint egy Ékszerbolt vagy Bankrablás, elég nagy gáz ha 8-10 ember ideje és energiája amit beleölt kárbavész, főleg ha még túszok is be vannak vonva. Ez a megoldás arany középut lenne aközött hogy teljesen vakon vagyunk, meg aközött hogy pontos számokat tudunk. Ez AZ arany középút, ami mindenkinek jó.

JakeFury

Kivételes Tehetség
Játékos
Ajredzsi Stevens
Istenem, IC ügy, az. 🤦
Abban nincs kreativitás, ha magad és mások idejével játszol, mert végül felsülsz, mert egy script az önhibádon kívül nem indítható!
Az MG-s vádakkal meg ne dobálózzunk!
Kezd unalmas lenni! - Még most sem számok kellenek, hanem egy parancs: lehet vagy nem lehet tervezni vele, ennyi.

Relay

Fékezhetetlen
Játékos
-
Istenem, IC ügy, az. 🤦
Abban nincs kreativitás, ha magad és mások idejével játszol, mert végül felsülsz, mert egy script az önhibádon kívül nem indítható!
Az MG-s vádakkal meg ne dobálózzunk!
Kezd unalmas lenni! - Még most sem számok kellenek, hanem egy parancs: lehet vagy nem lehet tervezni vele, ennyi.
Miért, nem OOC információt használsz fel IC? Dehogynem. Ahogy az is kezd unalmas lenni, hogy kettőt nem tudunk lépni egy script nélkül, mert mindenre is kell, minden infót is tudni akarunk. De az, hogy alkalmazkodjanak az emberek IC, találjanak ki valamit saját kútfőből, hogy az adott rablás miért nem sikeres, luxus kérdése… dobálózunk itt az immerzió rombolással, a realitással, IRL így, IRL úgy… na hát egy ilyen parancs lenne immerzió romboló és realitást megtörő.

JakeFury

Kivételes Tehetség
Játékos
Ajredzsi Stevens
Miért, nem OOC információt használsz fel IC? Dehogynem. Ahogy az is kezd unalmas lenni, hogy kettőt nem tudunk lépni egy script nélkül, mert mindenre is kell, minden infót is tudni akarunk. De az, hogy alkalmazkodjanak az emberek IC, találjanak ki valamit saját kútfőből, hogy az adott rablás miért nem sikeres, luxus kérdése… dobálózunk itt az immerzió rombolással, a realitással, IRL így, IRL úgy… na hát egy ilyen parancs lenne immerzió romboló és realitást megtörő.

Én nem dobálóztam tudtommal semmi "IRL így úgy" -gyal!
Ebbe az MG-s dologba meg szerintem ne nagyon menjünk bele mélyebben...

Abba mi lenne immerzió romboló, hogy tudjuk van értelme valamit előkészíteni, igény esetén valakit elrabolni, fogvatartani amíg össze nem állunk? Amibe akár egy fárasztó nap után ölünk bele időt és energiát..... - feleslegesen!

Az MG-s immerziórombolás legfeljebb az lenne, mint eddig, tudjuk, hogy van 4PD-s és mindent aköré alakítunk ki, hogy lehetőleg WIN legyen a sztori!
Nem kell ezen megsértődni, felesleges. Hidd el!

Relay

Fékezhetetlen
Játékos
-
Én nem dobálóztam tudtommal semmi "IRL így úgy" -gyal!
Ebbe az MG-s dologba meg szerintem ne nagyon menjünk bele mélyebben...

Abba mi lenne immerzió romboló, hogy tudjuk van értelme valamit előkészíteni, igény esetén valakit elrabolni, fogvatartani amíg össze nem állunk? Amibe akár egy fárasztó nap után ölünk bele időt és energiát..... - feleslegesen!

Az MG-s immerziórombolás legfeljebb az lenne, mint eddig, tudjuk, hogy van 4PD-s és mindent aköré alakítunk ki, hogy lehetőleg WIN legyen a sztori!
Nem kell ezen megsértődni, felesleges. Hidd el!
Isten meg a ments, hogy én megsértődjek. Szimplán nem egy nézőpontot képviselünk. :)

JakeFury

Kivételes Tehetség
Játékos
Ajredzsi Stevens
Isten meg a ments, hogy én megsértődjek. Szimplán nem egy nézőpontot képviselünk. :)
Ez benne van a pakliban, nem is szerettem volna sértő lenni, ezért is tettem hozzá. ☺️

Remélem valami ésszerű megoldás születik erre az egészre, nyilván úgy, hogy ne valósulhasson meg ténylegesen szabálysértés, de a másik játékosoknak se csorbuljon a játékélménye, vagy menjen a kikapcsolódásra szánt idejéből el feleslegesen.
További szép napot kívánok mindenkinek! 🌞

Crawford

Lelkes Pötyögtető
Adminisztrátor
Üzenetek:82
Darnell Malloy
Korábban volt példa arra, hogy mi is becummantottuk, bár kisebb bűnszervezet voltunk, ugyan sok fővel, de szervezetlenül. 15-16 fővel mentünk rabolni 60 feletti peak-nél, és igen csak benyaltuk az autókereskedésnél mi is. Kihívtuk magunkra a PD-t, hogy legalább a nyomozást, amit ők tudnak ott végezni (olykor boltnál is előfordult), legalább az végbemenjen. IC ügynek nem igazán IC ügy, de IC kell megoldani, rögtönzötten, nagyon minimális kreativitással és elfogadni azt, hogy ebből most nem lesz pénz.

Megvallva az őszintét én sem támogatom egyáltalán, hogy vissza legyen hozva -gyakorlatilag- majdnem ugyanaz, mint az utóbbi patch előtt. Bár számszerűsítve nem látni mennyi legál frakciót képviselő ember tartózkodik a szerán, egy -kábé- tipp úgyis lesz, főleg amikor megtörténnek a hétköznap, 28-30 embernél berobbantott autókereskedések ugye.

Peter1994

Fórum Betyár
Játékos
Üzenetek:142
Én értem de MG lenne szerintem. Ha 1 parancs mondjuk ki listázná, hogy ATM rabláshoz és Bolt rabláshoz van elég rendvédelmis de Bankrabláshoz nincs. Az ötlet alapból jól hangzik de én felturbóznám egy picit ha nem gond.

Ezt az egészet úgy tudnám elképzelni ha be lenne vezetve valamilyen hack rendszer. Telefonról lehetne hackelni kisebb adatbázisokat amik nem kapcsolódnak semmilyen szervezethez csak a hack skill fejlesztésére szolgálnának. Ha elég magas a hack skill akkor már meg lehetne hackelni a rendvédelmis adatbázist és lehetne látni az alkalmazásban a szolgálatban lévő rendvédelmis egységeket. Így ki lehetne kalkulálni, hogy érdemes-e rablást szervezni. Lenne egy időkorlát amíg nem veszik észre a rendvédelmisek, hogy betörtek az adatbázisukba illetve ha még az időkorlát előtt kilép az illető akkor lenne rá lehetőség, hogy a nyomait eltüntesse és így később amikor a rendvédelmisek lefuttatnának valami rendszer ellenőrzés félét nem lehetne kimutatható, hogy fel volt törve a rendszer. Ha az időkorlát lejárt akkor természetesen jelzi a rendszer és ilyenkor is el lehet tüntetni a nyomot de nem 100%-osan és a rendvédelem be tudná mérni mondjuk 200 méteres körzetben, hogy hol tartózkodhatott a hacker. Így nem lenne az, hogy egy parancs kilistázza, hogy milyen rablás érhető el és melyikhez nincs meg a kellő rendvédelmisek száma.

Peter1994

Fórum Betyár
Játékos
Üzenetek:142
Most jól értem legyen egy minigame arra, hogy megnézzék van-e elég rendőr a szerveren, és az jelezzen be a pd-nek, ha sikertelen a hackelés, vagy valaki lassabb?
Hát szerintem érdekesebb lenne mint egy /roblists vagy /listrobs parancs amivel kilistázná, hogy melyik rabláshoz van elegendő rendvédelmis. ATM Rablás: VAN, Boltrablás: VAN, Bankrablás: NINCS A büntető törvénykönyvbe is bekerülhetne, hogy hackerkedésért ennyi meg annyi jár + rendvédelmi szervezet adatbázisának feltörése ennyi meg annyi jár.... Ez csak egy ötlet volt. De nem lenne egyszerű feltornázni a skillt arra a szintre amelyiken már fel lehetne törni az adatbázist. Akár hetekbe is bele telhetne mire eléri valaki ezt a szintet és így csak egy valaki vállalkozna rá aki érez magában annyi affinitást, hogy mondjuk 2-3 hetet hackerkedik így ő lenne az adott illegális szervezet hackere. Én csak próbáltam egy ésszerű megoldást kitalálni ahelyett, hogy egy parancs kilistázná, hogy melyik rabláshoz vannak elegendően.

Cesar

Fórum Mester
Adminsegéd
Üzenetek:189
Gabriel Solarin
Ez azért elég meta lenne már szerintem . Az autóker rablás nem véletlenül nehezített pálya . Egy kocsi minimum 160 ezret ad a legrosszabb esetben is . Egy millió fölötti összeg simán ki gurul a kerből, ha annak még csak a fele kerül leadásra is megéri . Viszont az ,hogy szinte 0 kockázatra redukáljuk a rablást inkorrekt a másik oldallal szemben . Az elmúlt időszak nagyon jól megmutatta mikor láthatóvá vált a PD/SD tagok száma ,hogy mi történik . 11 órakkor , 4 online rendvédelmi tagnál , autóker és ATM rablás ment végbe szinte egyszerre. Ami nem gond mert nyilvan mindenki arra vár ,hogy történjen valami viszont amikor mindenki ráért és feljött picit játszani semmi nem történt

Állapot
A témához nem lehet hozzászólni, mert le van zárva.

Kinézet személyre szabása

Top Alsó